Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Salade Di Pasta

250 gram pasta (pennefussili o.i.d.) 1 geraspte komkommer 1 teentje knoflook Yofresh yoghurt of komkommer dressing zout en peper naar smaak Kook de pasta zoals op de verpakking aangegeven staat. Rasp de komkommer en pers het teentje knoflook uit. Men... bekijk recept »

Ciabatta Met Tonijnmousse

1 blikje tonijn op olie 1/2 blikje ansjovisfilets 1 sjalotje 2 el kappertjes 2 tl worcestersaus 1 el medium dry sherry 1 el mayonaise 2 el zure room 1 ciabatta 1/2 komkommer Laat de tonijn uitlekken en pureer ze met de ansjovisfilets. Pel het sjalo... bekijk recept »

Kruidige Kipbroodjes Met Tzatziki

? 1 schaal kipfiletblokjes (ca. 300 g) ? 2 eetlepels cajunkruiden (doosje 30 g) ? 1 komkommer ? 2 eetlepels boter of margarine ? 1 pak Franse roerbakgroente (diepvries450 g) ? 1 pak shoarmabroodjes (8 stuks) ? 250 ml milde yoghurt (biologischpa... bekijk recept »

Gelders Sneetje

2 eieren 1/2 Gelderse rookworst 1/2 komkommer 1 ui 4 sneetjes bruin brood 4 plakken jongbelegen Goudse kaas Kook de eieren in 10 min. hard, pel ze en snijd ze in plakjes. Wel de rookworst 5 min. in heet water. Snijd de gewassen komkommer, evenals de ... bekijk recept »

Tzatziki

500 gram kwark1/2 komkommer4 tenen knoflook2 el olijfolie2 tl suiker2 tl zout Rasp de komkommer grof en bestrooi deze met het zout. Laat de komkommer ongeveer een half uur uitlekken. Maak een theedoek nat en doe de kwark daarin. Draai de theedoek dic... bekijk recept »

Tarator

2 in dunne plakjes gesneden komkommers zoutpeper 2,5 dl (magere) yoghurt 3 uitgeperste teentjes knoflook paprikapoeder Doe de plakjes komkommer in een vergiet, bestrooi ze met wat zout en laat ze ca. 15 minuten staan. Druk zoveel mogelijk vocht uit d... bekijk recept »

Piratenbootjes

2 eieren. 1/2 komkommer. 2 el mayonaise. 1 el tomatenketchup. 125g garnalen. zoutpeper. 2 blaadjes sla. Vul 2 stukken komkommer met het garnalenmengsel. Was de sla en dep deze droog. Rijg een blaadjes sla aan een sateprikker en steek de prikker als e... bekijk recept »

Tarator (Bulgaarse Komkommersoep)

1 komkommer - zout - 4 dl Bulgaarse yoghurt - teentje knoflook - 1 eetlepel olijfolie - 2 eetlepels gehakte walnoten - peper - 2 eetlepels gehakte dille Schil eventueel de komkommer en snijd deze in de lengte in vieren Schrap het zaad eruit en snijd ... bekijk recept »

Zalmsalade

1/2 blik zalm enkele gewassen en uitgelekte slabladen 1 komkommer peterselie mayonaise. Maak het blik open en laat de zalm uitlekken op een zeef; verdeel de zalm in kleine stukjs en vermeng deze met mayonaise. Maak de komkommer schoon en snijd he... bekijk recept »

Gevulde avocado

2 eetlepels olievrije slasaus 1 mosterd 1 bieslook 3 plakken ham (30 gr) 50 g komkommer 1 kleine avocado (200 gr) Roer 1 theelepel mosterd en 1/2 eetlepel gehakte bieslook door de slasaus. Snijd de ham zonder vetrand in kleine reepjes, snijd de komko... bekijk recept »

Pagina 77 van 100