Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Kaassalade met komkommer en radijsjes

1 komkommer (klein)1 bosje radijzen12 stukken Tête de Moine (kaaswinkel)100 g gorgonzola3 el witte wijnazijn6 el olijfolie2 tl Dijonmosterd1 tl fijne suiker4 takjes dille (vers)peperzout1. Spoel de radijsjes, snij ze in plakjes. Schil de komkommer, v... bekijk recept »

Exotische salade met komkommer, ananas en mango

4 dunne plakken verse ananas, geschild1/2 rijpe mango, geschild en in dunne plakken1/2 komkommer, in dunne plakken4 lente-/bosuitjes, in ringetjes2 eetlepels koriander, gehakt1 eetlepel chilisaus1 eetlepel (vers) limoensap1 eetlepel sesam- of zonnebl... bekijk recept »

Pastasalade met makreel en komkommer

400 g pastaschelpjeszout en versgemalen peper1 gestoomde makreel1 komkommer, gewassen en in dobbelsteentjes1 ui, gesnipperd1 bos dille of peterselie, fijngehakt4 eetl. yoghurtmayonaise2 theel. balsamico- of wittewijnazijn1 teentje knoflook, geperst1.... bekijk recept »

Komkommer-zalmsoep met bosui

400 ml halfvolle melk (Melkan)200 gram gerookte Noorse zalm, in reepjes (Vismarine)1 kleine komkommer, geschild en in blokjes2 vleestomaten, gepeld en in blokjes2 lente-/bosuitjes, in smalle ringetjes200 ml magere yoghurt (Melkan)200 ml kippenbouillo... bekijk recept »

Visbrochettes met komkommer

Voor 4 personen: 400 gram zeeduivel (lotte) 200 gram zeebrasemfilet paprikapoeder 1 komkommerSnij de visfilets in stukken en strooi er wat paprikapoeder over. Schil de komkommer, snij ze in grote stukken en halveer die. Doe de stukjes komkommer in ee... bekijk recept »

Trappisten-biersoep Met Geitenkaas En Komkommer

3 eetl olijfolie 1 ui 1 eetl Provencaalse kruiden 2 dl trappistenbier (Westmalle Tripel) ? l vleesbouillon ? l groentebouillon ? komkommer 50-75 g geitenkaas 2 eetl peterselie peper en zout Snipper de ui en fruit haar zachtjes in de olie. Bak de... bekijk recept »

Garnalen In Pikante Komkommer-roomsaus

1 kg groteongepelde zoetwatergarnalen (diepvries) 2 grote komkommers 1 a 2 eetl. sambal 1,25 ml zure room of creme fraiche 6 teentjes knoflook 50 g boter of 5 eetl. olijfolie 2 eetl. gedroogde Provencaalse kruiden peper en zout Verhit de olie of ... bekijk recept »

Chinese Kool Wokschotel met Komkommer

olie (zonnebloem of olijf) 2 uien teentje knoflook 2 theel mosterd 1/2 Chinese kool 2 el. tomatenpuree 15 gr verse dille 1/2 komkommer zout en peperVerhit de olie in een wok. Fruit de uien en knoflook in de olie en voeg de mosterd toe. Dan de gesnede... bekijk recept »

Chinese Kool Wokschotel met Komkommer

olie (zonnebloem of olijf)2 uienteentje knoflook2 theel mosterd1/2 Chinese kool2 el. tomatenpuree15 gr verse dille1/2 komkommerzout en peper- Verhit de olie in een wok. Fruit de uien en knoflook in de olie en voeg de mosterd toe. Dan de gesneden Chin... bekijk recept »

Jakobsschelpen met komkommer en koraalsaus

voor 4 personen: 12 jakobsschelpen 3 sjalotjes 1 komkommer 1 koffielepel olijfolie 1 glas vermout (Noilly-Prat) 1 glas water 1 eetlepel room ½ bosje bieslook zout versgemalen peperMaak de noten van de jakobsschelpen klaar, snij ze in de breedterichti... bekijk recept »

Pagina 36 van 100