709 recepten met linzen
8 aardappelen2 rode bieten2 teentjes knoflook (gepeld en gehalveerd)1 citroen (sap en geraspte schil)2 lente-uien (dunne reepjes)1 bosje verse munt1 kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier en rozemarijn)250 g Puy-linzen200 g zachte geitenkaasextra ... bekijk recept »
150 g groene linzen0.5 haikidopompoen (in staafjes)1 handvol rucola2 crottins de Chavignol (gehalveerd)2 el munt (gehakt)1 el olijfoliezoutpeper1. Roer een dressing van de teriyakisaus, de balsamicoazijn, de suiker, zout en peper. Voeg de sesamolie e... bekijk recept »
150 g Puy-linzen150 g prinsessenbonen2 rode puntpaprika1 rode ui150 g champignonshandvol bladpeterseliecitroensap400 g kikkererwten150 g basmatirijst2 kl mosterd2 el balsamicoazijn4 el koolzaadoliepeperzout1. Spoel de rijst en de linzen in een zeefje... bekijk recept »
8 rode bieten (voorgekookt)200 g linzen (uit blik)2 friszure appels100 g knolselder1 sjalot1 wortel200 g vastkokende aardappelen200 ml groentebouillon1 el citroensap50 g pinda's200 ml room1 el kerriepoederplantaardige oliepeperzout1. Pel de sjalot en... bekijk recept »
4 uien (grote)150 g rode linzen2 takjes tijm (blaadjes)1 teentje knoflookzonnebloemoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en kook ze 15 minuten in licht gezouten water. Laat ze uitlekken. Snij er het hoedje af, haal er voorzichtig... bekijk recept »
300 g bloemig kokende aardappelen200 g knolselder2 wortelen2 uien1 rode paprika100 g diepvries erwt200 g linzen250 ml groentebouillon75 ml melk (warme)50 g cheddar (geraspt)1 el boter2 el olie1 el bloemnootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen en k... bekijk recept »
400 g rode linzen200 g verse bladspinazie2 wortelen1 ui1 teentje knoflook2 el boter400 g gepelde tomaten (blik)800 ml groentebouillon1 kl gemalen komijnpeperzout250 g brie1. Week de linzen een nacht in water. 2. Spoel de spinazie, schud goed dr... bekijk recept »
4 crottins de Chavignol (gehalveerd)150 g linzen (gekookt)2 rode bieten (voorgekookt, in dunne plakjes)12 tomaten (gkonfijt)1 handvol rucolapeperzout2 el sherry-azijn3 el olijfolie1. Voorbereiding: Halveer de crottins de Chavignol. Snij de rode biete... bekijk recept »
4 takjes tijm ( wat extra)250 g linzen (zwarte)2 vleestomaten8 trostomaten (kleine)3 el balsamicoazijn0.5 kl scherpe mosterd5 el olijfoliezoutzwarte peper uit de molensuikerfleur de sel1. Breng 500 ml water aan de kook met 4 takjes tijm. Spoel de lin... bekijk recept »
8 kalkoenlappen (dunne)250 g linzen5 dl groentebouillonolijfolie1 ui2 teentjes knoflook50 g pistachenoten1 takje tijm1 blaadje laurierpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. 2. Pel en snipper de ui en knoflook. Stoof ze kort aan in olijfolie.... bekijk recept »