Recepten met paprika

1000 recepten met paprika

Paprika

Paprika Deze groente is in vele smaken en kleuren te koop, het hele jaar door, uit binnen- en buitenland. Ook te koop als kruid in poedervorm. Van oorsprong is de paprika groen, telers hebben eindeloos gevarieerd op de paprika en nu zijn er vele soorten en kleuren verkrijgbaar. Goed wassen, verwijder de steel, halveer de paprika en snijd de zaadjes en zaadlijsten eruit. Maak blokjes, plakjes, juliennereepjes, grove stukken, door de helft of laat heel, alles is mogelijk met de paprika. + lees meer

Salade met artisjokken, geroosterde paprika en feta

1 blikje artisjokharten, uitgelekt1 pot geroosterde paprika, gespoeld en uitgelekt100 g feta, in reepjes of blokjes1 bos (platte) peterselie, grof gehaktvoor de dressing:1 eetl. citroensap1 theel. citroenrasp3 eetl. extra vergine olijfoliezout en ver... bekijk recept »

Salade van groene paprikas, feta en koriander

3 groene paprika’s, in dunne repen1 rode ui, in halve dunne ringen100 g geitenfeta, in blokjes50 g Griekse zwarte olijven, grof gehakt4 eetl. olijfolie1 theel. mosterd1 eetl. citroensap1/2 bos koriander, grof gehakt1. Vermeng de paprikarepe... bekijk recept »

Schnitzel met citroenbotersaus en paprika-aardappelen

4 ongepaneerde varkensschnitzelszout en versgemalen peper2 eetl. bloem450 g kant-en-klare gesneden aardappelparten2 teentjes knoflook, geperst1 theel. paprikapoeder3 eetl. olijfolie50 g koude boterrasp en sap van 1/2 citroen1 eetl. gehakte peters... bekijk recept »

Soep van rode paprika

4 rode of oranje paprika’s4 eetl. olijfolie1 (zoete) ui, fijngehakt2 teentjes knoflook, fijngehakt1 theel. verse tijmblaadjes1 eetl. tomatenpuree500 ml kokende groentebouillon van 1 tabletzout en versgemalen peper1. Verwarm de oven op 220°C... bekijk recept »

Spinaziesalade met geroosterde groene paprika, feta en walnoten

2 groene paprika’s100 g feta300 g verse spinazie, gewassen en gedroogd50 g walnoten, grof gehaktvoor de dressing:2 eetl. witte wijnazijn1 theel. honingmespunt scherpe mosterd3-4 eetl. extra vergine olijfoliezout en versgemalen peper1. Snijd de ... bekijk recept »

Toast met paprika en makreel

6 sneetjes witbroodolijfolie ‘extra vierge’3 teentjes knoflook, geperst2 groene paprika’s in reepjes1 blik tomaatblokjeszwarte peperca. 200 g gerookte makreel (Vismarine)125 g demi crème fraîche (Melkan)1 bosje petersel... bekijk recept »

Veldslasalade met paprika en eieren

1 avocado2 sinaasappels50 ml mayonaise2 eetl. dille, vers of diepvries50 ml yoghurt (Melkan)mespunt kerriepoedermespunt cayennepepermespunt zout1 zakje veldsla (100 g), worteltjes verwijderd1 gele paprika, in smalle reepjes2 lente-/bosuitjes, in ... bekijk recept »

Vispakketjes met paprikasabayon

4 koolvisfilets (Vismarine)zoutpeper100 g tapenade8 plakken rauwe ham2 eetl. olijfolievoor de paprikasabayon:200 g rode paprika2 dl visbouillon of groentebouillon (visfond of van tablet)1/2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1/2 theel.... bekijk recept »

Vitaminesalade van gele paprika

2 gele paprika’s2 handsinaasappels2 eetl. olijf- of zonnebloemolie1 theel. mosterd1 eetl. honing1/2 citroen (sap) naar smaakzoutversgemalen peper50 g blanke rozijnen1. Schil de paprika’s met een dunschiller en snijd ze in dunne reepje... bekijk recept »

Zalmroerbak met broccoli en paprika

250 g broccoli, in roosjes1 citroen2 eetl. roerbakolie of arachideolie250 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid, in repenzoutversgemalen peper2 cm gemberwortel, geschild en gehakt1 teentje knoflook, gehakt1 rode ui, in partjes1 gele paprika, zonder zaadj... bekijk recept »

Pagina 70 van 100