1000 recepten met paprika
2 volkorenboterhammen2 gele paprika’s, in stukken gesneden12 sprietjes bieslook extra om te garneren4 takjes peterselie, alleen de blaadjes4 olijfoliesap en rasp van 1 citroen1 teentje knoflook25 gram cashewnoten25 gram oude kaasuitsteekvormpj... bekijk recept »
1. Rooster 25 gram blanke, grof gehakte amandelen in een koekenpan en laat afkoe- len. Laat 1 pot geroosterde paprika’s uitlekken. Spoel af en snijd het vruchtvlees in stukken. Pureer de paprika met de amandelen, 2 teentjes knoflook en 2 eetlepels ol... bekijk recept »
250 gram witbroodmix100 milliliter magere yoghurt1 ei, losgeklopt1 teentje knoflook, geperst1 theelepel gedroogde oregano2 kleine groene paprika’s, in ringenbakpapier1. Meng de broodmix met de yoghurt, het ei, de knoflook en de oregano. Kneed t... bekijk recept »
2 rode paprika’s1 kilogram zoete aardappels, geschild100 milliliter olijfolie1 theelepel paprikapoeder2 vleestomaten, ingekruist2 lente-/bosuitjes, in ringetjes2 bollen (200 gram) mozzarella, in plakken4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas4... bekijk recept »
1 bakje pijnboompitten400 gram kruimige aardappelen, in stukken600 gram panklare boerenkool1 Unox Gelderse Rookworst (285 g)200 milliliter warme melk2 rode paprika's, zonder zaadjes, in blokjesbalsamico(stroop)1. Rooster de pijnboompitten licht i... bekijk recept »
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg 1 kilo gehalveerde tomaten, 2 rode paprika’s (in repen), 2 rode uien (in stukken) en 2 ongepelde teentjes knoflook op een bakplaat en besprenkel met 4 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Rooster de groenten cir... bekijk recept »
4 eetl. arachide- of zonnebloemolie2 uien, gesnipperd2 teentjes knoflook, gehakt1 rode paprika, zonder zaadjes, in repen1 groene paprika, zonder zaadjes, in repen200 g kastanjechampignons1 blik bruine bonen, uitgelekt1 blik gepelde tomaten op sap1 th... bekijk recept »
voor het deeg:1 pak mix voor pizzabodem, koelverse pizzabodems of blik pizzadeegvoor de vulling:4 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, gesnipperdmespuntje cayennepeper of enkele druppels tabasco1 courgette, in blokjes1 gele of rode paprika, zonder zaa... bekijk recept »
1 rode paprika1 oranje of gele paprika1 rode ui, in smalle ringen400 g instant couscous1 vlees- of kippenbouillontablet400 g gerookte makreelfilet (Vismarine), in repen1 bosje (platte)peterselie, gehakt1 citroen, in vierenvoor de dressing:1 teentje k... bekijk recept »
1. Verwarm een eetlepel olie in de koekenpan en fruit de sjalot lichtbruin. Voeg de knoflook en de pijnboompitten toe en bak op zacht vuur nog twee minuten. Schep af en toe om. Meng het gehakt met de inhoud van de pan, de oregano, rozijnen en mango&s... bekijk recept »