Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Tacosalade (Weight Watchers - 5 ProPoints)

400 g runder gehakt1 teentje knoflookpeperzout3 el chilipoeder1 kl paprikapoeder1 kl korianderpoeder1 kl oregano1 kl gemalen komijn1 krop ijsbergsla2 uien1 gele paprika's1 rode paprika's1 komkommer4 tomaten700 g magere yoghurt4 pakjes kruidenmix voor... bekijk recept »

Avocadotaartje (Weight Watchers - 9 ProPoints)

1 rode Spaanse pepers1 sneetje volkorenbrood (rogge)20 g walnoten1 el margarine3 blaadjes gelatine2 avocado's1 limoen (biologisch)75 g magere yoghurt300 g veldsla1 komkommer2 peren1 kl extra vierge olijfolie1 kl honingpeperzout4 plakjes gerookte zalm... bekijk recept »

Wraps met kip

4 tortilla's (grote, of 8 kleine)800 g kipfilet1 bosje radijzen1 komkommer3 lente-uien2 teentjes knoflook (gesnipperd)1 chilipeper (gesnipperd)1 onbehandelde limoen100 ml appelsap200 ml Griekse yoghurt1 el honingkurkuma2 kl komijnzaden1 kl korianderz... bekijk recept »

Indiase veggieburgers

6 meergranenbroden (kleintjes)350 g bloemig kokende aardappelen400 g zoete aardappelen2 wortelen2 rode bieten200 g kikkererwten (blik)6 eieren1 el komijnpoeder1 el korianderpoeder2 el korianderpoeder2 el verse koriander (fijngehakt)300 g bloemarachid... bekijk recept »

Proeverij van vis met yoghurtsaus

1 komkommer300 g vis (gerookt zoals: haring, makreel, heilbot,...)1 rode ui ( extra)1 bosje waterkers4 takjes dillezout125 ml yoghurt (natuur)1 el mosterdsprietje bieslook1 kl kurkumazout1. Snij eerst 12 mooie plakjes van de komkommer. Schil dan de r... bekijk recept »

Lamsburger met tzatziki

4 broodjes (bruin)500 g lamsgehakt2 sjalotten (gesnipperd)2 teentjes knoflook (gesnipperd)2 el peterselie (gehakt)2 el koriander (gehakt)0.5 kl komijnpoeder2 limoenen1 ei2 el yoghurt (of plattekaas)1 el bloemolierucola200 g Griekse yoghurt1 el bieslo... bekijk recept »

Veldsla met feta en olijven

1 bakje veldsla200 g feta1 komkommer4 tomaten1 groene paprika1 rode ui200 g zwarte olijven (ontpit)2 el peterselie (gehakt)uit de molen peper1. Verwijder de worteltjes die nog aan de veldsla vastzitten. Spoel de sla en dep of zwier hem droog. 2. Schi... bekijk recept »

Romeinse salade met zalm en ansjovis

1 Romeinse sla4 sneetjes toastbrood12 ansjovisfilets4 stukken zalmfilet1 teentje knoflookarachideolie200 ml mayonaise1 kl mosterd0.5 kl worcestersaus100 g parmezaan1 komkommer3 lente-uien1. Snij de korsten van het brood af en snij het in dobbelsteent... bekijk recept »

Sushi

50 gram verse gember Kruiden voor de gember in het zuur: 1 el suiker1/3 tl zouten 4 el rijstazijn. 6 dl sushirijst7 dl water4 stukken van 3 x 5 cm kombu2 el kooksake (mirin)5 el rijstazijn. 100 gram verse rauwe tonijnbiefstuk100 gram verse rauwe zeeb... bekijk recept »

Couscous Met Sjalot En Mint

3 sjalotten (75 g) 2 dl kippenbouillon 1 teentje knoflook 200 g couscous 1 tomaat ¼ komkommer 1 eetlepel verse munt 1 eetlepel verse peterselie ½ limoen 3 eetlepels olijfolieextra vierge Zout en peper De sjalot pellen, halveren en ragfijn... bekijk recept »

Pagina 83 van 100