Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Koude soep van komkommer en avocado

Voor 4 personen: 3 avocado 1 komkommer 4 sjalotten 1 teentje look 1 el olijfolie 1 l groentebouillon 12 cl room 4 el zure room 2 el gehakte koreander peper en zoutSchil en ontpit de komkommer en snij hem in stukjes. Pel de sjalotten en de look en hak... bekijk recept »

Gevulde paprika's en komkommer

1 flinke paprika 1 flinke komkommer 500 g gehakt 1 ui 1 teen knoflook 1 El. djahe 1 mespunt trassi 1 pot pindakaas 1 ei scheutje melkMeng het gehakt met het ei, de geperste knoflookteen en de djahe. Verwarm een eetlepel olie in de braadpan en bak het... bekijk recept »

Zoete rijst met ananas en komkommer in suiker-kane

1 ananas 1/4 komkommer 75 gram dessertrijst 3/4 liter melk 1 vanillestokje zout 2 theelepels vanillesuiker 1 theelepel olie 2 eetlepels gepelde amandelen 50 gram boter 6 eetlepels bruine suiker 3 theelepels kaneelVerwijder de schil van de ananas. Sni... bekijk recept »

Zalmschotel met room en komkommer

Voor 4 personen: 1 zalmstaartstuk (schoongemaakt, ± 600 g) 4 takjes peterselie 40 g boter of margarine zout, peper 1.1/2 dl garderoom 1 komkommer (± 300 g) 2 eetlepels citroensap.De oven voorverwarmen op 175°C. In de buikholte van de zalm 3 fijngekni... bekijk recept »

Komkommer-tonijnroosjes

250 g tonijnfilet (verse)3 komkommers (klein)0.5 limoen (sap)100 g mayonaise2 kl wasabipasta20 g gember (ingemaakte)1 el zwart sesamzaad1 el wit sesamzaadtuinkerscayennepeperzout1. Leg de tonijn 1 uur in de diepvriezer. Snij 'm dan in flinterdunn... bekijk recept »

Sushi met komkommer, wortel en rode biet

100 g sushirijst0.5 rode biet (voorgekookt)1 wortel0.5 komkommer50 g enokitake (of bundelzwammen)4 vellen rijstpapier1 el azijn (sushi)1 el saké0.5 el suiker1 el sesamoliesojasauszout1 el citroensaplimoensap1 eidooier0.5 el mosterd125 ml maïsolie1 kl... bekijk recept »

Zalmburger met bietjes en komkommer

4 broodjes500 g zalmfilet1 komkommer4 blaadjes sla80 g rode biet (gekookt, in plakjes)2 lente-uien1 chilipeper (gehakt)2 el dille (gehakt)120 g zure room1 ei50 g paneermeel1 kl mosterd4 el azijn1 kl suikerbotercayennepeperpeperzout1. Snipper de lente... bekijk recept »

Gevulde komkommer met geitenkaas

200 g geitenkaas1 el olijfolie1 komkommer3 sprietjes verse bieslookwitte peper50 g lompviseitjes (rode)1. Mix de geitenkaas glad in de keukenmachine. Voeg de olijfolie toe, kruid met peper en vermeng. Spoel en schil de komkommer, bewaar lange slierte... bekijk recept »

Gemarineerde zalm met komkommer, dille en gin-tonic

300 g verse zalm1 komkommer ( het sap van 250 g komkommer )1 el suiker ( 1 el voor de marinade en 100 g voor de meringue)zure room1 el citroensap ( 200 g voor de gin-sorbet)240 g tonic120 g gin1 dl water1 dl azijn1 el dille40 g eiwitpoederjeneverbesp... bekijk recept »

Witloofsalade met wortel, komkommer en hazelnoot

400 g wortel1 komkommer4 stronkjes witloof60 g hazelnotenkoolzaadoliesherry-azijn4 takjes verse dragon (enkel de blaadjes)uit de molen peperzeezout1. Haal de blaadjes van de stronkjes witloof. Schil de wortelen. Schaaf fijne linten van de wortel... bekijk recept »

Pagina 34 van 100