Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Tzazikki

10 eetlepels Griekse yoghurt 3 takjes verse Dille (fijn gesneden) 2 tenen knoflook (geraspt) 1 flinke eetlepel olijf olie 1 komkommer (geraspt en uit laten lekken) beetje verse peperDoe de yoghurt, dille, knoflook, olie en peper en een kom en laat h... bekijk recept »

Sandwich spread - Koolhydraat maaltijd fase 1

4 eetlepels uitgelekte kwark 4 eetlepels uitgelekte yoghurt 2 eetlepel gare kikkererwten ca 5 dunne plakjes komkommer 1 tomaat, zonder pitjes 1 bos uitje 1/4 rode paprika 1 teentje knoflook peper, zout en groene kruiden Pureer de kikkererwten, kwark... bekijk recept »

Mosselsalade

2 kg mosselen 3 tomaten 2 komkommers 3 eetlepels zout 2 eetlepels citroensap 1/8 liter crème fraîche 4 eetlepels mayonaise 2 theelepels hot-currypoeder 4 eetlepel fijngehakte peterselie Peper Was de mosselen, verwijder de kapotte en con... bekijk recept »

Griekse salade met gemarineerde Quorn

175 gr Quornstukjes 1/2 citroen 4 eetlepels olijfolie extra vergine 2 eetlepels fijngehakte verse rozemarijnnaaldjes 1/2 geschilde komkommer 1 stevige tomaat 1 blikje artisjokharten (netto 200 gr) 1 stengel bleekselderij in dunne plakjes 6 zwarte oli... bekijk recept »

Gazpacho met garnalen - Vet maaltijd fase 1

1 kilo tomaten in vieren 1 komkommer, geschild, in blokjes 1 rode paprika, in blokjes 1 gele paprika, in blokjes 4 sjalotjes, in ringetjes 4 teentjes knoflook 2 tl tijmblaadjes 4 el basilicumblaadjes 4 el balsamico azijn 4 el droge sherry 5 el olijfo... bekijk recept »

Sandwiches (high Tea)

Club sandwich (1) 12 sneden wit broodgeroosterd en beboterd 12 dikke plakken kipfilet 8 plakken baconeven gebakken 2 tomaten in plakken mayonaise of slasaus 4 grote augurken ijsbergsla , 8 tandenstokers ----------------------------------------------... bekijk recept »

Fattousch

1 komkommer 4 vleestomaten 1 grote rode ui 2 bosuiltjes 1 groene paprika 12 olijven zonder pit 150 gram feta 4 - 6 pitabroodjes 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap zout versgemalen peper- Halveer de gewassen komkommer in de lengte, schrap er... bekijk recept »

Drie moderne tapas

Rolletje gemarineerde zalm met pesto: 4 grote zuringbladen (of groot blad van raketsla) 4 plakjes gemarineerde zalm (te koop in de winkel) 100 g groene pesto zwarte peper Rolletje rosbief met nori, komkommer, wortel: 150 g gebraden rosbief, in plakje... bekijk recept »

Gazpacho met Noordzeegarnalen

1 grote ui 4 teentjes knoflook 3 tomaten 1 rode paprika 1 kleine komkommer 25 g pijnboompitten ½ l groentebouillon 3 eetlepels mayonaise 2 eetlepels room 2 eetlepels sherryazijn tabasco peper en zout verse kruiden naar keuze 100 g vers gepelde garnal... bekijk recept »

Japanse aspergesalade

500 g asperges1 theelepel zout20 g boter1/2 komkommer1/2 eetlepel wit sesamzaad1/2 theelepel zout1/2 dl azijn15 g suiker1 eetlepel sojasausve-tsin- Schil en gaar de asperges (mooie punten en stukjes). Spoel de komkommer goed schoon en snij ze in stuk... bekijk recept »

Pagina 79 van 100