Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Sliptong met komkommersaus

4 sliptongen (alternatief: schol, tong, roodbaarsfilet) 1 komkommer 3 bosuitjes sap van een halve citroen zout, versgemalen peper 4 eetlepels bloem 4 eetlepels vloeibare margarine 125 ml creme fraiche 1 1/2 eetlepel dille, fijngehaktSchil de komkomme... bekijk recept »

Sliptong met komkommersaus

Voor 4 personen: 4 sliptongen alternatief: schol, tong, roodbaarsfilet 1 komkommer 3 bosuitjes sap van een halve citroen zout, versgemalen peper 4 eetlepels bloem 4 eetlepels vloeibare margarine 125 ml crème fraîche 1/2 fijngehakte dilleSchil de komk... bekijk recept »

Tzatziki

Voor 2 personen: 1 teentje knoflook 1 dl Griekse yoghurt 2 theelepels citroensap 1/2 eetlepel olijfolie peper, zout 1/2 komkommer dille stokbroodVerwijder het vliesje van de knoflook en pers het teentje boven een kom uit. Voeg de Griekse yoghurt, het... bekijk recept »

Tzatziki 4

Voor 4 personen: 2 komkommers (ong. 300 g), 400 g Griekse yoghurt 4 geperste tenen knoflook 3 el fijngesneden munt, plus wat extra voor de garnering 1 el citroensapSnijd de komkommers in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes met een theelepel en... bekijk recept »

Turkse salade

sla komkommer tomaat ui gekookt ei olijven (zwarte of groene of allebei) beetje verse (of gedroogde) peterselie of selder olijfolie citroen beetje zoutWas en snij de sla, komkommer, en tomaat in grote stukken en pel en was de ui en snij deze in ringe... bekijk recept »

Zalm met dille en mosterd

voor 2 personen: 300 g zalm (moot) vers gemalen peper, zout 2 el olijfolie 1 el citroensap 1 kleine ui 1 dl melk (= een half glas) 1 el bloem 2 el milde mosterd 75 ml room 2 el fijngesneden dille 1/4 komkommer zonder schil, in kleine blokjes gesneden... bekijk recept »

Zalm met dille en mosterd van Micmac

voor 2 personen: 300 g zalm (moot) vers gemalen peper, zout 2 eetlepel olijfolie 1 eetlepel citroensap 1 kleine ui 1 deciliter melk 1 eetlepell bloem 2 eetlepell milde mosterd 75 milliliter room 2 eetlepelsl fijngesneden dille 1/4 komkommer zonder sc... bekijk recept »

Groene salade met gefrituurde mosselen

1 kleine komkommer 1 krop Romaanse sla 75 g rucola 0.25 fles Vinaigrette Balsamico 50 g bloem 1 eetlepel milde paprikapoeder 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden 250 g gekookte mosselen 200 ml Olijfolie Extra vergineSnijd de komkommer in de lengt... bekijk recept »

Gegrilde kipfilet met komkommersalsa

Voor 2 personen: 2 enkele kipfilets peper, zout 1/2 komkommer 1 sinaasappel 1/4 rode peper korianderBestrooi de kipfilets met peper en zout. Gril de kip onder een hete grill, op de barbecue of in een grillpan in 20 minuten gaar en bruin. Schil de kom... bekijk recept »

Gegrilde tonijn met komkommersalade

4 tonijnsteaks (circa 100 g) 6 eetlepels Teriyaki marinade (fles 250 ml) 1 komkommer 2 eetlepels sojasaus (fles 150 ml) 1 eetlepel azijn 3 eetlepels sesamolie 1 theelepel suiker zout en peper- Tonijn aan beide zijden insmeren met marinade en 10 minut... bekijk recept »

Pagina 88 van 100