Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

ANTWERPSE HUTSEPOT

1 varkensstaart, 4 varkensoren, 4 boerenworsten, 4 varkenspoten, 250 gram borstspek, 4 spieringkoteletten, 2 wortelen, 2 rapen, 2 preien, 1 stengel bleekselderi, ? knolselderij, ? boerenkool, 2 uien, tijm, laurier, peper, zout boter, 1 teentje look, ... bekijk recept »

Antwerpse hutsepot

1 varkensstaart, 4 varkensoren, 4 boerenworsten, 4 varkenspoten, 250 gram borstspek, 4 spieringkoteletten, 2 wortelen, 2 rapen, 2 preien, 1 stengel bleekselderi, 1/2 knolselderij, 1/2 boerenkool, 2 uien, tijm, laurier, peper, zout boter, 1 teentje lo... bekijk recept »

Zoetekoek uit de Noordzee

Voor 4 personen: 4 Noordzeetongen van 250 g in filets 1/4 knolselderij 1 wortel 1 peer (Doyenné de Comice) 4 aardappelen 2 eetlepels appelmoes 4 takjes peterselie 2 dl visfumet 30 g boter peper en zoutDe knolselderij en de wortel wassen, schoonmaken ... bekijk recept »

Boerenkoolsoep met runderrookworst.

voor 4-6 personen: 2 eetl. olijfolie 2 rode uien, fijn gesneden 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes gesneden 1 chili pepertje 3 tenen knoflook, uitgeperst 100 g ontbijtspekreepjes 1 knolselderij, geschild 3 vastkokende aardappels, geschild 1 ... bekijk recept »

Kleurige Groentenlasagne

300 g knolselderijgeschild en geraspt 300 g wortelsgeschild en geraspt 300 g preiin fijne ringen 300 g broccoliin kleine roosjes 100 g uiengesnipperd 1 teentje knoflookfijngeperst 150 g tomatenin stukjes peper en zout 1 theelepel gedroogde provencaal... bekijk recept »

PIEPERSTOOF

700 gram kleine aardappelen3 wortelen1 knolselderij100 gram boter1,5 l. vleesbouillon1 prei2 laurierblaadjes1 kruidnagel1 ui300 gr. champignons2,5 dl. room1 el. basilicum Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in blokjes. Schrap de wortelen en sni... bekijk recept »

(Rode) Mul in een pakketje

600 gram (rode) mulfilets 1 eetlepel olijfolie halve knolselderij (geschild en in smalle lange reepjes) 1 prei (reepjes van 5 cm) 1 venkelknol (smalle ringen) 1 rode ui (smalle partjes) 200 gram haricots verts (3 minuten gekookt) 1 eetlepel rozemarij... bekijk recept »

Erwtensoep

Ca. 300 gr schouderkarbonadeca. 300 gr zuurkoolspek (meer als je van gekookt spek op roggebrood bij de soep houdt)1 pak spliterwten 500 gr1 flinke knolselderij liefst met blad anders 1 knol en 2 zakjes selderijblad2 preien1 rookworst2 tot 2,5 liter w... bekijk recept »

Bruine Bonensoep

350 g bruine bonen 1 klein laurierblad 1 stukje foelie ter grootte van een postzegel mespunt tijmpoeder 1 kleine gepelde ui 2 kruidnagels 300 g prei 2 middelgrote gesnipperde uien 150 g knolselderij 50 g aardappel 150 g gerookt vet spek 1 Gelderse ro... bekijk recept »

Waldorfsalade Met Pijnpitten

1,5 dl magere yoghurt 2 eetl zure room (30 gr) sap van 1/2 citroen snufje zeezout witte peper 1 msp kerrie 1 theel koudgeperste druivenpitolie (5 gr) 200 gr knolselderij 2 appelen (200 gr) 1 plak ananas (50 gr) 1 eetl gehakte munt 1 eetl geroosterde ... bekijk recept »

Pagina 49 van 80