Recepten met paksoi

563 recepten met paksoi

Paksoi

Paksoi Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het is een niet sluitende bladkool met knapperige witte stelen en nerven en grote dondergroene bladeren. Paksoi heeft geen typisch koolsmaak, het smaakt eerder wat pittig. Was de paksoi stelen met bladeren eraan in ruim water snijd het harde deel van de stronk eruit en snij de stelen en bladeren vervolgens in brede (voor koken) of smalle (voor salade) repen. + lees meer

Schuimige briesoep van Wendy Dekker

200 gr brie0,25 ltr druivensap1 handje bieslook, fijngesneden1 handje peterselie, fijngesneden0,5 ltr melk1 ui1 kleine paksoi125 gr garnalenzwarte peper uit de molen0,25 ltr kookroom2 knoflookteentjes1 el olijfolie1. Maak de ui schoon en snijd hem in... bekijk recept »

Rode poon met paksoi

300 g rode poonfilet4 stronkjes paksoi (kleine)2 lente-uien (in ringen)50 g gember (gesnipperd)1 rode chilipeper (in ringetjes)3 limoen3 el sojasaus4 el sesamolie75 g bruine suiker1 el koriander (gehakt)3 teentjes knoflook (gesnipperd)1. Breng voor d... bekijk recept »

Paddenstoelensoep met paksoi

250 g gemengde paddenstoelen (bv. enokitake en kastanjechampignons)1 teentje knoflook1 paksoi (ongeveer 500g)1 el gember2 el sesamolie800 ml groentebouillon2 eierensojasauszouthoisinsaus (naar smaak)1. Maak de paddenstoelen schoon. Snij de kasta... bekijk recept »

Zalm met paksoi en yoghurtdressing

4 zalmmoten1 kl vloeiende bloemboterolie2 paksoi (in reepjes)2 teentjes knoflook (in fijne plakjes)1 potje Griekse yoghurt0.5 citroen (sap)suikerdillepeperzout1. Klop de yoghurt op met het citroensap en een mespunt fijne suiker, flink wat peper en ee... bekijk recept »

Linguine met paksoi met gorgonzolasaus

400 g linguine1 paksoi (in reepjes)2 teentjes knoflook (in fijne plakjes)1 el maïsolie100 ml groentebouillon200 g gorgonzola (in blokjes)100 ml roomverse basilicumuit de molen peperzout1. Voorbereiding: Snij de paksoi in reepjes, spoel ze en laat ze ... bekijk recept »

Rijstnoedels met paksoi en varkensvlees

400 g rijstnoedels (brede, of tagliatelle)600 g paksoi400 g varkenslappen (dunne)2 teentjes knoflook1 rode chilipeper3 cm gemberwortel (vers)2 el sesamolievissauslichte sojasaus1. Kook de noedels beetgaar. 2. Spoel de paksoi en maak de blaadjes los. ... bekijk recept »

Gehakttaart met paksoi

100 gram ontbijtspek in reepjes, of magere gerookte spekblokjes400 gram rundergehakt1 struik paksoi in repen1 eetlepel Ketjap manis of sojasaus2 theelepels kerriepoeder6 Plakjes Diepvriesbladerdeeg of hartigetaartdeeg ontdooid2 theelepels paneermeel3... bekijk recept »

Lauwwarme noedelsalade met paksoi

1 pak eiernoedels1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)1 bosje lente-/bosuitjes fijngesnipperd1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt1 struik paksoi alleen de kleine bladeren, in brede repen2 teentjes knoflook in plakjes2 eetlepel olie1 eetlepe... bekijk recept »

Miesoep met broccoli, groene asperges en paksoi

200 gram groene asperges200 gram brocolli200 gram Chinese mie, in stukken gebroken1 liter kippenbouillon (pot of van 2 tabletten)3 cm verse gember, geschild250 gram kipfilet, in dunne repen1 stronk paksoi, in dunne repen1 theelepel sambal1. Snijd de ... bekijk recept »

Oosterse roerbakrijst met paksoi en kip

3 eetlepel olie300 gram kipfilet, in blokjes2 uien, in parten1 struik paksoi, in reepjes van ca. 1 cm300 gram Lassie Rijke Roerbakrijst Basmati40 gram gezouten cashew- noten, grof gehakt100 milliliter woksaus teriyaki1. Verhit 2 eetlepels van de olie... bekijk recept »

Pagina 27 van 57