Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Zomerse gazpacho

20 g wit brood (zonder korst)800 g tomaten (goed rijp)3 tenen knoflook300 g komkommer (geschild)100 g rode paprika1 ui100 ml olijfolie2 el sherry-azijnzoutzwarte peper uit de molen1. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in stukken. Haal de pitjes uit de... bekijk recept »

Tzatziki

0 stuk komkommer (van 15 cm)1 teen knoflook200 g Griekse yoghurt2 el munt1. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Rasp de komkommer. 2. Doe de geraspte komkommer in een vergiet of in een sla-centrifug... bekijk recept »

Komkommergazpacho

1 komkommer (in blokjes)0.5 ui1 potje zure room1 l groentebouillon1 teentje knoflookzoutpeper1. Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. 2. Snij de komkommer in blokjes. 3. Pel de ui en de knoflook. 4. Hou wat komkommerblokjes apart voor de afwerk... bekijk recept »

Pasta Salade Met Zalm

300 gr farfalle (strikjes pasta) 1 tuinkruidenbouillontablet 1 doosje kerstomaatjes 2 lente uitjes halve komkommer 75 gr hazelnoten 200 gr grookte zalmsnippers 1 zakje knorr dressing-sweet dill Was de kerstomaatjes en halveer ze.Maak de lente-uitjes... bekijk recept »

Thaise Komkommersalade

500 gr. komkommer 6 teentje knoflook 1 groen thais pepertje (toko) 6 el tamarinde sap (toko) 4 el vissaus (toko) 2 el suiker half bakje cherrytomaatjes - komkommer schillen - in de lengte doorsnijden en zaad verwijderen met lepel - de komkommer in le... bekijk recept »

Tagliatelle-salade

150-200 g. volkoren tagliatellezoutpeper2 kleine tomaten,ontveld2-3 el. ontvette kippenbouillon(van tablet)1 el. Japanse sojasaus1 tl. geraspte gember wortel1 teentje knoflook,geperst1 rode peperzaadjes verwijderdfijngesneden2-3 tl. limoen-of citroe... bekijk recept »

Komkommersoep Met Dille

Voorgerecht voor 4 personen. 15 gram boter (becel), 350 gram komkommerin kleine blokjes, 350 gram preiin reepjes, 1 flinke stengel bleekselderijin stukjes, 900 ml kippenbouillon, 250 gram aardappelblokjes, 200 ml water, zoutversgemalen zwarte peper, ... bekijk recept »

Spitjes Met Kalfshart

600 g kalfshart, 1theelepel grof gemalen zwarte peper, halve theelepel venkelzaadjes, halve theelepel tijm, 2 eetlepels olijfolie, 1 rode paprika, 1 dunne komkommer Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes en snijd eveneens de ongeschilde, gewassen... bekijk recept »

Kropsla Met Lychees En Tomaat

4 kleine tomaten 1/4 komkommer 1 blik lychees (netto ca. 565 gram) 1 kropsla Snijd de gewassen tomaat in partjes. De komkommer in plakjes en daarna in reepjes. Laat de lychees in een vergiet uitlekken en halveer ze dan. Sla de gewassen kropsla goe... bekijk recept »

Gehaktspiesjes Met Tzatziki

1 komkommergeschild 500 gr rundergehakt 4 teentjes knoflook 6 el paneermeel 1 scharreleilosgeklopt 3 theel. gemalen komijn(djinten,Conimex) versgemalen peper zout 3 eetl. olijfolie 1 dl. Mona Yomild drinknaturel 1 dl. magere kwark 2 eetl. fijgehakte... bekijk recept »

Pagina 75 van 100