Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Tzatziki

1 geschilde komkommer 1 theel grofzeezout 400gr griekse yoghurt 1-2 fijngesneden teentjes knoflook 3-4 eelt olijfolie zout en peper 1-2 eetl fijngesneden dille Verwijder het zaad uit de komkommeren rasp de komkommer, strooi er de zeezout over en laat... bekijk recept »

Quiche met prei

1/2 pakje hartig taartdeeg 2 prei 1 ui 1 pakje gerookte zalmsnippers 150 ml kookroom 1 bakje grijze garnalen 2 eieren peper en gedroogde dille 1 komkommer 1. Het is geen moeilijk te bereiden recept maar dat maakt de smaak er niet minder op! Met d... bekijk recept »

Gemarineerde makreel in een koud soepje van

4 makreelfilets (met vel) 2 dl limoensap 2 dl sushi-azijn 2 dl olijfolie peper en zout voor de zoetzure komkommer 1 komkommer 1/2 l water 1/2 l sherryazijn 5 cl mirin 1 ui verse kruiden: basilicum, dragon, peterselie grof zeezout voor de soep ... bekijk recept »

Komkommer-salamispiesjes

2 komkomers(in lange repen gesneden)36 mini-borrel)salami's. Rijg het begin van een komkomerslinger aan een spiesje. voeg een mini-salami toe, wikkel de komkomerslinger erover en rijg terug op het stokje na de salami. terug een mini-salami enz.... to... bekijk recept »

Amuse Van Coquille En Gemarineerde Komkommer

2 plakjes dungesneden Parmahamgehalveerd 8 verse coquillenoten (het witte vlees uit de coquilleschelp is los te verkrijgen of te bestellen bij de visboer) rasp en sap van een limoen zout en versgemalen peper 1/2 komkommer 1 el gembersiroop snuf... bekijk recept »

Gebakken Zalmmoot Met Komkommer-yoghurtsaus

2 moten zalm olie 1/2 eetlepel grof gemalen zwarte peper 25 g boter voor de saus: 1 stuk komkommer van ca. 10 cm 1 dl dikke yoghurt (bijv. griekse of bulgaarse) 1 eetlepel creme fraiche 1 eetlepel gesnipperde bieslook zoutversgemalen peper Maakde sau... bekijk recept »

Mosterdsoep Met Zalm En Komkommer

150 gr. gerookte zalmsnippers 1/4 komkommer 40 gr boter 1 ui 60 gr bloem 1/2 l melk 1/2 l water 3 el grove (doesburgsche) mosterd Smelt de boter in de pan en voeg de ui toe. Bak de ui glazig. Voeg de bloem toe en roer het mengsel glad. Laat even gare... bekijk recept »

Vijgenbrulee Met Geitenkaas En Gemarineerde Komkommer

- 2 komkommers - zout & peper - 200 ml. wijnazijn - 200 g. zachte geitenkaas - 3 vijgen - 3 eetl. rietsuiker 1. Schil de komkommer om en om, snij 10 plakken van 2 cm. dik en hol de plakken uit met een appelboor. 2. Marineer de komkommerplakken 5 minu... bekijk recept »

Gebakken Zalmmoot Met Komkommer- Yoghurtsaus

0.33 komkommer 2 moten zalm Olie 3 gr grof gemalen zwarte peper 25 gr vloeibare margarine 1 dl magere yoghurt 2 eetlepels creme fraiche 1 eetlepel fijngehakte bieslook Zout Peper Was de komkommer en rasp hem grof. Laat de komkommerrasp ca. 30 minuten... bekijk recept »

Verse Zalm-timbaaltje In Een Jasje Van Komkommer

200 gr. verse zalm in blokjes gesneden sap van een halve citroen rasp van een halve citroen 1 eetl. fijngesneden koriander 4 takjes koriander en bieslook voor de garnering balsamico-crème,naar wens honing,naar wens bolletje verse geitenkaasvoor... bekijk recept »

Pagina 31 van 100