Recepten met paksoi

563 recepten met paksoi

Paksoi

Paksoi Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het is een niet sluitende bladkool met knapperige witte stelen en nerven en grote dondergroene bladeren. Paksoi heeft geen typisch koolsmaak, het smaakt eerder wat pittig. Was de paksoi stelen met bladeren eraan in ruim water snijd het harde deel van de stronk eruit en snij de stelen en bladeren vervolgens in brede (voor koken) of smalle (voor salade) repen. + lees meer

Thaise bouillon met varkenshaasje

300 g rijstnoedels350 g varkenshaas1 el verse gember (geraspt)1 rode chilipeper (ontpit en gesnipperd)3 bosjes paksoi (kleine)1 el arachideolie2 l kippenbouillon2 kl vissaus1 el vijfkruidenpoeder2 el verse koriander (grof gehakt)1 kl zout1. Bestrijk ... bekijk recept »

Ossenhaas

250 g ossenhaas 1 kleine ui 50 g peultjes 1/2 bakje shii-takes (paddestoelen) 1/2 rode paprika 1 struikje paksoi 2 teentjes knoflook 4 eetlepels olie 2-3 eetlepels oestersaus (versgemalen) zwarte peper Ossenhaas in flinterdunne plakjes snijd... bekijk recept »

Mie Met Pittige Kip.

1 1/2 theel. chilipoeder3 eetl. maismeel1 1/2 theel. zout2 eetl. olie350 gr. kipfilet in reepjes4 lente-uitjes gesneden1 wortel in plakjes1 stengel bleekselderij gesneden2 eetl. mirin of sherry500 gr. hokkien noodles voorzichtig uit elkaar getrokken2... bekijk recept »

Roergebakken garnalencurry op Thaise wijze

500 gram gepelde gamba’s 200 gram peultjes 1 paksoi 1 prei 2 teentjes knoflook 2 eetlepels Thaise curry 200 ml water 4 eetlepels kokosmelk 1 eetlepel rijstolie verse koriander citroengras (sereh), naar smaakMaak de peulen schoon, verwijder de draden ... bekijk recept »

Gekarameliseerde Kip Met Noedels

300 g Chinese eiernoedels (mie) 2 el honing3-4 el zoete ketjap (ketjap manis) 1 cm gemberwortelgeraspt 4 teentjes knoflookgeperst 4 (scharrel)kipfiletsin blokjes 2 struikjes baby paksoi of 1 grote struik Breng in een grote pan ruim water met wat zout... bekijk recept »

MOKSIE METIE MET WITTE RIJST

250 g hamlappen6 eetlepels moksimarinade (ook te koop in een pot)2 kippenbouten2 speklapjes1 ui4 bosuitjes400 g paksoi400 g Surinaamse rijstzout5 eetlepels olie1 eetlepel maizena1 dl kippenbouillon1-2 theelepels Madam Janet peper op azijn Kook de rij... bekijk recept »

Hachee Met Citroengras En Gember In Bladerdeeg

350 g hacheevlees1 el maiskiemolie3 el fijngesneden rode ui1 stengelcitroengras 1 tl fijngesneden verse gember2 knoflookteentjesfijngesneden2 rijpe tomatenzonder vel in blokjes50 ml medium sherry100 ml kippenbouillon8 plakjes roomboter bladerdeegontd... bekijk recept »

Lamsvlees Met Zwarte Bonen-saus

500 gram lamsvlees in dunne reepjes 3 teentjesfijngehakte knoflook 2 el sesamolie 2 el hoisin saus 1 el suiker 1 el lichte sojasaus 2 el Chinese kookwijn of sake 6 el arachide-olie 2 kleine uitjesgesnipperd 4 lente-uitjesin stukken van 2 cm lang 1 el... bekijk recept »

Gehaktbrood

6 eieren - 4 sneetjes witbrood - 2 eetlepels melk - 1/2 pot geroosterde paprika'suitgelekt - 750 gram kipfiletin stukken - 1 struik paksoi - 1 zakje verse peterselie a 30 gram - 250 ml zure room In 8 minuten 4 eieren hard koken. Afspoelen met ... bekijk recept »

Thaise Groene Curry

1 kleine ui stukje gemberwortel van 1 cm 1/2 Spaans pepertje 250 gr kipfilet 1 theel olijfolie 1 eetl groene Thaise currypasta 100 ml kokosmelk (blikje) 100 ml groentebouillon (vers of van tablet) 50 gr pandanrijst 1 struik paksoi 125 gr broccoliroos... bekijk recept »

Pagina 47 van 57