Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Garnalencocktail

½ komkommer 1 citroen (geperst) 50 g semi-zongedroogde tomaten (potje 295 ml) 2 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g) 5 eetlepels mayonaise (met yoghurt (potje 350 ml)) 1 bakje verse basilicum ((15 g), de blaadje... bekijk recept »

Komkommer met tonijn

1 Komkommer ½ rode paprika 1 eetl creme fraiche 2 eetl mayonaise Zout en peper Verse dille 1 blik a 185 gr tonijn in waterLaat de tonijn uitlekken en roer deze samen met de mayonaise en crème fraiche door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en wat... bekijk recept »

Gebakken rijst met ananas

300 g basmatirijst 1 komkommer 1 rode peper 1 blik Luncheon Meat (340 g) 3 bosuitjes 1 blik ananasstukjes op eigen sap (227 g) 2 eetlepels olie 2½ eetlepel sojasaus1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Komkommer schi... bekijk recept »

Fishburger and chips

3 eetlepels rijstazijn (fles a 150 ml) 1 eetlepel zoete chilisaus 1 komkommer 2 eetlepels olie 2 kabeljauwburgers (a 140 g) 2 zachte sesambolletjes ½ zak naturelchips (a 200 g)1. Rijstazijn en chilisaus mengen. Komkomm... bekijk recept »

Kruidige kipbroodjes met tzatziki

1 schaal kipfilet in blokjes (ca. 300 g) 2 eetlepels cajunkruiden (doosje 30 g) 1 komkommer 2 eetlepels boter of margarine 1 pak Franse roerbakgroente (diepvries, 450 g) 1 pak shoarmabroodjes (8 stuks) 250 ml milde yog... bekijk recept »

Gado-gado met tofu

2 eieren 375 g tofu 250 g panklare sperziebonen 200 g bloemkoolroosjes 200 g gesneden witte kool 125 g taugé 5 el olie 300 ml pindasaus (kant-en-klaar) 75 g emping of kroepoek ½ komkommer1. Kook de eieren in een steelpan i... bekijk recept »

Sandwiches met makreel

12 sneden Pain de Mediterrane (brood) 1 pak makreelfilet gerookt (ca. 190 g) 300 g tomaten 1 komkommer 4 eetlepels tomatenketchup 1 zakje veldsla (75 g) 2 eetlepels (olijf)olie 1 eetlepel azijn1. Brood roosteren. Vel van ... bekijk recept »

Hollandse garnalencocktail

50 g mayonaise 20 g tomatenketchup 1 mespuntje kerriepoeder 1 tl gembersiroop 1 tl citroensap 1 snufje zout 1 snufje peper 80 g Romeinse sla 80 g gegrilde paprika (pot) 150 g komkommer 200 g Hollandse garnalen1. Meng de mayonaise met de ket... bekijk recept »

Gehaktburgers met komkommersalade

250 g rundergehakt 1 ei 2 eetlepels paneermeel 1 zakje verse munt ((15 g), fijngesneden) 1 komkommer 1 pak Marokkaanse couscous (250 g) 100 ml knoflooksaus1. Gehakt met ei, paneermeel, helft van munt en mespunt zout en peper kne... bekijk recept »

Komkommersalade met gemarineerde geitenkaas

1 rode peper 100 ml olijfolie 1 eetlepel grove mosterd 1 teentje knoflook (geperst) 150 g Hollandse geitenkaas (extra gerijpte) 2 eetlepels kappertjes 1 komkommer 3 eetlepels citroensap1. Peper paar keer flink tussen handen ro... bekijk recept »

Pagina 8 van 100