Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

"Less Is More" Mie Met Garnalen Uit De Wok

2 schaaltjes grote garnalen (AH) schaaltje peultjes 2 winterwortels (in schijfjes) taugé 1 pak miehoen of wokmie 2 knoflookteentjes uit de pers 3 eetlepels oestersaus (of meer voor een sterkere smaak) 2 kleine bouillonblokjes (wok) olie Verwar... bekijk recept »

Phat Phak Mangsawirat

4 gedroogde shiitakes geweekt in water en in vieren gesneden (weekwater bewaren)100 g champignons in plakjes100 g babymais in de lengte doormidden gesneden 100 g bloemkool in stukjes100 g witte kool in grove stukken50 g sugar snaps (zoete peultjes) a... bekijk recept »

Bami Godok

250 g dunne bami5-6 hampignonsfijngesneden12 peultjes in reepjes150 g kippenborst1 flinke plak ham in reepjes4 worteltjes in reepjes? blikje bamboespruiten1 handje tauge schoongemaaktzoutpeper en ve-tsin Kook de bami gaar en uit laten lekken. Klaar h... bekijk recept »

Lentesalade Van Kip

3 wortels: 600 gram kipfilet: 1 teentje look: 1 rode paprika: 200 gram peultjes: 4 soeplepels olijfolie: 1 blik mais: 1 soeplepel mosterd: takje peterselie peper en zout: 1 appel: 3 soeplepels ciderazijn: 1 bosje jonge uien: Wrijf de kippenfilets in... bekijk recept »

Kabeljauwfilet Met Groenten

600 gr kabeljauwfilet 4 bosuitjesin ringetjes 1 rode paprikain reepjes 150 gr peultjes 150 gr preiin dunne ringen 4 tomatenin parten zout en peper 2 dl droge witte wijn 1 visbouillontablet Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bestrooi de kabeljauwfi... bekijk recept »

Lamskoteletjes Met Grove Mosterd-Hollandaise

3 eidooiers/175 gram boter/2 eetlepels grove mosterd/2 eetlepels citroensap/zout/peper/12 kleine lamskoteletjes/olie Voorbereiding Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Roer in een pannetje de eidooiers los met 3 eetlepels water. Plaats dit bove... bekijk recept »

Power Op Je Bord!

350 gr. bieflappen100 ml ketjap4 schijfjes verse gember1 theelepel gemengde peper500 gr. groenten (wortelspeultjesbroccoli enz.)150 ml. runderbouillon2,5 eetlepel bloemolie Gooi wat olie in je wok en laat het goed warm worden. Bak de bieflapreepjes m... bekijk recept »

Beenham Met Whiskey En Honing

4 beenhammetjes 1 liter groente-of kippenbouillon 2 borrelglazen Amerikaanse (bourbon) whiskey 8 eetlepels zonnebloemolie 4 eetlepels bloemenhoning 1 eetlepel chilipoeder 250 gram sjalotjes 4 takjes rozemarijn peper uit de molen zout naar smaak Verwa... bekijk recept »

Chinese Kalkoenspiezen Met Mie

2 el sojasaus - 1 tl. tomatenpuree - 1 tl. suiker - zout en peper - 225g kalkoenfiletin reepjes - 125g eiermie- 1/4 Chinese koolin reepjes - 50g sugarsnaps of peultjes- 1/4 dl kippenbouillon ( van tablet ). Kook de eiermie, kool en sugarsnaps ? 4 min... bekijk recept »

Hazepeper

4 hazebouten of 8 schouders, 1 ui,2 wortelen,1 plak gerookt spek, 4 teentjes look, 1 pijpje kaneel, 1 eetlepel gebroken zwarte peper, 3 peultjes cardamon, 1 eetlepel bittercacao, fles rode wijn,1 eetlepel aalbessengelei, 1 liter wildfond of gevogelte... bekijk recept »

Pagina 88 van 100