Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Gyrossalade

1 zakje Gyrosmix van Knorr 4 el olijfolie 350 gram kipfiletin dunne reepjes 1 gele ui 2 tomaten 1 kleine komkommer 2 rode uien 2 knoflookteentjes 200 gram gemengde salade 2 el zwarte olijven zonder pit 1 bekertje zure room 2 el mayonaise 2 el gehakt... bekijk recept »

Clubsandwich Met Warmgerookte Zalm

Ingredienten 6 sneetjes volkorenbrood 1/4 komkommer 200 g warmgerookte zalmsteaks 50-75 g tapenade van gedroogde tomaatjes 30 g rucola citroensap zwarte peper Rooster voor 2 personen 6 sneetjes volkorenbrood in een grillpan of in de broodrooster. Sni... bekijk recept »

Couscous Salade

100 gram spinazie 75 gram couscous 25 gram olijf (groen) 4 el. olijfolie 3 el. citroensap 2 el. verse basilicum 1 tl. suiker 1 prei 1 tomaat zout & peper 1/2 komkommer Doe de couscous (bulgur) in een ruime schaal, vul de schaal met water en laat 15 ... bekijk recept »

Pepercouscous Met Lamskotelet

Ingrediënten 2 schaaltjes lamskoteletjes (a ca. 250 g) 6 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper (fles a 250 ml) 300 g couscous 4 tomaten 1 komkommer 1/2 pot groene pepers (a 290 g) 1/2 citroen 5 eetlepels tomatenketchup Bereid... bekijk recept »

Gehaktballetjes Met Muntsaus

Voor 16 stuks: 30 gram couscous250 gram rundergehakt1 uitje gesnipperd1 el peterseliezout en peper2 el olijfolieeen kwart komkommer1 dl knoflooksausverse munt Doe de couscous in een kom en laaat het wellen met een halve dl warm water. Doe het gehakt,... bekijk recept »

Nasi

500gr. gekookte rijst2uien1 prei1 paprika1 pepertjeknoflook,1 theelepel kerrie1 theelepel sambal2 tomatensnufje gemberpoedersnufje ketoembarsereh en laoskomkommer4 eiwitten110gr tauge en bakspray of net genoeg oloijfolie om de pan in te vetten. Vet d... bekijk recept »

Broodje Hete Kip

1 komkommerazijnsuiker1 grote ui1 pepertje(als je van pittig houdt een madame jeanette)1 pond kipfiletoliepeper en zoutafbakbroodjes De oven voorverwarmen voor de afbakbroodjes. De afbakbroodjes afbakken. De komkommer uit laten lekken. De kipfilet ko... bekijk recept »

Eieren Met Guacamole

- 12 eieren - 1 vleestomaat - 1 teentje knoflook - 1 sjalotje - 1 avocado (rijp) - 1 stukje komkommer - 1 el Griekse yoghurt - 2 el limoensap - zout&peper uit de molen - ijsbergsla Kook de eieren hard. Tomaat in kokend water onderdompelen en ontvelle... bekijk recept »

Koude Zalm Met Yoghurtkomkommersaus

4 zalmfilets van 200 gram 1 komkommer 1 dl yoghurt 1 eetlepel wijnazijn 1 theelepel dille 1 theelepel peper Leg de zalmfilets naast elkaar in de stoomkorf, met de velkant naar beneden. Stoom gedurende 10 a 15 minuten. Snijd ondertussen de komkommer... bekijk recept »

Komkommersoep Met Dille En Boursin

1 flinke komkommer - 2 eetlepels gehakte verse dille - 2 kruidenbouillontabletten - plm. 50 à 60 gram boursin met kruiden - peper - 1 sjalotje - 1 eetlepel olie - paar druppels tobasco Olie verhitten. Sjalotje hierin glazig bakken. Komkommer er... bekijk recept »

Pagina 95 van 100