Recepten met oesterzwammen

860 recepten met oesterzwammen

Oesterzwammen

Oesterzwammen Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Tom yam met oesterzwam

2 groentebouillontabletten 2 el vissaus (flesje 250 ml) 2 el boemboe rode curry (bakje 100 g) 3 el lichte basterdsuiker 2 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml) 1 limoen (uitgeperst) 250 g winterpeen 1 schaal oesterzwam... bekijk recept »

Kalfsschnitzel met portsaus

1 ui 1 schaaltje oesterzwammen (150 g) 1 winterpeen 500 g broccoli 6 eetlepels vloeibare margarine 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 schaaltje kalfsschnitzel (ca. 380 g) 1 dl rode port1. Ui pellen en snipperen. Oester... bekijk recept »

Tournedos met paddenstoelensaus

Paddenstoelensaus 30 g gedroogd eekhoorntjesbrood olijfolie 250 g gemengde paddenstoelen, in stukjes gescheurd 2 tenen knoflook, geperst scheut brandy of cognac 4 el kookroom of slagroom 1 tl truffelolie Groenten 800 g ongeschilde krieltjes ... bekijk recept »

Geroosterde paddestoelen

50 g beukenzwammix 50 g shiitake 50 g oesterzwammen 1 el olijfolie 1 snufje gerookt zeezout 1 limoen 1 crème bruléebrander 10 amuselepels1. Wrijf de paddenstoelen schoon. Verwijder de stelen van de shiitake en snijd de hoedjes in... bekijk recept »

Kippensoep met pandanrijst

150 g pandanrijst 1 stengel sereh (citroengras) 3 bosuitjes 150 g oesterzwammen 2 Shanghai paksoi (of 1 struik tah tsai) 500 ml kippenbouillon (van tablet) ½ eetlepel rode Thaise currypasta 3 eetlepels Thaise vissaus... bekijk recept »

Penne rigate met waterkerssaus en gebakken paddestoelen

1 ui 1 bakje oesterzwammen 1 bakje bundelzwammen 150 g volkoren penne rigate 1 zakje waterkers 125 ml slagroom 1 zakje gemalen belegen kaas1. Pel en snipper ui. Veeg paddestoelen schoon met keukenpapaier en snijd harde uiteinden van steel... bekijk recept »

Portobello met roquefortpolenta en bloemensalade

1 teen knoflook 4 el olijfolie 4 portobello's 75 g biologische polenta 125 g roquefort (kaas) 150 g oesterzwammen 85 g slamix met eetbare bloemetjes 3 el mosterd-honingvinaigrette 1 snufje zout 1 snufje peper 1 staafmixer 1 lage ovens... bekijk recept »

Spruitjes en lamsvlees in rode wijn

2 eetlepels olijfolie 10 g boter 3 sjalotten (gesnipperd) 1 teentje knoflook (fijngesneden) 3 bakjes lamslapjes ((a la minute), in reepjes) 250 ml rode wijn (op kamertemperatuur) 500 g spruitjes (panklaar) 50 g ... bekijk recept »

Tongrolletjes, roomsaus met shii-take en oesterzwammen

15 g boter 10 cl droge witte wijn 1 eetlepel fijngehakte bieslook 2 gehakte sjalotten 100 g oesterzwammen 1 eetlepel olijfolie 100 g shiitakes 15 cl slagroom 100 g sperziebonen 30 g tomaatstukjes 6 tongfilets 5 cl visfumet zout, peper1. Kook de boont... bekijk recept »

Rucolastamppot met rode uienchutney

800 g kruimige aardappels 100 ml melk 1 klontje boter 250 g rucola 1 el grove mosterd RucolastamppotBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook.Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in... bekijk recept »

Pagina 3 van 86