Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Gravad lax

25 g grof zeezout25 g suiker1 theel. versgemalen peper600 g zalmfilet, liefst met vel50 g dille extra voor garneringvoor de gemarineerde komkommer:1 eetl. citroensap1 theel. citroenrasp1 eetl. suikerzoutversgemalen peper2 eetl. water1 komkommer, gew... bekijk recept »

Salade met lychees en garnalen

1/2 krop bladsla1 blikje lychees1/2 komkommer, gewassen1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt100 g roze garnalen20 g ongezouten pinda’s, licht geroosterdsap van 1/2 limoen1-2 eetl. vissaus1 theel. rietsuiker1/2 bos koriander1.... bekijk recept »

Souvlaki met tzatziki

3 eetl. olijfolie2 eetl. citroensap1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd1 eetl. gehakte oregano (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd2 teentjes knoflook, geperstzout en versgemalen peper600 g mager lamsvlees of rundvlees (b... bekijk recept »

Yoghurtdip

1 l yoghurt (Melkan)1/2 komkommer, geschildzoutversgemalen peper1/2 winterwortel, geschild2 augurkjes, heel fijn gesneden4 eetl. fijngesneden bieslook1 theel. paprikapoeder1. Maak een schone theedoek nat en knijp hem goed uit. Leg de doek in ... bekijk recept »

Lekkere,snelle pasta met garnalen en zalm.

200 gr gerookte zalm 1 zakje bosui 1. 1 bosje bosuitjes 2. 1 komkommer 3. 2 keer 100 gram gekookte en gepelde garnaaltjes 4. 200 gram gerookte zalm 5. 250 ml crème fraiche 6. 2 pakjes verse pasta (kan natuurlijk ook gedroogde pasta zijn) 7. Optie: b... bekijk recept »

Lasagne met spinazie en 4 soorten kaas

200 g diepvriesspinazie 75 g pijnboompitten 200 g verse lasagnevellen 400 g ricotta (of Cottage Cheese) 100 g geraspte Parmezaanse kaas 100 g geraspte Goudse kaas 1 dl light room 2 eieren zout, peper Solo Vloeibaar (om in te vetten) 1 bol mozza... bekijk recept »

Couscoussalade

350 gr Couscous zout Solo vloeibaar 1 rode peper 1/2 komkommer 1 klein bosje peterselie enkele takjes munt 2 lente uitjes 9 kerstomaatjes 45 gr amandelen 1. Breng 3,5 dl water aan de kook met 1 theelepel zout. Neem de pan van het vuur. Strooi... bekijk recept »

Clubsandwich met zoetzure zalm

300 g verse zalm in dunne sneetjes snufje zout snufje peper 1.5 dl rijstazijn 2 el suiker 2 lenteuitjes 1.5 el zalmeitjes 1 el (verse) dille 6 el mayonaise 1 zalmvel (of 8 stukjes spek) 1 komkommer 12 sneetjes wit boerenbrood Planta 100 g ... bekijk recept »

Komkommersoep

4 st Komkommer 1 st prei 4 st rode uien 1 bundel bieslook 2 etl olijfolie 2,5 L groenten of kippenbouillon 6 etl créme fraiche 6 draaitjes peper van de molen 1. Was de groenten.2. Hou 1 komkommer apart.3. Snij de rest van de komkommers(met schil... bekijk recept »

Gazpacho

10 mooie rijpe tomaten 2 komkommers 2 witte uien 2 rode paprika’s 2 teentjes knoflook 2 cl xeresazijn 1 l water 1 el tomatenpuree 6 sneetjes wit brood zonder korst Solo Vloeibaar peper van de molen zout1. Schil 1 komkommer, verwijder de zaadl... bekijk recept »

Pagina 81 van 100