Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Indisch Lamspasteitje met groene linzen

zakje Volkorenrijst 1 pot groene linzen 250 gr. lamsgehakt 2 ui 1 kleine pastinaak 1 groene chilipeper 1 stukje verse gember 3 teentjes look 2 ,5 tl. Garam Masala 1 doosje room 300 gr bladspinazie 1 ei 1 tl. komijnpoeder 1/2 tl. chilipoeder 2 el. b... bekijk recept »

rode linzen en pompoen curry

1 el solo vloeibaar 500 g pompoen in stukken gesneden 1 fijngesneden ui 3 cm fijngehakte gember 1 teen look 1 fijngesneden chilipeper 1 el garam masala poeder 400 g tomatenblokjes uit blik 100 g rode linzen 150 g spinazieblaadjes 400 ml Rijst-... bekijk recept »

Soep van gele linzen en tomaat

250 g gele linzen 1,5 l water 3 laurierblaadjes 2 el boter zout 1 tl mosterdzaad 2 gedroogde pepers 1 tl komijnzaad 1 el geraspte gember 1 tl kurkuma 5 tomaten 2 el citroensap 1 el verse koriander 1. Snij de tomaten in blokjes. Rooster de linzen... bekijk recept »

soep van groene linzen met yoghurt

1 liter kippenbouillon 200 gram linzen 300 gram tomaten 150 gram bulghur 300 gram aardappelen 150 gram wortelen 200 gram ui 20 gram knoflook yoghurt 50 gram selderij 1 tl komijn koriander olie zout1. smoor het knoflook en de fijngehakte ui i... bekijk recept »

Hazenbout met bospaddestoelen en linzen

4 hazenbouten 50 g Solo 250 g brunoise van groenten (fijngesneden selder, wortel en uien) 1 kruidentuiltje 10 jeneverbesjes 5 kruidnagels 0.5 eetlepel peperbolletjes 1 knoflookteentje schillen van 1/2 sinaasappel, geblancheerd 0.5 fles rode wijn... bekijk recept »

Stoofpot met linzen

500 g groene Puy-linzen 4 Morteau-worsten 2 grote uien 3 wortelen 2 kruidnagels 4 soeplepels Solo Vloeibaar zout peper 1. Schil de uien en snij ze fi jn. Schil de wortelen en snij ze in heel kleine blokjes.2. Verwarm de Solo Vloeibaar in een stoo... bekijk recept »

Varkenskotelet met gegrilde courgettes

4 mooie biologische varkenskoteletten 3 kleine biocourgettes 3 wortelen 100 g linzen (eventueel berglinzen) 2 teentjes knoflook 1 rode chilipeper 3 lente-uitjes 4 takjes verse tijm 3 takjes tijm waarvan je de blaadjes afritst 1 laurierblad 1 l gro... bekijk recept »

Salade van linzen

300 g gekookte linzen (bio-berglinzen zijn de lekkerste) 600 g merguezworstjes van goede kwaliteit 4 grote aardappelen 150 g rucola 4 tomaten 2 teentjes knoflook gepeld ontkiemd en fijngesnipperd 1 dl tomato frito (Heinz) 2 el goede olijfolie 8 takj... bekijk recept »

Lamsgebraad met rozemarijn en linzen

800 g lamsgebraad 5 el Solo Vloeibaar 2 dikke wortelen 3 teentjes knoflook 1 grote ui 2 takken selder 3 takjes rozemarijn 500 g fijne sperzieboontjes 3 worteltjes 300 g raapjes 2 sjalotten 250 g linzen uit blik1. Verwarm de oven voor op 180°C.... bekijk recept »

Kalfsstoofpot met pompoen, appel en linzen

150 g bruine linzen 12 kleine uitjes 600 g pompoen 600 g kalfslapjes 4 eetlepels Solo Vloeibaar 0.5 eetlepel gedroogde of verse tijm 1 l cider of appelsap 2 blokjes Knorr Original Bouillon Vlees 2 stevige zoetzure appels 2 -3 eetlepels Maïze... bekijk recept »

Pagina 31 van 71