1000 recepten met komkommer
1 geschilde komkommer 1 theel grofzeezout 400gr griekse yoghurt 1-2 fijngesneden teentjes knoflook 3-4 eelt olijfolie zout en peper 1-2 eetl fijngesneden dille Verwijder het zaad uit de komkommeren rasp de komkommer, strooi er de zeezout over en laat... bekijk recept »
1/2 pakje hartig taartdeeg 2 prei 1 ui 1 pakje gerookte zalmsnippers 150 ml kookroom 1 bakje grijze garnalen 2 eieren peper en gedroogde dille 1 komkommer 1. Het is geen moeilijk te bereiden recept maar dat maakt de smaak er niet minder op! Met d... bekijk recept »
4 makreelfilets (met vel) 2 dl limoensap 2 dl sushi-azijn 2 dl olijfolie peper en zout voor de zoetzure komkommer 1 komkommer 1/2 l water 1/2 l sherryazijn 5 cl mirin 1 ui verse kruiden: basilicum, dragon, peterselie grof zeezout voor de soep ... bekijk recept »
2 komkomers(in lange repen gesneden)36 mini-borrel)salami's. Rijg het begin van een komkomerslinger aan een spiesje. voeg een mini-salami toe, wikkel de komkomerslinger erover en rijg terug op het stokje na de salami. terug een mini-salami enz.... to... bekijk recept »
2 plakjes dungesneden Parmahamgehalveerd 8 verse coquillenoten (het witte vlees uit de coquilleschelp is los te verkrijgen of te bestellen bij de visboer) rasp en sap van een limoen zout en versgemalen peper 1/2 komkommer 1 el gembersiroop snuf... bekijk recept »
2 moten zalm olie 1/2 eetlepel grof gemalen zwarte peper 25 g boter voor de saus: 1 stuk komkommer van ca. 10 cm 1 dl dikke yoghurt (bijv. griekse of bulgaarse) 1 eetlepel creme fraiche 1 eetlepel gesnipperde bieslook zoutversgemalen peper Maakde sau... bekijk recept »
150 gr. gerookte zalmsnippers 1/4 komkommer 40 gr boter 1 ui 60 gr bloem 1/2 l melk 1/2 l water 3 el grove (doesburgsche) mosterd Smelt de boter in de pan en voeg de ui toe. Bak de ui glazig. Voeg de bloem toe en roer het mengsel glad. Laat even gare... bekijk recept »
- 2 komkommers - zout & peper - 200 ml. wijnazijn - 200 g. zachte geitenkaas - 3 vijgen - 3 eetl. rietsuiker 1. Schil de komkommer om en om, snij 10 plakken van 2 cm. dik en hol de plakken uit met een appelboor. 2. Marineer de komkommerplakken 5 minu... bekijk recept »
0.33 komkommer 2 moten zalm Olie 3 gr grof gemalen zwarte peper 25 gr vloeibare margarine 1 dl magere yoghurt 2 eetlepels creme fraiche 1 eetlepel fijngehakte bieslook Zout Peper Was de komkommer en rasp hem grof. Laat de komkommerrasp ca. 30 minuten... bekijk recept »
200 gr. verse zalm in blokjes gesneden sap van een halve citroen rasp van een halve citroen 1 eetl. fijngesneden koriander 4 takjes koriander en bieslook voor de garnering balsamico-crème,naar wens honing,naar wens bolletje verse geitenkaasvoor... bekijk recept »