Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Mihoensoep met gemarineerde kip

150g kipfilet 1 eetlepel ketjap manis 3 eetlepels zonnebloemolie 2 theelepels (hot) marinademix 100g waspeen 1/2 komkommer 1 liter kippenbouillon 50g mihoen- Snijd de kipfilet in reepjes. - Meng de ketjap met 1 eetlepel zonnebloemolie en de marinadem... bekijk recept »

Komkommercarpacio met zalm

Voor 4 personen:1 komkommer4 eetlepels olijfolie1 eetlepel dillenazijn3 eetlepels gehakte dille1 theelepel mosterd Peper en Zout200 gram gerookte zalm2 takjes dille- Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes. Klop een dressing van de olie, de a... bekijk recept »

Komkommersalade

1 komkommer 1/2 Theelepel zout 1/4 liter Bulgaarse Yoghurt peper grote teen knoflook 1 eetlepel fijngehakte muntWas de komkommer en verwijder de steelaanzet Snij of schaaf in dunne plakjes, strooi er wat zout over en zet gedurende 1 uur onderdruk we... bekijk recept »

Bobby's frisse pastasalade

1 zak Pasta (vlinders, fuscilli etc.) 3/4 komkommer 1 paprika blikje mais potje zilveruitjes potje gesneden augurk (of snijd zelf) 3 á 4 lenteui (bosui) verse bieslook 1 ui Jong belegen kaas 1 fles slasaus naar keuze van ongeveer 450 ml. (heb zelf al... bekijk recept »

Frisse aardappelsalade met gerookte zalm

500 gram krieltjes met schil1 komkommer5 eetlepels crème fraîche1 eetlepel mayonaise1 citroen, uitgeperst50 gram kappertjes2 avocado's, geschild, in stukjes200 gram gerookte zalm (2 pakjes van 100 gram per stuk), in reepjes2 lente-&#... bekijk recept »

Tonijnsalade

500 g vastkokende aardappels, geschild, in blokjes1 rode ui, gesnipperd3 blikjes tonijn, uitgelekt2 eetl. kappertjes1 eetl. gedroogde Provençaalse kruiden1/2 komkommer, in miniblokjesreepjes gedroogde tomaat op olieVoor de dressing:5 ansjo... bekijk recept »

Komkommerschuitjes

1 komkommer 50 gr rozijnen 1 wortel 1 blikje perziken1. Snij de komkommer in de lengte door en laat je kind er de zaadlijsten met een lepeltje uithalen.2. Snij de wortel in reepjes en de perziken in blokjes. 3. Meng samen met je kind de wortel met... bekijk recept »

Atjar Ketimoen Bening

1 middelgrote komkommer 1/2 tl zout 1 spaanse rode peper 1 middelgrote prei alleen het wit 1 tl suiker 2 el azijn1. Schil de komkommer en snijd hem in dunne plakjes.2. Strooi het zout eroveren druk de komkommer voorzichtig uit.3. Laat het daarna u... bekijk recept »

Broodlaagjes met sla en boterhamworst

1 komkommer 1 zakje (200 g) gemengde sla 4 lente-uitjes 8 el tomatenketchup 0.5 tl milde kerriepoeder 6 el Planta 12 sneetjes brood 8 plakjes boterhamworst Extra nodig: cocktailprikkers1. Schil en snijd de komkommer in dunne plakjes en scheur de ... bekijk recept »

Multigranenbagnat met kalkoen

Enkele blaadjes ijsbergsla Enkele plakjes komkommer 1 potje volle yoghurt natuur (125g) ½ tl zout versgemalen peper 60 g Becel Gold 1 kl currypoeder 1 el 1 verse koriander of korianderpoeder 4 witte of meergranenbagnats 200 g koud kalkoenvlees v... bekijk recept »

Pagina 73 van 100