Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Zalm 'en croûte' van Marjan

1 blik croissantdeeg 600 g zalmfilet (schaal) 1 bekertje zure room (125 ml) 1 el grove mosterd 1 bakje dille ((15 g), fijngesneden) 1 sjalotje (gesnipperd) 1 ei (losgeklopt) 2 komkommers 100 g boter1. Verwarm ... bekijk recept »

Orzosalade met tomaat, komkommer en feta

300 g orzo (riso) 350 g tomatenmix 100 g zwarte olijven kalamata ½ komkommer 20 g platte peterselie 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie 125 g zongedroogde tomatentapenade 75 g veldsla1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen ... bekijk recept »

Mihoensalade met ananas en paprika

250 g mihoen 1 rode puntpaprika (zoet) ½ komkommer 250 g ananasstukjes ((koel)vers) 1 citroen (het sap) 2 eetlepels Thaise vissaus 1 theelepel suiker ½ rode peper (fijngehakt) 1 rode ui (gesnipperd) ... bekijk recept »

Pittige ananassalade met tamarinde

1 verse ananas 1 komkommer 2 zure appels (bijv. Granny Smith) 1 eetlepel tamarinde (potje a 225 g) 1 theelepel trassi oedang (garnalenpasta, pakje a 25 g) 1 eetlepel donkere basterdsuiker 1/2 rode peper, fijngesneden 1 eetlepel pinda's, gehaktOnder- ... bekijk recept »

Thaise kip met eiermie

350 g kipfilet 5 eetlepels zonnebloemolie 2 eetlepels Thaise vissaus 3 eetlepels citroensap (flesje 15 ml) 2 teentjes knoflook 1 pak Chinese eiermie (250 g) 1 komkommer 1 zak roerbakmix (400 g)Kip in blokjes snijden en met zout en peper bestrooien. M... bekijk recept »

Gado-gado

250 g aardappelen (vastkokend) 200 g sperziebonen 200 g panklare bloemkoolroosjes 300 g panklare witte kool 100 g taugé 3 eieren 1 potje sauspoeder voor gado-gadosaus ½ komkommer kroepoek1. Aardappels schillen, wassen en in ... bekijk recept »

Indonesische gehaktsticks met komkommertopping

250 g Tivall fijngehakt 2 sneetjes witbrood (in stukjes) 1 eetlepel boemboe (satékruiden) 2 eetlepels ketjap manis ½ komkommer (gewassen) ½ eetlepel citroensap 2 eetlepels olie mespunt sambal 2 bosuitjes ... bekijk recept »

Mexicaanse loempia's

1 pakje bladerdeeg (diepvries) (10 plakjes) 1 ei 1 eetlepel bloem 150 g salami (in plakjes van 1/2 cm dik gesneden) ¼ komkommer 2 takjes peterselie 4 eetlepels tomatensaus (Tomato Frito)1. Verwarm de oven voor op 200 º... bekijk recept »

Zalm-palingsurprise

½ komkommers (of 1 snackkomkommer) ¼ zakje verse bieslook (a 25 g) 100 g gerookte palingfilet 1 eetlepel citroensap 3 eetlepels olijfolie (extra vierge) 1 theelepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden zout en versgemale... bekijk recept »

Kip-chorizoburger

700 g verse Vlaamse friet 1 tl zout 4 ciabattina's 225 g licht pittige Chorizo 300 g kipfilet ½ komkommer 1 limoen (schoongeboend) 125 ml crème fraîche 1 eetrijpe avocado1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de Vlaamse ... bekijk recept »

Pagina 6 van 100