Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Frikadellenspies

3 frikadellenontdooid 2 theelepels sambal oelek 1/2 theelepel gemberpoeder (djahe) 2 eetlepels ketjap manis 1 teentje knoflookgesnipperd 3 eetlepels olie 100 g peultjesgekookt Hulpmiddelen Satestokjes Hulpmiddelen - Satestokjes Voorbereiding Sni... bekijk recept »

Avocadosalade met Hollandse garnalen

250 g Hollandse garnalen 250 g peultjes 2 avocado's 2 eetlepels citroensap 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn 1 theelepel suiker 2 theelepels mosterd 250 g gemengde groene saladesoorten 4 hardgekookte eieren 2 eetlepels zwarte olijven ... bekijk recept »

Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing

250 gram Hollandse garnalen 250 gram peultjes 2 avocado's 2 eetlepels citroensap 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn 1 theelepel suiker 2 theelepels mosterd 250 gram gemengde groene saladesoorten 4 hardgekookte eieren 2 eetlepels zwarte... bekijk recept »

Roergebakken pangasius met oestersaus

500 gram pangasiusfilet 150 gram peultjes (gehalveerd) 3 eetlepels (roerbak)olie 2 rode uien (in dunne partjes) 150 gram winterwortel (in dunne plakjes) 1 limoen of ½ citroen (uitgeperst) 3 eetlepels oestersaus 50 gram ongezouten cashewnoten 2 eetlep... bekijk recept »

Zalmfilet met kruidenroomkaas

4 stukken zalmfilet (à 150 gram) 200 gram peultjes 200 gram jonge geschrapte worteltjes 375 gram voorgekookte minikrieltjes 2 eetlepels olijfolie 4 eetlepels witte wijn 125 gram verse kruidenroomkaas zout en peperSpoel de zalmfilets af onder de koude... bekijk recept »

Vissalade met voorjaarsgroenten

1 potje mosselen in ’t zuur (à 370 ml) 100 g Hollandse garnalen 1 blikje (ca. 200 g) tonijn 500 g nieuwe geschrapte krieltjes 200 g peultjes 10 jonge geschrapte worteltjes 1 blikje minimaïs 3 dl remouladesaus (kant-en-klaar) 12 blaadjes sla zoutKook ... bekijk recept »

Sperziebonensalade Met Gerookte Kalkoen

300 g. dunne sperziebonen 150 g. peultjes zout peper 250 g. tomatenontveldin partjes 150 g. gerookte kalkoen- of kipfiletin dunne lange reepjes takjes bonenkruid Voor de dressing. 2 tl. witte wijnazijn zout peper 2-3 el. olijfolie 1 el. fijngesneden ... bekijk recept »

Argentijnse Biefstuk

Argentijnse biefstuk 150 gram 2x Kastanje champignons Pakje koksroom Stukje gorgonzola 75 gram Peultjes Kastanje puree limoen roomsauce peper en zout Kastanjepuree voorbereiden. Peultjes kort koken, zodat ze knapperig blijven. Biefstuk aan beide kant... bekijk recept »

Wokschotel Met Varkensschnitzel

250 gram woknoedels 3 eetlepels olie 400 gram varkensschnitzel 1 teentje knoflook 400 gram peultjes 3 eetlepels sojasaus 1 eetlepel gembersiroop 2 bosuitjes 2 eetlepels sezamzaadjes Voorbereiding Snijd de schnitzels in reepjes. Pel de knoflook en sn... bekijk recept »

Japanse Noedelsoep Met

100 gram shii-take 50 gram peultjes 1 lente-uitje 150 gram tahoe 0.5 liter groentebouillon 75 gram eiermie 2 eetlepels rijstwijn of dry sherry 2 eetlepels Japanse sojasaus zout (versgemalen) peper Borstel de paddestoelen schoon en verwijder ... bekijk recept »

Pagina 43 van 100