Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Tzatziki

Griekse yoghurt of nederlandse maar die moet je 24 uur laten uitlekken in een pan op een theedoek 1 komkommer 2 a 3 teentjes knoflook dilleazijn en zonnebloemolie of olijfolie ( niet te sterk)peper en zout Doe de geraspte komkommer in een theedoek of... bekijk recept »

Kalkoenbrochette Tandoori

3 kalkoenfilets (3 x 130 g) 2 citroenen 2 eetlepels tandoori-pasta 3 potjes magere yoghurt0 % v.g. 1 komkommer 1/2 bosje verse munt Peper en zout Was de munt en verwijder de blaadjes. Was de komkommer, snij in de lengte in 4 door, verwijder de zaadl... bekijk recept »

Tzatziki

1 komkommer1 a 2 lente-ui 1 teentje knoflook1/2 liter magere yoghurt1 eetlepel fijngehakte koriander of peterseliepeper en zout Schil de komkommer, verwijder met een lepel het zaad en snijd in kleine blokjes.Doe de blokjes komkommer in een afsluitbaa... bekijk recept »

Henrike's Spinaziesalade Met Rettich

200 gram spinazie 1 rettich 1 komkommer 1 el. sesamzaadgeroosterd 1 el. olijfolie 1 el. sesam-olie 2 el. rijstazijn Was de spinazie goed en blancheer de blaadjes 1 minuut in een pan kokend water Spoel de spinazie in een vergiet, onder de koude ... bekijk recept »

India Kip

1 braadkip1 eetl. scherpe kerriepoeder1 ui in ringen gesneden1 pak magere yughurt1 knoflookje uit de knijper1/2 pakje margarine1 pak snelkookrijstzout-peper-olie-azijn1 theelepel komijnzaadsnufje gemalen komijnzaad1 komkommer. Braad de kip in de marg... bekijk recept »

Salade di pasta

250 gram pasta (penne, fussili o.i.d.) 1 geraspte komkommer 1 teentje knoflook Yofresh yoghurt of komkommer dressing zout en peper naar smaakKook de pasta zoals op de verpakking aangegeven staat. Rasp de komkommer en pers het teentje knoflook uit. Me... bekijk recept »

Haring-komkommercocktail

Voor 4 personen: 10 sprietjes bieslook, 1 takje dille, 5 el mayonaise, 5 el stijfgeslagen slagroom, peper, (selderie)zout, 1 kleine ui, 1/4 komkommer, 1 groene appel, 1 el citroensap, 3 of 4 zoute haringen, 4 ijsbergslabladeren kaasschaaf (kun ... bekijk recept »

Tzaziki

1 komkommer Een halve liter Griekse of Turkse yoghurt Een half gesnipperd uitje 1 theelepel dille 1theelepel munt 2 teentjes knoflook zout en peperRasp de komkommer fijn boven een vergiet, strooi er zout over en laat hem goed uitlekken. Doe de yoghur... bekijk recept »

Tzaziki 2

1 komkommerzout & peper1 fijngehakte ui500 g. Griekse yoghurt3 teentjes knoflookdille (of tzaziki mix)munt (of tzaziki mix)- Snij de komkommer in kleine stukjes (of rasp hem). Doe de komkommer in een vergiet en strooi het zout erover. Laat het ee... bekijk recept »

Asperge maissalade

500 g asperges1 theelepel zout20 g boter1 blik maiskorrels1 komkommer2 eetlepels zure room2 bosjes dille4 eetlepels mayonaisewitte peper uit de molen, zout- Een heerlijke malse salade die een simpel biefstukje naar een voetstuk tilt - Schil en gaar d... bekijk recept »

Pagina 72 van 100