155 recepten met koolrabi
1 kg schorseneren zout 20 gm boter 20 gm tarwebloem 250 ml melk of 125 ml melk vermengd met 125 ml bouillon 75 gm kaas geraspt zout peper naar smaak paprikapoeder naar smaak De schorseneren op de gewonen manier met wat zout gaarkoken.Intussen de ... bekijk recept »
550 gram knolselderij, geschild, in blokjes; van 1,5 cm 1 middelgrote wortel, geschrapt, in; blokjes 150 ml halfvolle melk 1/2 theelepel versgeraspte nootmuskaat 1 grof zeezout 1 versgemalen peper 25 gram boter 3 eetlepels magere yoghurt 1/2 eetlepel... bekijk recept »
550 gm knolselderij, geschild, in blokjes; van 1,5 cm 1 middelgrote wortel, geschrapt, in; blokjes 150 ml halfvolle melk 1/2 theelepel(s) versgeraspte nootmuskaat 1 grof zeezout 1 versgemalen peper 25 gm boter 3 eetlepel(s) magere yoghurt 1/2 eetlepe... bekijk recept »
300 g koolrabi300 g raapjes300 g aardperen300 g zoete aardappelen2 rode uien2 zoete appels (type jonagold)citroensap (van 'n halve citroen)2 teentjes knoflook (geperst)2 takjes tijm2 takjes rozemarijn250 g geitenkaas (met korst)150 g gemengde noten2 ... bekijk recept »
300 g gedroogde bonen (witte)2 wortelen (geschild, in blokjes)1 prei (in ringen)2 venkelknollen (in blokjes)2 koolrabi's (in plakjes)1 l groentebouillonpeterselie (gehakt)peperzout1. Week de bonen een nacht in water. 2. Schil de wortelen en snij ze i... bekijk recept »
500 g raapjes 500 g koolrabi 500 g aardpeer 2 Granny Smith appels 250 g zachte geitenkaas verse tijmblaadjes verse rozemarijnblaadjes versgemalen peper 1 el Solo Vloeibaar 2 tl honing 0.5 limoen, de zeste en het sap 1. Verwarm de oven voor op ... bekijk recept »
1. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook,gember en het komijnzaad totdat de uisnippers glazig zijn.2. Bak de peper even mee en voeg dan het water,zout, de spliterwtjes en de laurierblaadjes toe.( de spliterwten ... bekijk recept »
200 g kikkererwten 450 g magere runderrollade aan een stukje 250 g gerookt mager spek 1 grote in dikke plakken gesneden ui 800 g kip- of kuikendijen 2 grote aardappelen (in plakjes) 2 grote wortelen (in plakjes) 2 grote koolrabi's (in plakjes) 500 g ... bekijk recept »
1 grote ui200 gr sperziebonen1 kleine koolrabi200 gr broccoli2 tomaten2 el olie300 gr risotto1 1/4 l groentebouillon1 1/4 dl slagfoomzout en peper1 el boter75 gr geraspte parmezaanse kaas. De olie in een pan verhitten en de ui hierin glazig bakken. D... bekijk recept »
1 grote ui200 g sperziebonen1 kleine koolrabi200 g broccoli2 tomaten1 1/4 l groentebouillon1 1/4 dl slagroomzout en peper1 el boter25 g geraspte parmezaanse kaas De olie in een pan verhitten en de ui hierin glazig bakken. De rijst toevoegen en meebak... bekijk recept »