1000 recepten met knoflook
20 gepelde tijgergarnalen / cocktailg; arnalen met staart 600 gm broccoliroosjes 1 zout 100 gm geschrapte worteltjes 1 bosje lente-uitjes 1 small citroen 4 teentjes knoflook 1 klein stukje rade peper van ±2 cm 4 eetlepel(s) slaolie 1/2 eetlepel(s) ve... bekijk recept »
24 gamba's (rauw) 4 teentjes knoflook 2 small uien 4 eetlepels olijfolie 4 eetlepel(s) medium sherry 1 eetlepel(s) citroensap 1 zout 1 peper 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie (of uit de; diepvries van darégal) Was de gamba's en dep ze droog. Pel d... bekijk recept »
3 eetlepels olie 4 eetlepels fijngehakte peterselie 2 theelepels milde paprikapoeder 1/4 theelepel cayennepeper 1/4 theelepel gemalen komijn zout 3 teentjes knoflook 24 grote rauwe garnalen 1 citroen 3 eetlepels fijngehakte koriander Meng in een kom... bekijk recept »
1 lamsbout van ca. 1 kg 1 eetlepel(s) boter 500 gm aardappelen 1 zout en vers gemalen peper 250 ml kippebouillon van een tablet 1 broodkruim van 5 sneetjes bruinbro; od zonder korst 100 gm zachte boter 3 teentjes knoflook 4 eetlepel(s) gehakte peters... bekijk recept »
1 kg aardappelen zout 2 grote rode uien 3 stevige appels 3 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 2 theelepels tijm 1 theelepel chilipoeder 2 blikjes tonijn naturel ( aacute 200 gr) 1 eetlepel kappertjes 1 dl melk versgemalen zwarte peper Schil de a... bekijk recept »
1 lamsbout (± 750) gr, ontbeend en botten in stukken gehakt (vraag uw slager dit te doen) 3 teentjes knoflook 1 bosje rozemarijn Zout Peper 25 gr boter 1 ui, grof gehakt 1 stengel bleekselderij, in stukken 1/2 winterwortel, in stukjes 2 1/2 dl... bekijk recept »
1 kg aardappelen Zout 2 grote rode uien 3 stevige appels 3 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 2 theelepels tijm 1 theelepel chilipoeder 2 blikjes tonijn naturel (a 200 gr) 1 eetlepel kappertjes 1 dl melk Versgemalen zwarte peper Schil de aardap... bekijk recept »
20 gamba's 4 el olijfolie 4 rode lombok's 5 tenen knoflook, geperst grofgemalen zeezout versgemalen zwarte peper Marineer de garnalen met de olie, peper en knoflook en laat minstens 4 uur staan Verhit een koekenpan en bak de garnalen op hoog vuur ga... bekijk recept »
Broodkruim van 1 snee wit brood 10 teentjes knoflook 4 el olijfolie 800 gr kalfsfricassee in stukjes 4 el tomatenpuree Tijm Marjolein Peper Zout 2 glazen droge witte wijn 200 gr wilde rijst Verkruimel het broodkruim en pel de teentjes knoflook Verhi... bekijk recept »
750 g mals rundsvlees (bv. filet) 2 uien 3 knoflookteentjes 1 dl soja-olie Peper Zout Voor de Kreoolse rijst 1/4 ui Boter 250 g rijst 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier) Voor het garnituur 2 tomaten 1/4 ui 2 bakjes Parijse champignons Bote... bekijk recept »