Recepten met oesterzwammen

860 recepten met oesterzwammen

Oesterzwammen

Oesterzwammen Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Paddestoelensoep Onder Bladerdeegdeksel

4-6 plakjes diepvries bladerdeeg1 sjalotje175gr grotchampignons,1teentje knoflook2el boter of margarine1flesje maggie basis voor champignoncremesoep1takje tijm,0,5dl sherry en eierdooier. Bereidingswijze Verwarm de oven op 200graden. Ontdooi het blad... bekijk recept »

Open Lasagne Met Paddestoelen, Linzenvinaigrette En Chorizo

200 g Italiaanse pastabloem (00) zeezout 2 grote eieren 1 el olijfolie 12 peterselieblaadjes Voor de vinaigrette: 3 el groene linzen 1 sjalot 1 teen knoflook 4 el olijfolie 2 el notenolie 2 tl balsamico 2 el rodewijnazijn 2 tl malaga of rode port Voo... bekijk recept »

Gebakken Asperges Met Kalfszwezerik En Paddestoelassortiment

12 asperges - 4 portabella's - 300 gram kalfszwezeriken - 75 gram oesterzwammen - 10 gram morieljes - 50 gram Shiitakes - 10 gram truffels - 2 eetlepels glace de viande - 1 deciliter kalfsfond - 1 theelepel olijfolie - 1 theelepel aardappelmeel - 1 t... bekijk recept »

Paddenstoelen In Filodeeg Met Kruidensla

2 eetl. olijfolie 2 sjalotjesgesnipperd 1 teentje knoflookgepeld en geperst 250 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammenshii-take), in plakjes of reepjes 1 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd 1 eetl. ... bekijk recept »

Gemarineerde Roodbaarsfilet Met Zachtzure Limoensaus

Voor de marinade: 2 limoenen, paar druppels vloeibare zoetstof, 25 gram verse gemberwortelgeschild en in dunne plakjes gesneden, 1/8 liter (walnoten)olie, 1 eetlepel (sherry)azijn, witte peper, zout Voor de vis: 8 roodbaarsfilets a 100 gram, peper, z... bekijk recept »

Zoetzure Garnalensoep

400 gr grote rauwe garnalen(ongepeld)2 stelen citroengras1 el gedroogde garnalen (TOKO)2 el olie1/2 bosje koriander2 teentjes knoflook4 zwarte peperkorrels4-6 shii-take of oesterzwammenstuk galanga (geelwortel)(of 1 cm gemberwortel als vervanger)4 ve... bekijk recept »

Kai Tom Khing

2 stengels vers citroengras 5 cm verse galanga 3 citroenbladeren (djeroek poeroet) 250 gram oesterzwammen of champignons 2 tomaten 3 verse Thaise pepers 500 gram rauwe kipfilets 1 blikje ongezoete kokosmelk (4 deciliter) verse koriander om te... bekijk recept »

Paddestoelentaartje

4 plakjes bladerdeeg 300 gram gemengde paddestoelen (o.a. oesterzwammenshii-takes) 1 sjalot 2 teentjes knoflook 7 eidooiers 4 el olijfolie 3 el bloem 250 ml slagroom 1 zakje verse peterselie 1/2 pot gevogeltefond (van 380 ml) Hulpmiddelen Snijplan... bekijk recept »

WELLINGTON MET PADDENSTOELEN, WALNOTEN EN BLAUWE KAAS

500 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)50 gram boter6 sjalotjes of 1 rode ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, fijngehakt100 gram walnoten, grof gehakt1 eetlepel tijmblaadjes of 1 theel. gedroogd200 gram roquefor... bekijk recept »

Pasta al salmone

200 gr korte pasta, zoals penne of farfalle (zie kooktip 1) 125 gr mascarpone (zie kooktip 2) 125 gr gerookte zalm, in fijne reepjes gesneden (zie kooktip 3) melk of room 2.5 cl vodka, brandy, cognac of droge witte wijn (optioneel) 2 st verse rijpe... bekijk recept »

Pagina 85 van 86