Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Koude soep van komkommer en avocado

Voor 4 personen: 3 avocado 1 komkommer 4 sjalotten 1 teentje look 1 el olijfolie 1 l groentebouillon 12 cl room 4 el zure room 2 el gehakte koreander peper en zoutSchil en ontpit de komkommer en snij hem in stukjes. Pel de sjalotten en de look en hak... bekijk recept »

Gevulde paprika's en komkommer

1 flinke paprika 1 flinke komkommer 500 g gehakt 1 ui 1 teen knoflook 1 El. djahe 1 mespunt trassi 1 pot pindakaas 1 ei scheutje melkMeng het gehakt met het ei, de geperste knoflookteen en de djahe. Verwarm een eetlepel olie in de braadpan en bak het... bekijk recept »

Zoete rijst met ananas en komkommer in suiker-kane

1 ananas 1/4 komkommer 75 gram dessertrijst 3/4 liter melk 1 vanillestokje zout 2 theelepels vanillesuiker 1 theelepel olie 2 eetlepels gepelde amandelen 50 gram boter 6 eetlepels bruine suiker 3 theelepels kaneelVerwijder de schil van de ananas. Sni... bekijk recept »

Zalmschotel met room en komkommer

Voor 4 personen: 1 zalmstaartstuk (schoongemaakt, ± 600 g) 4 takjes peterselie 40 g boter of margarine zout, peper 1.1/2 dl garderoom 1 komkommer (± 300 g) 2 eetlepels citroensap.De oven voorverwarmen op 175°C. In de buikholte van de zalm 3 fijngekni... bekijk recept »

Visbrochettes met komkommer

Voor 4 personen: 400 gram zeeduivel (lotte) 200 gram zeebrasemfilet paprikapoeder 1 komkommerSnij de visfilets in stukken en strooi er wat paprikapoeder over. Schil de komkommer, snij ze in grote stukken en halveer die. Doe de stukjes komkommer in ee... bekijk recept »

Trappisten-biersoep Met Geitenkaas En Komkommer

3 eetl olijfolie 1 ui 1 eetl Provencaalse kruiden 2 dl trappistenbier (Westmalle Tripel) ? l vleesbouillon ? l groentebouillon ? komkommer 50-75 g geitenkaas 2 eetl peterselie peper en zout Snipper de ui en fruit haar zachtjes in de olie. Bak de... bekijk recept »

Garnalen In Pikante Komkommer-roomsaus

1 kg groteongepelde zoetwatergarnalen (diepvries) 2 grote komkommers 1 a 2 eetl. sambal 1,25 ml zure room of creme fraiche 6 teentjes knoflook 50 g boter of 5 eetl. olijfolie 2 eetl. gedroogde Provencaalse kruiden peper en zout Verhit de olie of ... bekijk recept »

Chinese Kool Wokschotel met Komkommer

olie (zonnebloem of olijf) 2 uien teentje knoflook 2 theel mosterd 1/2 Chinese kool 2 el. tomatenpuree 15 gr verse dille 1/2 komkommer zout en peperVerhit de olie in een wok. Fruit de uien en knoflook in de olie en voeg de mosterd toe. Dan de gesnede... bekijk recept »

Chinese Kool Wokschotel met Komkommer

olie (zonnebloem of olijf)2 uienteentje knoflook2 theel mosterd1/2 Chinese kool2 el. tomatenpuree15 gr verse dille1/2 komkommerzout en peper- Verhit de olie in een wok. Fruit de uien en knoflook in de olie en voeg de mosterd toe. Dan de gesneden Chin... bekijk recept »

Jakobsschelpen met komkommer en koraalsaus

voor 4 personen: 12 jakobsschelpen 3 sjalotjes 1 komkommer 1 koffielepel olijfolie 1 glas vermout (Noilly-Prat) 1 glas water 1 eetlepel room ½ bosje bieslook zout versgemalen peperMaak de noten van de jakobsschelpen klaar, snij ze in de breedterichti... bekijk recept »

Pagina 34 van 100