Recepten met paksoi

563 recepten met paksoi

Paksoi

Paksoi Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het is een niet sluitende bladkool met knapperige witte stelen en nerven en grote dondergroene bladeren. Paksoi heeft geen typisch koolsmaak, het smaakt eerder wat pittig. Was de paksoi stelen met bladeren eraan in ruim water snijd het harde deel van de stronk eruit en snij de stelen en bladeren vervolgens in brede (voor koken) of smalle (voor salade) repen. + lees meer

Risotto

1 Ltr.Groente- of kippenbouillon 1/2 dl.droge witte wijn 1 eetl. olijfolie 1 eetl. boter 1 ui fijngehakt 2 koppen arboriorijst 1/2 kop geschaafde parmezaanse kaas Grofgemalen zwarte peper Evt. Paksoi of andere roerbak/stoom groente Breng bouillon en ... bekijk recept »

Kruidenmengsel (lemper)

300 gr ketan-kleefrijst 3 kipfilets-of 4 grote borststukken (nog beter) Het kruidenmengsel: 3 struikjes changhai paksoi grof snijden 1 eetl.mango cuthney 1 ui fijn gesnpipperd 1a 2 rode cillipeper fijn 2a3 knoflook pers 1 eetlepel masala kruiden 1 ee... bekijk recept »

Groenteschotel Met Kaas En Noten

2 uien of 4 sjalotjes 3 stengels bleekselderij 1 rode paprika 1 gele paprika 1 courgette 1 kleine chinese kool of paksoi 200 g peultjes 4 el olijfolie 100 g gezouten cashewnoten 1 teentje knoflook peper en zout tijm 250 g (dikke plak) krui... bekijk recept »

Paksoirolletjes met gehaktvulling

500 g. paksoi 1 eetlepel olie 200 g gehakt ui 2 theelepels chillipoeder 2 theelepels zout 2 eetlepels meel gemengd met een beetje water.Stoom een aantal bladeren (= het gewenste aantal rolletjes) in een vergiet en snij de rest van de paksoy in smalle... bekijk recept »

Roerbak met garnalen

400 gr kortkokende zilvervliesrijstzout2 el zonnebloemolie1 gesnipperde ui1 stukje van 2 cm geraspte gemberwortel1 el kerriepoeder1 rood pepertje zonder zaadjes en in ringetjes gesneden200 gr doperwten250 gr gepelde roze garnalen1 ei2 el sojasaus of ... bekijk recept »

Thaise curry-noedelsoep

200 gr half-om-halfgehakt 2 eetlepels fijngesneden koriander 1 fijngesneden citroenblad (djeroek poeroet) 1 gesnipperde rode chilipeper 2 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla) 4 teentjes knoflook, waarvan 1 fijngesneden en 3 in reepjes 2 theelepels rijs... bekijk recept »

Kipfilet in pittige tomatensaus

Voor 4 personen: 4 kipfilets 1 eetlepel sambal badjak 1 blikje tomatenpuree (70 g) 250 ml kippenbouillon (van tablet) 2 eetlepels gembersiroop 3 eetlepels olie 1 grote ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngesneden 2 eetlepels donkere basterdsuiker... bekijk recept »

Roerbakschotel met shoarma en taug

200 gram wokmie1 eetlepel olie500 gram shoarmavleesstruik Chinese kool of paksoi in brede repen1 eetlepel zoete ketjap200 gram taugépeterselie om te garneren1. Laat de mie wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de olie in een... bekijk recept »

Noedelsoep met groene groenten

200 gram smalle noedels750 milliliter groente of kruidenbouillon1 theelepel geraspte gemberwortel3 eetlepel sojasaus125 gram peultjes of sugersnaps in repen2 lente-/bosuitjes in stukjes van 2 cm150 gram paksoi in repen2 eetlepel gehakte verse kor... bekijk recept »

Thaise kippensoep met Struik

1 potje Struik krachtbouillon kipfiletsap van 2 limoenen of 1 citroen1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt1 rode paprika, zonder zaadlijsten, in smalle reepjes4 centimeter gemberwortel, geschild en geraspt125 gram eiermie2 lente-/bosuitjes, in... bekijk recept »

Pagina 49 van 57