Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Eendenborst In Port

2 wilde eenden. (twee tamme eenden) voor de fond van eend: wortelbleekselderijknolselderijpeterseliewat jeneverbessenlaurierthijm. Port en rode wijn voor de saus. Enige bruine suiker om te caramelliseren als ingredient voor de saus. 1. Voor de fond: ... bekijk recept »

STOOFPOTJE MET WIJN

125O GR.RUNDERBRAADLAPPEN IN GROTE DOBBEL- STENEN. EEN HANDJE WITTE BLOEM. 3 EL.OLIJF- 0LIE1 UI IN RINGEN1 BOS WORTELEN IN PLAKJES,1 FLES RODE WIJN2 LAURIERBLAADJES 2 TAKJES TIJM1 KLEINE KNOLSELDERIJ IN DOBBELSTENEN1 PREI IN RINGEN. Verwarm de oven ... bekijk recept »

Tomatensaus A La Montignac

4 stuks tomatenontvelde -1 pakje tomaatgepureerde -200 gr. knolselderijin blokjes -1 dl. wijnrode -2 stuks uiengesnipperde -2 teentjes knoflook -12 blaadjes laurier -2 tl. kruidenItaliaanse -2 tl. paprikapoeder -Peper -Zout In plaats van 4 ... bekijk recept »

Sherrykip Met Verse Kruiden

4 piepkuikens a 500 g -peper en zout -5 takjes verse rozemarijn -5 kleine takjes salie -30 g boter -60 g sjalotjes -100 g knolselderij -100 g worteltjes -1 dun preitje -2 laurierblaadjes -2 el peperkorrels -1 /2 bosje peterselie -4 dl kalfsfond -4 e... bekijk recept »

Ramadanrecept Harira

1/2 kg kalfsvlees met bot in grote stukken150gr kikkererwten (geweekt)2 grote uien(gehakt in stukjes)100 gr linzenn halve knolselderij in blokjes gesnedeneen stukje (geschild) gemberwortel van ca 2 cmvan elk n half bosje peterseliekoriander en selder... bekijk recept »

Erwtensoep

500 gram spliterwten ca. 2 liter water 400 gram schouderkarbonade 2 dunne preien 1 grote winterpeen 400 gram knolselderij 5 takjes bladselderij 1 rookworst 2 uien 1 laurierblaadje zout en peper De spliterwten wassen in een zeef en in een grote pan me... bekijk recept »

Fazantenborst Fine Champagne

4 fazantborstenwat bloem100gram wilde champignons1 sjalot4 kleine appeltjes4 eetlepels veenbessencompote 1/4 knolselderij50 gram boterpeper en zout naar smaak Voor de fine champagnesaus 1/2 sjalot en dezelfde hoeveelheid knolselderij1dl wildfond2dl r... bekijk recept »

ERWTENSOEP

750ml water - 100g spliterwten - 100g varkenskluif of hamschijf - 70g vetspek - 50g uifijn - 50g preiin ringen - 1 klein wortelin kleine blokjes - 50g knolselderijin blokjes - 50g kookworst - zout - peper 1. Spoel de spliterwten schoon met koud water... bekijk recept »

Aardpeer-roomsoep

1/2 kg aardperen 1/2 knolselderij 2 uien 2 paprika's 3 dl koksroom 1/2 citroen 200 g zeewolf 1/2 l olijfolie 1/2 prei 2 tenen knoflook cajunkruiden peper zout Maak paprika-olie door de paprika′s schoon te maken en in kleine stukken t... bekijk recept »

Zuidwestersoep

125 gr. spliterwten. 1 teentje knoflook. 1/2 liter kippenbouillon. 4 takjes selderij. 1/2 knolselderij. 1 kleine winterwortel. 1 kleine prei. 75 gr. gerookte kip. Week de spliterwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. pel de knoflook. breng de... bekijk recept »

Pagina 50 van 80