1000 recepten met paprika
1 blikje artisjokharten, uitgelekt1 pot geroosterde paprika, gespoeld en uitgelekt100 g feta, in reepjes of blokjes1 bos (platte) peterselie, grof gehaktvoor de dressing:1 eetl. citroensap1 theel. citroenrasp3 eetl. extra vergine olijfoliezout en ver... bekijk recept »
3 groene paprika’s, in dunne repen1 rode ui, in halve dunne ringen100 g geitenfeta, in blokjes50 g Griekse zwarte olijven, grof gehakt4 eetl. olijfolie1 theel. mosterd1 eetl. citroensap1/2 bos koriander, grof gehakt1. Vermeng de paprikarepe... bekijk recept »
4 ongepaneerde varkensschnitzelszout en versgemalen peper2 eetl. bloem450 g kant-en-klare gesneden aardappelparten2 teentjes knoflook, geperst1 theel. paprikapoeder3 eetl. olijfolie50 g koude boterrasp en sap van 1/2 citroen1 eetl. gehakte peters... bekijk recept »
4 rode of oranje paprika’s4 eetl. olijfolie1 (zoete) ui, fijngehakt2 teentjes knoflook, fijngehakt1 theel. verse tijmblaadjes1 eetl. tomatenpuree500 ml kokende groentebouillon van 1 tabletzout en versgemalen peper1. Verwarm de oven op 220°C... bekijk recept »
2 groene paprika’s100 g feta300 g verse spinazie, gewassen en gedroogd50 g walnoten, grof gehaktvoor de dressing:2 eetl. witte wijnazijn1 theel. honingmespunt scherpe mosterd3-4 eetl. extra vergine olijfoliezout en versgemalen peper1. Snijd de ... bekijk recept »
6 sneetjes witbroodolijfolie ‘extra vierge’3 teentjes knoflook, geperst2 groene paprika’s in reepjes1 blik tomaatblokjeszwarte peperca. 200 g gerookte makreel (Vismarine)125 g demi crème fraîche (Melkan)1 bosje petersel... bekijk recept »
1 avocado2 sinaasappels50 ml mayonaise2 eetl. dille, vers of diepvries50 ml yoghurt (Melkan)mespunt kerriepoedermespunt cayennepepermespunt zout1 zakje veldsla (100 g), worteltjes verwijderd1 gele paprika, in smalle reepjes2 lente-/bosuitjes, in ... bekijk recept »
4 koolvisfilets (Vismarine)zoutpeper100 g tapenade8 plakken rauwe ham2 eetl. olijfolievoor de paprikasabayon:200 g rode paprika2 dl visbouillon of groentebouillon (visfond of van tablet)1/2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1/2 theel.... bekijk recept »
2 gele paprika’s2 handsinaasappels2 eetl. olijf- of zonnebloemolie1 theel. mosterd1 eetl. honing1/2 citroen (sap) naar smaakzoutversgemalen peper50 g blanke rozijnen1. Schil de paprika’s met een dunschiller en snijd ze in dunne reepje... bekijk recept »
250 g broccoli, in roosjes1 citroen2 eetl. roerbakolie of arachideolie250 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid, in repenzoutversgemalen peper2 cm gemberwortel, geschild en gehakt1 teentje knoflook, gehakt1 rode ui, in partjes1 gele paprika, zonder zaadj... bekijk recept »