Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Lauwe aardappelsalade met linzen en geitenkaas

8 aardappelen2 rode bieten2 teentjes knoflook (gepeld en gehalveerd)1 citroen (sap en geraspte schil)2 lente-uien (dunne reepjes)1 bosje verse munt1 kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier en rozemarijn)250 g Puy-linzen200 g zachte geitenkaasextra ... bekijk recept »

Salade van linzen, pompoen en geitenkaas

150 g groene linzen0.5 haikidopompoen (in staafjes)1 handvol rucola2 crottins de Chavignol (gehalveerd)2 el munt (gehakt)1 el olijfoliezoutpeper1. Roer een dressing van de teriyakisaus, de balsamicoazijn, de suiker, zout en peper. Voeg de sesamolie e... bekijk recept »

Salade van linzen, kikkererwten en groenten

150 g Puy-linzen150 g prinsessenbonen2 rode puntpaprika1 rode ui150 g champignonshandvol bladpeterseliecitroensap400 g kikkererwten150 g basmatirijst2 kl mosterd2 el balsamicoazijn4 el koolzaadoliepeperzout1. Spoel de rijst en de linzen in een zeefje... bekijk recept »

Gevulde rode bieten met linzen en appel-pindasaus

8 rode bieten (voorgekookt)200 g linzen (uit blik)2 friszure appels100 g knolselder1 sjalot1 wortel200 g vastkokende aardappelen200 ml groentebouillon1 el citroensap50 g pinda's200 ml room1 el kerriepoederplantaardige oliepeperzout1. Pel de sjalot en... bekijk recept »

Gevulde uien met linzen

4 uien (grote)150 g rode linzen2 takjes tijm (blaadjes)1 teentje knoflookzonnebloemoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en kook ze 15 minuten in licht gezouten water. Laat ze uitlekken. Snij er het hoedje af, haal er voorzichtig... bekijk recept »

Shepherd's pie met linzen

300 g bloemig kokende aardappelen200 g knolselder2 wortelen2 uien1 rode paprika100 g diepvries erwt200 g linzen250 ml groentebouillon75 ml melk (warme)50 g cheddar (geraspt)1 el boter2 el olie1 el bloemnootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen en k... bekijk recept »

Linzen-spinaziesoep

400 g rode linzen200 g verse bladspinazie2 wortelen1 ui1 teentje knoflook2 el boter400 g gepelde tomaten (blik)800 ml groentebouillon1 kl gemalen komijnpeperzout250 g brie1. Week de linzen een nacht in water.  2. Spoel de spinazie, schud goed dr... bekijk recept »

Slaatje van linzen, rode biet en geitenkaas

4 crottins de Chavignol (gehalveerd)150 g linzen (gekookt)2 rode bieten (voorgekookt, in dunne plakjes)12 tomaten (gkonfijt)1 handvol rucolapeperzout2 el sherry-azijn3 el olijfolie1. Voorbereiding: Halveer de crottins de Chavignol. Snij de rode biete... bekijk recept »

Gevulde tomaten met zwarte linzen

4 takjes tijm ( wat extra)250 g linzen (zwarte)2 vleestomaten8 trostomaten (kleine)3 el balsamicoazijn0.5 kl scherpe mosterd5 el olijfoliezoutzwarte peper uit de molensuikerfleur de sel1. Breng 500 ml water aan de kook met 4 takjes tijm. Spoel de lin... bekijk recept »

Kalkoenrolletjes met linzen

8 kalkoenlappen (dunne)250 g linzen5 dl groentebouillonolijfolie1 ui2 teentjes knoflook50 g pistachenoten1 takje tijm1 blaadje laurierpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. 2. Pel en snipper de ui en knoflook. Stoof ze kort aan in olijfolie.... bekijk recept »

Pagina 33 van 71