Recepten met koolrabi

155 recepten met koolrabi

Koolrabi

Koolrabi Knolgewas met een blauwachtige of bleekgroene kleur. Vanaf maart te koop uit de kas en van mei tot november uit de volle grond. Schil de knol dun en eventuele harde stukken wegsnijden. De knol in vieren snijden of halveren, in plakjes of reepjes naar gelang de voorkeur. + lees meer

Erwtensoep

500 gram groene spliterwten. 1 theelepel zout. 1 theelepel peper. 1 grote uigrof gesnipperd. 1 grote preiin kleine stukjes. 1 koolrabiin kleine stukjes. 2 tabletten voor vleesbouillon. 1 tablet voor kruidenbouillon. 1 kruidenbuiltje. 3 liter water. D... bekijk recept »

MAROKKAANSE COUSCOUS

25 g blanke rozijnen 3 stuk bos-uitjefijngesneden 40 g boterkoud ? Knorr vleesbouillonblokjes 1 courgettein blokjes van 2 cm 175 g couscous 300 g magere kalfslappen 1 doosje kersttomaat 50 g kikkererwten 2 teentjes knoflookfijngesneden 1 koolrabiin b... bekijk recept »

Erwtensoep

500 gr groene spliterwten 1 theel zout 1 theel peper 1 grote uigrof gesnipperd 1 grote preiin kleine stukjes 1 koolrabiin kleine stukjes 2 tabletten voor vleesbouillon 1 tablet voor kruidenbouillon 1 kruidenbuiltje 3 L water Doe alle ingredienten in ... bekijk recept »

Slanke Pichelsteiner

250 g magere runderlapjes250 g magere varkenslappenzoutuienpoeder1/2 l vleesbouillon200 g wortelen200 g koolrabi200 g sperziebonen100 g doperwten100 g bloemkoolroosjesbosje soepgroenten300 g aardappelen1 laurierbladpeterselie Doe de blokjes vlees in ... bekijk recept »

Groentenpickle Uit Duizenden

4 kop water 2 eetlepels zeezout diverse groenten zoals bloemkooluikoolrabikool en dergelijke Was de groenten en droog ze af. Als het water koud is, worden de groenten gesneden in gelijkmatige stukken. Stapel de groenten op elkaar in een schone glaz... bekijk recept »

Kipstoofpotje met vermicelli

4 kipfilets200 g courgette200 g broccoli (in roosjes)200 g wortelen200 g koolrabi250 g vermicelli (dikke)2 blokjes kippenbouillon2 blaadjes laurier2 zwarte peperbollen1 el gehakt peterselieuit de molen peperzout1. Breng de bouillon weer aan de kook. ... bekijk recept »

Gestoofd rundvlees met tomaten

1 paprika, groene 2 chilipeper, gedroogde 400 gr. ui 50 gr. peterselie, verse, gehakte 750 gr. runderlap, magere 400 gr. tomaat, gepelde, in blokjes 1 blik tomatenpuree 2 el. olie 2 tl. piment Zout Peperkorrel, zwarte, gemalen 2 el. waterPel en snipp... bekijk recept »

Vleesreepjes met mosterdaardappeltjes

Voor 2 personen: 1 teentje knoflook mespunt rozemarijn peper, zout 200 gram varkensvleesreepjes 1 eetlepel olie 450 gram voorgekookte krielaardappelen 1 dl slankroom 1 eetlepel mosterdPers het teentje knoflook uit boven een grote kom. Voeg de rozemar... bekijk recept »

Couscous Met Vis

500 g couscous 2 el olijfolie 1 winterwortel 1 koolrabi 1 ui 1 groene paprika 7,5 dl visfonds 10 draadjes saffraan 600 g visfilets 2 appels p&z Doe de couscous over in de stoompan of metalen zeef en hang deze boven de vissoep. Leg het deksel erop e... bekijk recept »

Couscous

Ingredienten (8 pers.): 1 kilo lamsvleeskalfs of kip (dobbelsteentjes) 3 uien (fijngesnipperd) 1 spaanse rode en 1 groene peper 4 rijpe verse tomaten 1 blikje tomatenpuree (3 eetl.) 1 tl grof gemalen peper 1 tl saffraan wat zout 1 tl gemberpoeder 1/2... bekijk recept »

Pagina 12 van 16