Recepten met paprika

1000 recepten met paprika

Paprika

Paprika Deze groente is in vele smaken en kleuren te koop, het hele jaar door, uit binnen- en buitenland. Ook te koop als kruid in poedervorm. Van oorsprong is de paprika groen, telers hebben eindeloos gevarieerd op de paprika en nu zijn er vele soorten en kleuren verkrijgbaar. Goed wassen, verwijder de steel, halveer de paprika en snijd de zaadjes en zaadlijsten eruit. Maak blokjes, plakjes, juliennereepjes, grove stukken, door de helft of laat heel, alles is mogelijk met de paprika. + lees meer

Spaghetti met visfilet en paprika

2 rode paprika’s 1 ui 3 el Bertolli Extra Vergine olijfolie marjolein 350 g spaghetti of een andere lange pasta 400 g visfilets (tong of zeebaars)1. Halveer de paprika’s, haal er de zaadlijsten en zaadjes uit en snijd ze in fijne reepjes. Snijd de ... bekijk recept »

Gemarineerde zalm met paprika en bieslook

0.5 rode paprika 1 citroen 1 klein bosje (ca. 5 g) bieslook 200 g zalmfilet 3 eetlepels olijfolie 0.5 Knorr Bouillonketeltje Groenten 1 theelepel suiker1. Hak de paprika fijn. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Snijd een paar sprietje... bekijk recept »

Gevulde oranje paprika met couscous

4 oranje paprika’s 250 g couscous 200 g Noorse garnalen 1 winterwortel 1 zakje Knorr Tomatensaus kant-en-klaar 1 verkruimeld chilipepertje 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten 25 g pompoenpitten1. Verwarm de oven voor op 200°C.2. Snijd de bovenkant... bekijk recept »

Paella met paprika en grote garnalen

2 rode paprika's 3 grote uien 2 teentjes knoflook 250 g stevige visfilet (bijv. kabeljauw of pangasius) 0.1 g (paar draadjes) saffraan 4 el vloeibare margarine met olijfolie 350 g langkorrelige rijst 2 Knorr Bouillonketeltje Vis 200 g doperwtje... bekijk recept »

Zacht gegaarde pladijs, risotto met rode paprika

400 g pladijsfilet 2 st rode paprika 50 g Parmezaan 100 g risotto 2 dl visfumet 1 st bieslook 1 st sjalotje 3 st teentjes look 1 dl visfumet 1 dl witte wijn 1 dl room 1 st peper en zout 1 st olijfolie 1. - Fileer de vis en kuis de filets op. Sni... bekijk recept »

PITTIGE RAVIOLI GEVULD MET GARNALEN EN GELE

MAYONAISE VAN GEPOFTE GELE PAPRIKA. 1 gele paprika 2 eidooiers 1/2 eetl Dyon mosterd 1 citroen 2 eetl gembersiroop en, 50 ml groentenbouillon 300 ml druivenpit-olie PETERSELIE-BASILICUM-OLIE 1/2 bosje bladpeterselie 1 bosje basilicum 200 ml oli... bekijk recept »

gevulde paprika met tonijn

##4 rode paprika's ##0.25 plantje bieslook (vers) 2 teentjes knoflook ##8 eetl. ricotta ##600 g tonijn in eigen nat (blik) ##200 g ontpitte zwarte olijven #4 eetl. kappertjes ## dl visbouillon (1 blokje opgelost in 3 dl heet water) 1 kl paprikapo... bekijk recept »

Romige zalmschotel met paprika

600 gr zalmfilet 1 rode paprika in ringen 200 ml crème fraîche 1 teen knoflook 100 `gr geraspte belegen kaas 2 èl basilicum fijn gehakt 1 el mosterd ovenschaal ingevet1. Heerlijk, zo'n visschotel. Deze romige zalmschotel met paprika is ext... bekijk recept »

scampi met tomaat paprika en stokbrood

500 gr diepgevroren scampi 1 teen knoflook 1 ui 2 blikken tomaat in blokjes 1 pak diepgevroren paprikablokjes of 1/2 rode, 1/2 gele en 1/2 groene paprika in blokjes boter 1 el bloem italiaanse of provencaalse kruiden paprikapoeder cayennepepe... bekijk recept »

scampi met paprika

1/2 groene paprika 400 gr rauwe gepelde scampi 1 el zeste van limoen sap van 2 limoenen 2 el vissaus 2 tl suikerrietsiroop 1 el bruine suiker 1/2 tl aardappelzetmeel 1/4 kop gehakte koriander 1/4 kop gehakte munt 1. roerbak de look en de chili ... bekijk recept »

Pagina 89 van 100