Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Pastasalade met rivierkreeftjes

350 g penne rigate (pasta, zak a 500 g) 1 grote komkommer 2 x 3 bosuitjes (zakje a 3 stuks) 8 el sladressing caesar (flesje a 270 ml) 2 el citroensap 300 g rivierkreeftjes (bakje a 100 g) 1 schaaltje alfalfa (40 g... bekijk recept »

Geroerbakte komkommer

300 g mienestjes 2 el zonnebloemolie 2 komkommers (in de lengte doormidden en zaadlijsten verwijderd) 1 zakje bosuitjes ((3 stuks), schuin in ringen) 500 g yellowfin sole filet ((vis, 750 g, diepvries), ontdooid en in stukjes g... bekijk recept »

Wraps met pikante tofu

2 eetlepels olie 1 bakje roerbak tofu finesse (pikant gekruid ` 200 g) 2 bakjes champignon-uimix (` 120 g) 1 komkommer 1 pakje verse kruidenkaas (125 g) 8 kant-en-klare pannenkoeken1. In wok olie verhitten en tofu en ui-champ... bekijk recept »

Zalmtartaar

200 g zalm (stuk) ½ komkommer 1 rode peper 1 limoen (schoongeboend) 15 g koriander 1 bosui1. Snijd de zalm in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theel... bekijk recept »

Tortillawrap met tonijn

370 g tonijn in water (blik à 185 g) 300 g maiskorrels (blik) 165 g augurken (pot à 330 g) 4 el yogonaise (pot) 250 g cherrytomaten 8 bloemtortilla's (pak 4 stuks) 1 komkommer1. Laat de tonijn, maiskorrels en augu... bekijk recept »

Vega nuggets met komkommer-tomatenmix

6 el zonnebloemolie 20 g boter 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 komkommer 1 bakje cherry tomaten ((250 g), gehalveerd) 1 el wittewijnazijn 300 g sperziebonen 2 schaaltjes nuggets (a 180 g, Tivall)1. Verhit 2 el olie ... bekijk recept »

Snelle pizza met gehakt

1 ui 2 el olijfolie 300 g rundergehakt 400 g tomatenblokjes (blik) 1 tl paprikapoeder 8 tortillawraps 1 krop ijsbergsla 1 komkommer 250 ml knoflooksaus1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koeken... bekijk recept »

Frisse komkommer-radijsssandwiches

1 bos radijsjes 1 pak tramezzini wit (sandwichbrood, 300 g) 0,8 pot sandwichspread naturel (à 300 g) 0,5 komkommer 1 broodtrommel1. Bewaar een handje jonge radijsblaadjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. 2. Besmeer 4 plakken brood met... bekijk recept »

Tzatziki

1 komkommer 7½ g verse dille 1 teen knoflook (kleine) 200 ml Griekse yoghurt1. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof. Voeg eventueel wat zout toe, doe in een vergiet en ... bekijk recept »

Zalm-komkommerroosjes met romige sinaasappelsaus

½ bekertje creme fraiche (125 ml) 1½ theelepel sinaasappelmarmelade 1½ theelepel Zaanse mosterd zout (versgemalen) zwarte peper 3 eetlepels olie 1 eetlepel citroensap 3 takjes dille 1 komkommer (recht) 100 g... bekijk recept »

Pagina 29 van 100