Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Hoevekip met linzen en Comté-aardappel

100 g groene linzen 2 eetlepels olijfolie 0.5 wortel 0.5 ui 1 blaadje laurier 1 takje tijm 100 ml witte wijn 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Kip 4 kleine aardappeltjes 1 eetlepels peterselie, gehakt 100 g Comté, gemalen 4 hoevekip filet... bekijk recept »

Gebraden parelhoen met warme salade van groene

1 parelhoen1. Bereid eerst het parelhoen voor, brand eventuele donsveertjes weg boven een gasvlam of een brandende kaars als je geen gasfornuis hebt. Zorg ervoor dat alle ingewanden verwijderd zijn, maak de binnenkant eventueel schoon met wat keukenp... bekijk recept »

Milde kerriesoep met rode linzen, groente

300 g gedroogde rode linzen 2 middelgrote uien 4 tomaten 1 kleine bloemkool 1 courgette 4 el Solo Vloeibaar Light 1.5 el milde kerriepoeder 1.5 l groentebouillon 8 takjes verse koriander 12 el (magere) yoghurt 1. Spoel de linzen onder koud str... bekijk recept »

Pastinaaksalade met linzen, tomaat

100 g gedroogde Puy linzen 1 sjalot 1 teentje knoflook 150 g pastinaak 250 g cherrytomaatjes 0.25 rode peper 150 g tofu 2 el Becel Slaolie (20 g) 1 el 1 citroenrasp 3 el 3 grof gesneden koriander 2 bruine pistolets1. Kook de Puy linzen volgens de... bekijk recept »

Krokante kalkoen met linzen en spinazie

2 eieren, losgeklopt bloem paneermeel 1 El kerriepoeder4 kalkoenlapjes olijfolie2 sjalotten, in ringen een half pepertje, zonder zaadjes en fijngesnipperd800 g linzen in blik, uitgelekt150 g verse spinazie2 pittabroodjes1. Doe de losgeklopte eieren, ... bekijk recept »

Stoofpotje van linzen, gehakt en mozzarella di bufala

190 g gedroogde groene of bruine linzen 2 blaadjes laurier2 El olijfolie1 teentje look, gesnipperd 1 rode ui, gesnipperd 1 tak selder, fijngesneden250 g varkens-/kalfsgehakt200 g mozzarella di bufala 50 g amandelen, grof gehakt grof zeezout Voor de ... bekijk recept »

Krulsla met linzen en citroen

150 g groene linzen1 courgette, in fijne reepjes olijfolie de zeste en het sap van 2 citroenen1 bosje radijzen, fijngehakt1 rode ui, fijngehakt1 krop krulsla120 g spinaziescheuten1 handvol verse koriander peper, zout1. Kook de linzen zoals vermeld op d... bekijk recept »

Kippenballetjes en salade van linzen en pompoen

1 kg kippengehakt 1 ei, gesplitst 2 teentjes look, geplet 8 lente-uitjes, fijngehakt 40 g koriander, fijngehakt een mespunt Cayennepeper 2 el olijfolie Voor de linzensalade: 400 g pompoen, in blokjes 400 g linzen 200 g feta, in blokjes 1 bosje lente-... bekijk recept »

Salade van knolselder en linzen

750 g knolselder (schoongeboend)200 g Puy-linzen1 kruidentuiltje750 g bloem (voor de zoutkorst)750 g zout (voor de zoutkorst)50 ml olie (voor de zoutkorst)2 el olijfolie (voor de dressing)1 el hazelnootolie (voor de dressing)1.5 el azijn (voor de dre... bekijk recept »

Salande van linzen, kikkererwten en groenten

150 g Puy-linzen150 g prinsessenbonen2 rode puntpaprika's1 rode ui150 g champignons2 bladpeterselie (handje)citroensap400 g kikkererwten (blik)150 g basmatirijst2 kl mosterd2 el balsamicoazijn4 el koolzaadoliepeperzout1. Spoel de rijst en de linzen i... bekijk recept »

Pagina 32 van 71