860 recepten met oesterzwammen
300 g rijst, 300 g paddestoelen (eekhoorntjesbrood,oesterzwammen,cantharellen etc.), 1 blokje kippenbouillon opgelost in 1 liter water, 1 knoflookteentje, 1 ui, 2 dl witte wijn , 3 el olijfolie, 60 g geraspte parmezaanse kaas, 4 el gehakte basilicum,... bekijk recept »
250 gram rijst300-400 gr. kipfiletpak bamigroenten 400-500 gr.doosje champignonsblik geconcentreerde champignonsoepklein pakje Boursin gewoon. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Voor dit gerecht kunt u bijv. Basmatirijst gebruike... bekijk recept »
1 ui 500 gr. champignons (of oesterzwammen) 2 eetl. olijfolie 600 gr. vleestomaten (of 1 blik tomaten op sap) 2 jalapenopepers (uit blik of 2 verse scherpe pepers) 3/4 liter runderbouillon zout versgemalen zwarte peper 30 gr. verse koriander (of snij... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie ? 1 uifijngehakt ? 250 g risottorijst ? ca. 8 dl kokende krachtige groentebouillon ? 400 g gemengde paddestoelen (champignonsoesterzwammenshii-take e.d.) ? zoutpeper ? 20 g boter ? 1 eetl. citroensap ? 150 ml koksroom ? 5-6 eetl. ve... bekijk recept »
1 krop eikenbladsla 300 g oesterzwammen en champignons 3 sjalotjes 2 eetlepels olijfolie 200 g geitenkaas (bv bettine blanc) 200 g blauwe en witte druiven 12 zwarte olijven 2 eetlepels bieslook dressing: 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 1... bekijk recept »
1krop eikenbladsla 300 gr oesterzwammen en champignons 3 sjalotjes 2 el olijfolie 200 gr geitenkaas 200 gr blauwe en witte druiven 12 zwarte olijven 2 el gehakte peterselie of bieslookDressing 5 el olijfolie 2 el citroensap 1 el honing zout en versge... bekijk recept »
150 g witte of -kastanje champignons 200 g shii-take 150 g oesterzwammen 1 pot rundvleesbouillon 1 vanillestokje 1 kleine venkelknol 1 el Pernod Ricard of Pastis 100 g boerenschouderhamin blokjes 1 dl slagroom 10 sprieten bieslookfijn gesneden Bere... bekijk recept »
25 gram gedroogde paddestoelen(shiitake en cepes) 1,2 liter kokend water 2 eetl. Zonnebloemolie 150 gram sjalotjesfijngesnipperd 2 stengels bleekselderijin plakjes 4 theel. Geraspteverse gemberwortel 1 rode peper zonder zaadin dunne reepjes 2 wortels... bekijk recept »
1 middelgrote ui1 teentje knoflook400 gr. gemengde paddestoelen (bijv. kastanjechampignons en oesterzwammen)0,5 lt. kippenbouillon0,5 lt. witte wijn50 gr. boter1 theel. versgehakte tijm300 gr. risottorijstzoutversgemalen peper2 eetl. creme fraichever... bekijk recept »
voor 4 personen: 1 fles witte wijnazijn (250 ml) 50 g suiker 2 eetlepels scherpe mosterd 1/2 theelepel gemberpoeder 1 ui (gesnipperd) 500 g pompoen (in blokjes) 50 g blanke rozijnen 1 winterpeen (in grove plakken) 1 ui (in stukken) 1 prei (in stukken... bekijk recept »