1000 recepten met komkommer
Voor 4 personen: 3 avocado 1 komkommer 4 sjalotten 1 teentje look 1 el olijfolie 1 l groentebouillon 12 cl room 4 el zure room 2 el gehakte koreander peper en zoutSchil en ontpit de komkommer en snij hem in stukjes. Pel de sjalotten en de look en hak... bekijk recept »
1 flinke paprika 1 flinke komkommer 500 g gehakt 1 ui 1 teen knoflook 1 El. djahe 1 mespunt trassi 1 pot pindakaas 1 ei scheutje melkMeng het gehakt met het ei, de geperste knoflookteen en de djahe. Verwarm een eetlepel olie in de braadpan en bak het... bekijk recept »
1 ananas 1/4 komkommer 75 gram dessertrijst 3/4 liter melk 1 vanillestokje zout 2 theelepels vanillesuiker 1 theelepel olie 2 eetlepels gepelde amandelen 50 gram boter 6 eetlepels bruine suiker 3 theelepels kaneelVerwijder de schil van de ananas. Sni... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 zalmstaartstuk (schoongemaakt, ± 600 g) 4 takjes peterselie 40 g boter of margarine zout, peper 1.1/2 dl garderoom 1 komkommer (± 300 g) 2 eetlepels citroensap.De oven voorverwarmen op 175°C. In de buikholte van de zalm 3 fijngekni... bekijk recept »
Voor 4 personen: 400 gram zeeduivel (lotte) 200 gram zeebrasemfilet paprikapoeder 1 komkommerSnij de visfilets in stukken en strooi er wat paprikapoeder over. Schil de komkommer, snij ze in grote stukken en halveer die. Doe de stukjes komkommer in ee... bekijk recept »
3 eetl olijfolie 1 ui 1 eetl Provencaalse kruiden 2 dl trappistenbier (Westmalle Tripel) ? l vleesbouillon ? l groentebouillon ? komkommer 50-75 g geitenkaas 2 eetl peterselie peper en zout Snipper de ui en fruit haar zachtjes in de olie. Bak de... bekijk recept »
1 kg groteongepelde zoetwatergarnalen (diepvries) 2 grote komkommers 1 a 2 eetl. sambal 1,25 ml zure room of creme fraiche 6 teentjes knoflook 50 g boter of 5 eetl. olijfolie 2 eetl. gedroogde Provencaalse kruiden peper en zout Verhit de olie of ... bekijk recept »
olie (zonnebloem of olijf) 2 uien teentje knoflook 2 theel mosterd 1/2 Chinese kool 2 el. tomatenpuree 15 gr verse dille 1/2 komkommer zout en peperVerhit de olie in een wok. Fruit de uien en knoflook in de olie en voeg de mosterd toe. Dan de gesnede... bekijk recept »
olie (zonnebloem of olijf)2 uienteentje knoflook2 theel mosterd1/2 Chinese kool2 el. tomatenpuree15 gr verse dille1/2 komkommerzout en peper- Verhit de olie in een wok. Fruit de uien en knoflook in de olie en voeg de mosterd toe. Dan de gesneden Chin... bekijk recept »
voor 4 personen: 12 jakobsschelpen 3 sjalotjes 1 komkommer 1 koffielepel olijfolie 1 glas vermout (Noilly-Prat) 1 glas water 1 eetlepel room ½ bosje bieslook zout versgemalen peperMaak de noten van de jakobsschelpen klaar, snij ze in de breedterichti... bekijk recept »