Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Lauwwarme Pastasalade

300 g fusilli tricolore zout ½ komkommer 1 rode uigesnipperd 1 rode paprikain piepkleine stukjes 1 bak tonijnsalade à 200 gJohma 4 cocktailtomatenin dunne partjes 4 el verse basilicumgeknipt versgemalen peper * Kook de pasta volgens de a... bekijk recept »

Pasta Pesto Met Tzatziki

- volkoren pasta voor 1 persoon (75 gram) - volle eetlepel pesto - half bakje cottage cheese - 5 zongedroogde tomaatjes - stuk komkommer voor 1 persoon (200 gram) - half bakje cottage cheese - 2 teentjes knoflook - zoutpeperverse basilicum en ... bekijk recept »

Bruschette met haring en paprika

1 donkerbruin stokbrood 3 haringen stuk komkommer 150 gram verse roomkaas light 2 geroosterde paprika’s uit pot 6 Amsterdamse uien (fijngehakt) 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt) versgemalen zwarte peperSnijd het stokbrood schuin in 8 lange plakken e... bekijk recept »

Couscous met makreel

300 gram couscous 1 komkommer 7 eetlepels blad-peterselie 5 eetlepels basilicum 5 eetlepels munt 250 gram cherrytrostomaten, in vieren 2 blikken makreelfilets in gekruide tomatensaus 125 gram 2 eetlepels citroensap 150 ml extra vierge olijfolie peper... bekijk recept »

Indische lekkerbeksandwich

Ingrediënten 2 lekkerbekjes 3 eetlepels halvanaise halve eetlepel citroensap 1 theelepel sambal tjampoer 4 pistoletjes (bruin of wit) halve komkommer 8 blaadjes slaVerwarm de oven voor op 160ºC. Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste scha... bekijk recept »

Piramidebroodje met haring

4 zoute haringen mespunt gemberpoeder 2 eetlepels lichte sojasaus (Chinese of Japanse sojasaus) 1 kleine komkommer 4 piramidebroodjes met pompoenpitten 4 eetlepels zuivelspread met mierikswortel 40 gram veldsla 50 gram tuinkersSnijd de haringen schui... bekijk recept »

Salade van gemarineerde paling

200 g gerookte paling 1 eetlepel kappertjes ½ eetlepel citroensap 1 eetlepel olijfolie extra vierge 2 eetlepels Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Darégal) 1 krop eikenbladsla 1 komkommer zout en peperSnijd de palingfilets in stukken van 4 cm.... bekijk recept »

Sliptong met komkommersaus

4 sliptongen 1 komkommer 3 bosuitjes sap van een halve citroen 4 eetlepels bloem 4 eetlepels vloeibare margarine 125 ml crème fraîche 1½ eetlepel dille (fijngehakt) zout en versgemalen peperSchil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de z... bekijk recept »

Verschillende vishapjes

8 kleine stevige tomaten peper 2 haringen komkommer 2 eetlepels crème fraîche of Room Fris 1 eetlepel dille mosselen (potje) sardines (uit blik)Gevulde tomaten met haring Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant met peper.... bekijk recept »

Waterkers-komkommersalade met pittige cocktailgarnalen

125 gram cocktailgarnalen Halve komkommer 75 gram waterkers ½ eetlepel citroensap 3 eetlepels (chili)olie 1 eetlepel verse munt in reepjes zout en peperSnijd de komkommer in de lengte door en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Dep de komkomm... bekijk recept »

Pagina 90 van 100