Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Appelsalade

2 rode handappelsb.v. elstar halve komkommer 200 grgebr. kalfsfricandeaucasseler rib of gerookte kipfilet 60 gr. grofgehakte walnoten of pijnboompitten 100 gram gemengde sla geknipte bieslook voor de vinaigrette: 1 theelepel dyonmosterd 2 eetlepels w... bekijk recept »

Boter, kaas en eieren

voor het boter, kaas en eieren raster:4 stengels bieslookvoor de kruisjes hapjes (4 stuks):4 reepjes gele paprika4 plakjes serranoham2 reepjes komkommerkruidencrème of zachte kruidenroomkaas1 stengel bieslook1 surimistick, in vieren1 soepsteng... bekijk recept »

Dolma`s

1 komkommer1 aubergine, zonder steelaanzet1 courgette, geschild2 groene paprika`s2 uien, gepeld1 teentje knoflook, gepeld en gehakt1 theel. paprikapoeder2 eetl. zout2 kleine blikjes tomatenpuree2 kopjes rijst500 g rundergehakt6 witte koolbladeren1 ko... bekijk recept »

Gravad lax

25 g grof zeezout25 g suiker1 theel. versgemalen peper600 g zalmfilet, liefst met vel50 g dille extra voor garneringvoor de gemarineerde komkommer:1 eetl. citroensap1 theel. citroenrasp1 eetl. suikerzoutversgemalen peper2 eetl. water1 komkommer, gew... bekijk recept »

Salade met lychees en garnalen

1/2 krop bladsla1 blikje lychees1/2 komkommer, gewassen1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt100 g roze garnalen20 g ongezouten pinda’s, licht geroosterdsap van 1/2 limoen1-2 eetl. vissaus1 theel. rietsuiker1/2 bos koriander1.... bekijk recept »

Souvlaki met tzatziki

3 eetl. olijfolie2 eetl. citroensap1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd1 eetl. gehakte oregano (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd2 teentjes knoflook, geperstzout en versgemalen peper600 g mager lamsvlees of rundvlees (b... bekijk recept »

Yoghurtdip

1 l yoghurt (Melkan)1/2 komkommer, geschildzoutversgemalen peper1/2 winterwortel, geschild2 augurkjes, heel fijn gesneden4 eetl. fijngesneden bieslook1 theel. paprikapoeder1. Maak een schone theedoek nat en knijp hem goed uit. Leg de doek in ... bekijk recept »

Lekkere,snelle pasta met garnalen en zalm.

200 gr gerookte zalm 1 zakje bosui 1. 1 bosje bosuitjes 2. 1 komkommer 3. 2 keer 100 gram gekookte en gepelde garnaaltjes 4. 200 gram gerookte zalm 5. 250 ml crème fraiche 6. 2 pakjes verse pasta (kan natuurlijk ook gedroogde pasta zijn) 7. Optie: b... bekijk recept »

Lasagne met spinazie en 4 soorten kaas

200 g diepvriesspinazie 75 g pijnboompitten 200 g verse lasagnevellen 400 g ricotta (of Cottage Cheese) 100 g geraspte Parmezaanse kaas 100 g geraspte Goudse kaas 1 dl light room 2 eieren zout, peper Solo Vloeibaar (om in te vetten) 1 bol mozza... bekijk recept »

Couscoussalade

350 gr Couscous zout Solo vloeibaar 1 rode peper 1/2 komkommer 1 klein bosje peterselie enkele takjes munt 2 lente uitjes 9 kerstomaatjes 45 gr amandelen 1. Breng 3,5 dl water aan de kook met 1 theelepel zout. Neem de pan van het vuur. Strooi... bekijk recept »

Pagina 83 van 100