1000 recepten met komkommer
1 komkommer (klein)1 bosje radijzen12 stukken Tête de Moine (kaaswinkel)100 g gorgonzola3 el witte wijnazijn6 el olijfolie2 tl Dijonmosterd1 tl fijne suiker4 takjes dille (vers)peperzout1. Spoel de radijsjes, snij ze in plakjes. Schil de komkommer, v... bekijk recept »
4 dunne plakken verse ananas, geschild1/2 rijpe mango, geschild en in dunne plakken1/2 komkommer, in dunne plakken4 lente-/bosuitjes, in ringetjes2 eetlepels koriander, gehakt1 eetlepel chilisaus1 eetlepel (vers) limoensap1 eetlepel sesam- of zonnebl... bekijk recept »
400 g pastaschelpjeszout en versgemalen peper1 gestoomde makreel1 komkommer, gewassen en in dobbelsteentjes1 ui, gesnipperd1 bos dille of peterselie, fijngehakt4 eetl. yoghurtmayonaise2 theel. balsamico- of wittewijnazijn1 teentje knoflook, geperst1.... bekijk recept »
400 ml halfvolle melk (Melkan)200 gram gerookte Noorse zalm, in reepjes (Vismarine)1 kleine komkommer, geschild en in blokjes2 vleestomaten, gepeld en in blokjes2 lente-/bosuitjes, in smalle ringetjes200 ml magere yoghurt (Melkan)200 ml kippenbouillo... bekijk recept »
Voor 4 personen: 400 gram zeeduivel (lotte) 200 gram zeebrasemfilet paprikapoeder 1 komkommerSnij de visfilets in stukken en strooi er wat paprikapoeder over. Schil de komkommer, snij ze in grote stukken en halveer die. Doe de stukjes komkommer in ee... bekijk recept »
3 eetl olijfolie 1 ui 1 eetl Provencaalse kruiden 2 dl trappistenbier (Westmalle Tripel) ? l vleesbouillon ? l groentebouillon ? komkommer 50-75 g geitenkaas 2 eetl peterselie peper en zout Snipper de ui en fruit haar zachtjes in de olie. Bak de... bekijk recept »
1 kg groteongepelde zoetwatergarnalen (diepvries) 2 grote komkommers 1 a 2 eetl. sambal 1,25 ml zure room of creme fraiche 6 teentjes knoflook 50 g boter of 5 eetl. olijfolie 2 eetl. gedroogde Provencaalse kruiden peper en zout Verhit de olie of ... bekijk recept »
olie (zonnebloem of olijf) 2 uien teentje knoflook 2 theel mosterd 1/2 Chinese kool 2 el. tomatenpuree 15 gr verse dille 1/2 komkommer zout en peperVerhit de olie in een wok. Fruit de uien en knoflook in de olie en voeg de mosterd toe. Dan de gesnede... bekijk recept »
olie (zonnebloem of olijf)2 uienteentje knoflook2 theel mosterd1/2 Chinese kool2 el. tomatenpuree15 gr verse dille1/2 komkommerzout en peper- Verhit de olie in een wok. Fruit de uien en knoflook in de olie en voeg de mosterd toe. Dan de gesneden Chin... bekijk recept »
voor 4 personen: 12 jakobsschelpen 3 sjalotjes 1 komkommer 1 koffielepel olijfolie 1 glas vermout (Noilly-Prat) 1 glas water 1 eetlepel room ½ bosje bieslook zout versgemalen peperMaak de noten van de jakobsschelpen klaar, snij ze in de breedterichti... bekijk recept »