797 recepten met knolselderij
1 kleine of 1/2 knolselderij, geschild750 gram winterwortel, geschraptsap van 1 citroen6 eetlepels olijfoliebakplaat met bakpapier1. Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de knolselderij en wortel in dikke frieten van 8-10 mm dik en circa 10 cm la... bekijk recept »
1 knolselderij, geschild en in blokjes (ca. 500 g)750 g aardappelen, geschild en in stukkenzoutversgemalen peper500 g magere speklapjes1 eetl. kerriepoeder50 g boter of 2 eetl. olijfolie125 ml melk (Melkan)2 lente-/bosuitjes, in ringetjes100 g be... bekijk recept »
1 knolselderij 8 zanddeegtaartjes 1 Hervekaasje (van 120 gram) 1 dl room 40 g boter (bakboter) peperDe knolselderij schoonmaken, in stukjes snijden en lichtjes stoven in boter. Met de mixer pureren tot een romig geheel en kruiden met peper (zeker gee... bekijk recept »
6 eetlepels kleingesneden ui 3 kruidnagels 1 laurierblad 3 eetlepels kleingesneden peen 3 eetlepels in dunne plakjes gesneden knolselderij 1 kalfsschenkel zoutpeper Laat de Romertopf minstens 15 minuten in koud water weken. Kruid de kalfsschenkel met... bekijk recept »
200 gram gekookte mosselen zonder schaal 100 gram geraspte knolselderij 1 eetlepel mosterd 1 eetlepel geklopte slagroom peper zout 1 eetlepel kruidenazijn toost boter. Verdeel de mosselen over vier bordjes. Vermeng de mosterd met de room en d... bekijk recept »
500 g knolselderij15 g boter110 ml slagroomzout en peper75 g geraspte 20 kaas (van AH) Smoor de gesneden knolselderij gaar in de boter en een beetje water en pureer deze. Kook de slagroom in en roer ze door de gare knolselderijmassa. Breng de puree o... bekijk recept »
Knolselderijolie Voorbereiding Knolselderij schoonmaken en in reepjes snijden (net als patat) Bereidingswijze Frituren in olijfolie op 150 graden tot lichtbruin.(ong 5 min) Serveertips Eten als patat in plaats van aardappels met eventueel een mayo-sa... bekijk recept »
1 pond platte rib 1 1/2 theelepeltje zout 1 pak spliterwten 2 preien stuk knolselderij peper 1 vleesboullion blokje De platte rib en het zout in ongeveer 2 uur gaar laten worden en de botjes en het vet eruit halen. De spliterwten toevoegen. De prei e... bekijk recept »
2 selderijknollen zonnebloem of arachideolie ca. 1 eetlepel kerrie (zee)zout Hulpmiddelen scherp mes pan oven + bakplaat vergiet of schuimspaan Hulpmiddelen - scherp mes pan oven + bakplaat vergiet of schuimspaan Bereidingswijze Snijd bij de k... bekijk recept »
1 uit15 gram vliebare margarine1 prei1 rode paprika1 aardappel1,5 liter bouillon1 rookworst1 pak diepvriesdoperwten1/2 knolselderij Druit de ui in de vloeibare boter bruin, voeg de knolselderij, de prei, de rode paprika en de aardappel toe, laat dit ... bekijk recept »