Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Kabeljauwfilet op een bedje van Groenten

Voor 4 personen: 400 g diepvries kabeljauwfilet 1 kleine komkommer 2 tomaten 2 bosuitjes 1 eetlepel (diepvries) dille 1 theelepel oregano zout en versgemalen peper 2 eetlepels witte vermout.Laat de kabeljauw in de magnetron ontdooien: leg de filet op... bekijk recept »

Lichte kipsalade van Stéfanie

voor 1 persoon: Kipfilet +/-100 gram 1 kl boter sla - komkommer - mais - geraspte wortelen magere plattekaas natuur verse look peper en zoutSnijdt de kipfilet in kleine stukjes en bak ze in een wok aan in de boter. Kruid met peper en zout. Was de sla... bekijk recept »

Schnitzelreepjes met Mango-salsa

Voor 4 personen: 2 rijpe Eosta mango’s 2 eetlepels citroen marmelade 500 gram ongepaneerde kalfsschnitzels Peper, zout en bloem arachideolie 8 rode radijsjes 2 lente-uitjes 1 rood pepertje zonder zaadjes 2 teentjes knoflook 1/2 komkommer 2 eetlepels ... bekijk recept »

Slavische Reekoteletten

Voor 4 personen: 8 reekoteletten 1 komkommer 300 gram kleine champignons 150 gram boter 3 dl pepersaus zout, peperZorg ervoor dat de pepersaus heet is. Maak de champignons schoon. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de champignons gedure... bekijk recept »

Tirakia met tzatziki van anna

Grieks hapje voor bij de borrel of als voorgerecht. Tirakia 5 plakjes bladerdeeg 60 gram feta 30 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel fijngeknipte peterselie 1 losgeklopt ei peper Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg in 10 minuten ontd... bekijk recept »

Groene salade met kaascrostini

1 (bruin) stokbrood 150 g haricot verts of sperziebonen 1 kleine komkommer 1/2 krop groene sla 1 eetlepel balsamicoazijn 3-4 eetlepels olijfolie extra vierge 1 theelepel mosterd zout peper 75 g veldsla 100 g gorgonzolaKook 150 g haricots verts of spe... bekijk recept »

Komkommersoep

50 gr roquefort of danabluekaas1 kleine komkommer100 gr kleine champignons20 gr boter2 el gesnipperde ui8 dl bouillon van rundvlees of van 1,5 tablet1 mespunt dillepoeder of dillezaadjes1 el gehakte peterselie3 el droge Franse wijn aroma4 lapjes blad... bekijk recept »

Sushi

50 gram verse gember Kruiden voor de gember in het zuur: 1 el suiker1/3 tl zouten 4 el rijstazijn. 6 dl sushirijst7 dl water4 stukken van 3 x 5 cm kombu2 el kooksake (mirin)5 el rijstazijn. 100 gram verse rauwe tonijnbiefstuk100 gram verse rauwe zeeb... bekijk recept »

Couscous Met Sjalot En Mint

3 sjalotten (75 g) 2 dl kippenbouillon 1 teentje knoflook 200 g couscous 1 tomaat ¼ komkommer 1 eetlepel verse munt 1 eetlepel verse peterselie ½ limoen 3 eetlepels olijfolieextra vierge Zout en peper De sjalot pellen, halveren en ragfijn... bekijk recept »

Gestoomde kabeljauw met muntsalsa

4 stukken kabeljauwfilet van 150 g 1 kleine komkommer 2 eetlepels verse munt, fijngehakt 2 limoenen zwarte peper, versgemalen ½ theelepel gemalen komijn (djinten) 1 dikke winterwortelHalveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snij... bekijk recept »

Pagina 80 van 100