Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Salsa van mango & komkommer

- 1 rijpe mango - ½ komkommer - 4 takjes verse munt - 2 lente-uitjes - 1 verse, rode Spaanse peper - extra vierge olijfolie - 2 limoenen - zeezout en zwarte peper uit de molenDeze frisse salsa smaakt geweldig als bijgerecht bij jouw favoriete BBQ-ger... bekijk recept »

Carpaccio van zalm en komkommer

2 pakjes gerookte zalmfilet (a 100 g) 2 hartkomkommers (in dunne plakjes) 2 tl 4-seizoenen peper (zakje 40 g) 1 sjalot (fijngesnipperd) 2 el dille (fijngesneden) 2 el crème fraîche (bekertje 125 ml) 2 el olij... bekijk recept »

Couscous met groene kruiden en witte kaas

6 salade-uitjes 250 g couscous 1 tl zout 250 ml kokend water 15 g verse munt 15 g koriander 20 g platte peterselie 1 komkommer 1 limoen (schoongeboend) 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie (Arla Apetina) 100 g gerookte... bekijk recept »

Komkommer met Thai beef

1 rode peper (zaadlijsten verwijderd) 1 schaal Premium biefstuk ((a 2 stuks), op kamertemperatuur) 2 el zonnebloemolie 2 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild) 2 el Thaise vissaus (flesje 250 ml) 1 el donkere basterds... bekijk recept »

Macaronisalade met zalm en komkommer

400 g macaroni grande 250 g zalmfilet (diepvries) 2 komkommers 3 stukjes bosuien 3 el olijfolie 2 el halvanaise 1 el witte wijnazijn 1 el grove mosterd 1 doosje tuinkers1. Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakki... bekijk recept »

Aziatische komkommer

2 komkommers 1 rode peper 2 el olie 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 pakje kokosmelk (200 ml)1. Schep de zaadlijsten met een theelepel uit de komkommers en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verhit de olie in een wok en voeg de knofl... bekijk recept »

Eetbare bloemen van paprika

1 zak paprikamix (3 kleuren) 1 komkommer1. Verwijder de boven- en onderkant van de paprika’s. Snijd ze in de lengte open en verwijder de zaadlijsten. Steek met de uitsteekvorm bloemen uit de paprika’s. Maak in elke bloem in het midden een gaat... bekijk recept »

Kip ajam paniki met Chinese kool en komkommer

3 el olie 1 schaal kipkluifjes (500 g) 3 bakjes boemboe voor ajam paniki (a 100 g) 300 g pandanrijst (pak 400 g) 1 komkommer 2 uien (in partjes) 1 Chinese kool (in repen van 1 cm)1. Verhit in een braadpan 1 el oli... bekijk recept »

Tacoschelpen met Quorn

1 ui 1 komkommer 150 ml yoghurt (mager) 1 teentje knoflook 1 pak tacoschelpen (12 stuks) 4 eetlepels zonnebloemolie 2 schaaltjes roerbakreepjes (gekruid Quorn, a 140 g)) 1 blik maïskorrels (300 g) 1 zakje gemengde ... bekijk recept »

Gazpacho van komkommer met Griekse yoghurt

2 komkommers 1 citroen bio (sap en zeste) 0,5 granaatappel 15 g verse dille 15 g verse munt 15 g verse koriander 120 g yoghurt op Griekse wijze 50 g feta 5 cl olijfolie extra zuiver 1 snuifje Espelettepeper zout1. Schil en snijd de komkommer in 2 en ... bekijk recept »

Pagina 11 van 100