709 recepten met linzen
150 gr oranje linzen 2-3 eetlepels korianderzaadjes 1-2 eetlepels citroen- of limoensap 2-4 eetlepels appeldiksap zoutKook de linzen in 10-15 minuten gaar. Verhit de koriander zachtjes in een droge pan totdat er voldoende geur vrijkomt. Wrijf de zaad... bekijk recept »
250 g rode linzen2 uien2 theelepels gemalen komijn1 pakje gezeefde tomatenzout, pepersuiker, azijn/citroensap1bouillonblokjeExtra kruiden: beetje tomatenketchup laurier blaadjes Worcestershire sauce basilicum marjolein mosterd - Laat de linzen 10 m... bekijk recept »
Voor 4 personen: 250 g groene linzen 2 uien scheutje olijfolie 1 flinke theelepel mosterd (met zaadjes) 1 theelepel ketchup 1 laurierblaadje blik gepelde tomaten (zeven) zout peper suiker azijn 1 blokje runds bouillonLaat de linzen 10 minuten koken i... bekijk recept »
500 gram linzen 2 liter water 2 blikjes (? 450 gram) tomatenstukjes 2 tenen knoflook de schil van een halve sinaasappel 2 laurierblaadjes 1 deciliter olijfolie (plus wat extra) 1 volle theelepel oregano 3 groentebouillonblokjes wat peper en zout naar... bekijk recept »
1 eetlepel olie150 gram gerookte spekblokjes250 gram speklappen, in reepjes1 ui, gesnipperd3 teentjes knoflook, geperst1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden300 gram gedroogde blonde linzen600 milliliter vleesbouillon (van tablet)500 gram kruimige a... bekijk recept »
300 g bruine linzen4 eetl. olijfolie100 g magere gerookte spekblokjes1 teentje knoflook, geperst1 ui, gesnipperd400 g tomatenblokjes op sap (blikje)7 dl vleesbouillon (van tablet)1 eetl. gehakte verse rozemarijn of 1 theel. gedroogd1 courgette, in pl... bekijk recept »
12 kerstomaatjes1 scheut olijfoliepeper en zout2 tenen knoflook80 gram walnoten1 blik linzen van 250 gram2 el platte peterselie, fijngehakt1 rode ui, fijngehakt150 gram zachte geitenkaasVoor de dressing: 1 el mosterd1 el honing1 el citroensap1 el oli... bekijk recept »
1 grote ui 200 gr bruine linzen 600 ml olijfolie 1 teentje knoflookfijngehakt 1 a 1,5 blikje tomatenpuree 2 kleinegedroogde chilipepers (of wat sambal oelek) 1 laurierblad 1 liter water zout en zwarte peper naar smaak en/of groentebouillontablet Tom... bekijk recept »
500 gr linzen 2oo gr bietenloof 2 uien 1 bosje koriander 5 tenen knoflook 200 cl olijfolie 200cl limoensap 1,5 theelepel zout allesbinder (of bloem) Linzen 25 minuten koken. Bietenloof met 225cl water toevoegen en nog 20 minuten koken. Ondertussen u... bekijk recept »
1/2 kruidenbouillonblokje1 blik linzen (400 grBonduelle)100 gr verse spinazie1 tl komijnzaad2 pruimtomaten1/2 Spaanse rode peper1 citroen2 dl volle yoghurtzout. Verwarm de linzen in de bouillon. Laat de linzen uitlekken uitlekken en afkoelen. Was, ve... bekijk recept »