Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Zomersoep: gazpacho

8 tomaten 1 zoete puntpaprika ½ komkommer 5 ijsblokjes 3 el olijfolie 1 el rodewijnazijn1. Kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze kort onder in kokend water. Neem ze eruit en dompel ze onder in een bakje koud water. H... bekijk recept »

Stokjesbrood gerookte zalm, ei en komkommer

2 eieren 1 Frans stokbrood 3 el olijfolie 1 komkommer 125 g crème fraîche 100 g gerookte zalm 8 takjes dille1. Kook de eieren in ca. 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in plakjes. Snijd schuine sneet... bekijk recept »

Pappadums met komkommerdip

1 snackkomkommer (of 1/2 kleine komkommer) ½ theelepel gemalen komijn (djinten) 150 g Griekse yoghurt cayennepeper ½ theelepel paprikapoeder ½ pak pappadums naturel (a 10 stuks) olie om te frituren 1. Komkommer ... bekijk recept »

Bami goreng met kipsaté

250 g mienestjes 4 el zonnebloemolie 500 g kipfiletblokjes 250 ml kraanwater 100 g boemboe ajam saté 450 g nasi-bamigroente 100 g boemboe bami goreng 1 komkommer1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft va... bekijk recept »

Meergranenwrap met roomkaas, ham, groente en basilicum

1 el roomkaas bieslook light 1 meergranenwrap 2 radijsjes ¼ komkommer 1 blaadje kropsla 1 plakje achterham 1 sprietje verse basilicumblaadjes1. Verdeel de roomkaas over de wrap. Halveer de radijsjes en de komkommer en snijd in plakje... bekijk recept »

Cracker Griekse salsa

1 tomaat ½ komkommer 25 g zwarte olijven zonder pit 75 g witte kaasblokjes 1 eetlepel olijfolie ½ eetlepel rode-wijnazijn 1 takje peterselie (zakje a 30 g) 4 maïscrackers (slimmers maïs pak a 145 g)1. Tomaat schoonma... bekijk recept »

Christer’s gefrituurde sardienen gevuld met tapenade

2 ansjovisfilets 100 g bloem broodkruim 2 eieren 3 teentjes geperste knoflook 4 dl Griekse yoghurt 100 g ‘Italian Garlic Olives’ (Medline), ontpit 1 eetlepel kappertjes 2 komkommers 0,5 dl marinade van de ‘Italian Garlic Olives’ (Medline) 3 eetlepels... bekijk recept »

Makreel-clubsandwich met frietjes

½ zak ovenfrites (diepvries, 1 kg) 1 pakje gerookte makreel (naturel (200 g)) 500 g tomaten 1 komkommer 1 zakje verse bieslook (25 g) 12 sneetjes witbrood 4 eetlepels aioli (potje a 140 g) 1 eetlepel azijn1. Ove... bekijk recept »

Frisse salade met witte kaas en croutons

1 ciabatta (Italiaans brood, 250 g) 4 uien 4 el (olijf)olie 1 tomaat 1 komkommer 1 zak gemengde ijsbergsla (extra (200 g)) 1 el azijn 300 g witte kaas 1 beker croutons (Italiaanse kruiden (75 g))1. Ciabatta volgens gebr... bekijk recept »

Gazpacho andaluz salade

4 eieren 4 teentjes knoflook olijfolie 4 sneetjes wit brood 1 komkommer 1 groene paprika 1 ui 200 g gekookte ham 500 g mini cherry trostomaatjes zout versgemalen peper 1 el sherryazijn 1. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet ze af en s... bekijk recept »

Pagina 26 van 100