1000 recepten met komkommer
Voor 4 personen: 400 g diepvries kabeljauwfilet 1 kleine komkommer 2 tomaten 2 bosuitjes 1 eetlepel (diepvries) dille 1 theelepel oregano zout en versgemalen peper 2 eetlepels witte vermout.Laat de kabeljauw in de magnetron ontdooien: leg de filet op... bekijk recept »
voor 1 persoon: Kipfilet +/-100 gram 1 kl boter sla - komkommer - mais - geraspte wortelen magere plattekaas natuur verse look peper en zoutSnijdt de kipfilet in kleine stukjes en bak ze in een wok aan in de boter. Kruid met peper en zout. Was de sla... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 rijpe Eosta mango’s 2 eetlepels citroen marmelade 500 gram ongepaneerde kalfsschnitzels Peper, zout en bloem arachideolie 8 rode radijsjes 2 lente-uitjes 1 rood pepertje zonder zaadjes 2 teentjes knoflook 1/2 komkommer 2 eetlepels ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 reekoteletten 1 komkommer 300 gram kleine champignons 150 gram boter 3 dl pepersaus zout, peperZorg ervoor dat de pepersaus heet is. Maak de champignons schoon. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de champignons gedure... bekijk recept »
Grieks hapje voor bij de borrel of als voorgerecht. Tirakia 5 plakjes bladerdeeg 60 gram feta 30 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel fijngeknipte peterselie 1 losgeklopt ei peper Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg in 10 minuten ontd... bekijk recept »
1 (bruin) stokbrood 150 g haricot verts of sperziebonen 1 kleine komkommer 1/2 krop groene sla 1 eetlepel balsamicoazijn 3-4 eetlepels olijfolie extra vierge 1 theelepel mosterd zout peper 75 g veldsla 100 g gorgonzolaKook 150 g haricots verts of spe... bekijk recept »
50 gr roquefort of danabluekaas1 kleine komkommer100 gr kleine champignons20 gr boter2 el gesnipperde ui8 dl bouillon van rundvlees of van 1,5 tablet1 mespunt dillepoeder of dillezaadjes1 el gehakte peterselie3 el droge Franse wijn aroma4 lapjes blad... bekijk recept »
50 gram verse gember Kruiden voor de gember in het zuur: 1 el suiker1/3 tl zouten 4 el rijstazijn. 6 dl sushirijst7 dl water4 stukken van 3 x 5 cm kombu2 el kooksake (mirin)5 el rijstazijn. 100 gram verse rauwe tonijnbiefstuk100 gram verse rauwe zeeb... bekijk recept »
3 sjalotten (75 g) 2 dl kippenbouillon 1 teentje knoflook 200 g couscous 1 tomaat ¼ komkommer 1 eetlepel verse munt 1 eetlepel verse peterselie ½ limoen 3 eetlepels olijfolieextra vierge Zout en peper De sjalot pellen, halveren en ragfijn... bekijk recept »
4 stukken kabeljauwfilet van 150 g 1 kleine komkommer 2 eetlepels verse munt, fijngehakt 2 limoenen zwarte peper, versgemalen ½ theelepel gemalen komijn (djinten) 1 dikke winterwortelHalveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snij... bekijk recept »