Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Romeinse salade met zalm en ansjovis

1 Romeinse sla4 sneetjes toastbrood12 ansjovisfilets4 stukken zalmfilet1 teentje knoflookarachideolie200 ml mayonaise1 kl mosterd0.5 kl worcestersaus100 g parmezaan1 komkommer3 lente-uien1. Snij de korsten van het brood af en snij het in dobbelsteent... bekijk recept »

Nasi Koening (gele Rijst)

2 eetlepels zonnebloemolie 1 uigesnipperd 1 teentje knoflookfijngesneden 500 g pandanrijst 1 eetlepel koenjit (gemalen kurkuma) 1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad) 1 theelepel djinten (gemalen komijn) 1 stengel sereh (citroengras) 400 ml ko... bekijk recept »

Koude Consomme Van Rivierkreeftjes

12 rivierkreeftjes 25 g prei 25 g selder 25 g wortels citroenmelisse zout en peper 1 l bouillon (fond) van kip (klaar in de handel te koop) het wit van 2 eieren 25 g tomatenpuree een takje tijm 1 laurierblad 1 blad gelatine een stuk komko... bekijk recept »

Nasi Koening (gele Rijst)

2 eetlepels zonnebloemolie1 uigesnipperd1 teentje knoflookfijngesneden500 g pandanrijst1 eetlepel koenjit (gemalen kurkuma)1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad)1 theelepel djinten (gemalen komijn)1 stengel sereh (citroengras)400 ml kokosmelk1... bekijk recept »

Rookworst Doria

Halve zak aardappelpuree voor 2 personen 2 plakjes kaas ,kruidnagel 1 ons katenspek halve komkommer ,groot 1 tl kruiden ,provencaalse 1 stuk rookworst (geweld & gaar) grof of fijn naar keuze 250 g zuurkool Was en snijd de komkommer in de lengte... bekijk recept »

Salade Geitenkaas Met Honing En Verse Tijm

4 tomaten Halve komkommer 50 gr groene olijven zonder pit 20 gr pijnboompitten 150 gr gemengde slasoorten 4 plakjes zachte geitenkaas 2 à 3 takjes verse tijm 2 à 3 eetlepels vloeibare honing Voor de dressing: Sap van 1 citroen 2 theelepel... bekijk recept »

Tilapiaspiesen Met Komkommersalade

1 pak gele rijst van lassie 2 rode paprika's 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie 2 schaaltjes AH verse tilapiafilet (vis dus) 16 pitloze zwarte olijven 1 grote komkommer 3 eetlepels knoflooksaus 8 spiesen Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.... bekijk recept »

Maaltijdsalade Met Tonijn

1 zakje gemengde sla1 rijpe avocado1 blikje tonijn in water1 komkommer2 tomaten1 paprika1 uiplakjes hamkaas en salami2 hardgekookte eierenmayonaisetomatenketchupolie en azijnzout en peperprovencaalse kruiden. Maak een dressing van olie en azijn en br... bekijk recept »

Mediterrane Salade

1 kropsla1 komkommer50 gr walnoten2 perzikken vers of uit blik4 plakken serranohamhoning mosterd dressing150 gr zachte geitenkaas. Was de sla en laat deze goed uitlekken. Was de komkommer en snijd deze in plakjes. Hak de walnoten en rooster ze in een... bekijk recept »

Rijsttabbouleh

250 gram zilvervliesrijst90 gram verse peterselie3 bosuitjes1 kleine komkommer1 doosje cherrytomaatjes1 gele paprika16 zwarte olijven zonder pit3 eetlepels citroensap1 dl olijfoliezoutpeper. De rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing. intussen de p... bekijk recept »

Pagina 86 van 100