Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Erwtensoep

1 pond kookspek (van een pas geschoten everzwijn) 2 mergpijpen (van dat zelfde varken) 2 rookworsten (van het vorig jaar geslachte varken) 2 volle handen verse erwtensoepgroenten (uit het bos geplukt) of 2 pakjes diepvries e.s.g. 1 bos selderij plukk... bekijk recept »

Janssons Frestelse

2 blikjes ansovisfilets2 el olie3 grote uienin ringen3 dl slagroom4 dl volle melk1 eilosgeklopt750 gram kruimige aardappelsin reepjes750 gram knolselderijin reepjeszout en peper50 gram boter of margarinein blokjes Spoel de ansjovisfilets onder lauw w... bekijk recept »

Antwerpse hutsepot

1 varkensstaart 4 varkensoren 4 boerenworsten 4 varkenspoten 250 gm borstspek 4 spieringkoteletten 2 wortelen 2 rapen 2 preien 1 stengel bleekselderij 1/2 knolselderij 1/2 boerenkool 2 uien 1 tijm, laurier 1 peper, zout 1 boter 1 teentje look 1 kg aa... bekijk recept »

Kip met champignons in wijn

4 forse kippenpoten 1 peper 1 zout 1 ui 1 winterwortel 1/4 knolselderij 1 eetlepel gehakte tijm 50 gm boter 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie 250 ml witte wijn 200 gm champignons 125 ml crème fraîche Bereiding (circa 45 minuten): Bestrooi de kippe... bekijk recept »

Waldorfsalade met pijnpitten (cholesterolarm)

150 ml magere yoghurt 2 eetlepel(s) zure room (30 gr) 1 sap van 1/2 citroen 1 snufje zeezout 1 witte peper 1 pinch kerrie 1 theelepel(s) koudgeperste druivenpitolie (5 gr) 200 gm knolselderij 2 appelen (200 gr) 1 plak ananas (50 gr) 1 eetlepel(s) geh... bekijk recept »

Zaanse kipschotel

4 kip-braadstukken 1,2 kg samen 400 gm knolselderij 1 sap van 1/2 citroen 1 kerrie 1 zout 1 peper 3/4 deciliter melk 1 bloem 1 zaanse mosterd 1 bosje bieslook Voorbereidingstijd: circa 30 minuten Bereidingstijd: circa 30 minuten, plus 3 minuten in de... bekijk recept »

Antwerpse hutsepot

1 varkensstaart 4 varkensoren 4 boerenworsten 4 varkenspoten 250 gm borstspek 4 spieringkoteletten 2 wortelen 2 rapen 2 preien 1 stengel bleekselderij 1/2 knolselderij 1/2 boerenkool 2 uien 1 tijm, laurier 1 peper, zout 1 boter 1 teentje look 1 kg aa... bekijk recept »

Erwtensoep

500 gm spliterwten 2 liter water 400 gm schouderkarbonade 2 dunne preien 1 grote winterpeen 400 gm knolselderij 5 takjes bladselderij 1 rookworst 2 uien 1 een laurierblaadje 1 zout en peper ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0; 4.02 B... bekijk recept »

Parelhoen met mosterdsaus en appel-knolselderijstamppot

400 g kruimige aardappels 300 g knolselderij, in blokken zout peper uit de molen 30 g boter of margarine 2 parelhoenborstfilets, à 150 g 3/4 dl gevogeltefond (pot) 3/4 dl slagroom 1 el grove mosterd 2 el fijngesneden salieblaadjes en 2 bla; adjes o... bekijk recept »

rundvlees carpaccio met gorgonzola en mosterd

300 g runder carpaccio 5 el extra vergine olijfolie 2 el grof zeezout 300 g knolselderij sap van een ½ citroen 3 el walnotenolie 200 g veldsla zout peper Voor de dressing 1 eierdooier 2 el dijonmosterd 1 el witte-wijnazijn 2 tl bruine basterdsuiker 6... bekijk recept »

Pagina 52 van 80