Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Eendeborstfilets met kersen en kriek boon

4 eendeborstfilets 2 eetlepels zonnebloemolie 3 eetlepels roomboter 40 gram wortel 40 gram knolselderij 40 gram ui 2 teentjes knoflook 1 takje tijm 1 potje kersen op sap (350 gr) 1 flesje kriek boon van 37,5 cl peper en zout naar smaak Snijd de wort... bekijk recept »

Rijst met champignon-hamragout

300 gm rijst 1 ui 250 gm champignons 250 gm ham 75 gm boter 1 doosje maggi ham-champignon saus 1 eetlepel(s) tomatenketchup 1 eetlepel(s) gesnipperde bieslook ca. 20 minuten Bereiding: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper i... bekijk recept »

Kabeljauwfilet met groenten

600 gm kabeljauwfilet 4 bosuitjes, in ringetjes 1 rode paprika, in reepjes 150 gm peultjes 150 gm prei, in dunne ringen 4 tomaten, in parten 1 zout en peper 200 ml droge witte wijn 1 visbouillontablet Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bestrooi de... bekijk recept »

Kabeljauwfilet met groenten

600 gm kabeljauwfilet 4 bosuitjes, in ringetjes 1 rode paprika, in reepjes 150 gm peultjes 150 gm prei, in dunne ringen 4 tomaten, in parten 1 zout en peper 200 ml droge witte wijn 1 visbouillontablet Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bestrooi de... bekijk recept »

Krokant gebakken schol met bieslookdressing

4 panklare schollen 1 zout 4 eetlepel(s) bloem 2 eetlepel(s) slaolie 25 gm boter 1 eetlepel(s) citroensap + 4 partjes voor de gar; nering 1 eetlepel(s) fijngeknipte bieslook (of uit de d; iepvries van darégal) Spoel de schollen af onder de koude kraa... bekijk recept »

Biefstuk met boerenjongenssausje

1 ui 4 biefstukjes a 100 g 1 peper 30 gm boter 1 zout 200 deciliter boerenjongens 1/2 runderbouillontablet 1/2 eetlepel(s) fijngehakte rozemarijn 1 aardappelmeel Pel en snippper de ui. Wrijf de biefstukjes in met peper. Verhit de boter en bak de bief... bekijk recept »

Asperges met groene kruidensabayon

Maak 750 witte asperges en 500 gr groene asperges schoon. Kook de witte in 20-25 minuten en de groene in plusmn 10 minuten in water met zout gaar. Roer 4 eidooiers met 2 dl droge witte wijn los en blijf kloppen, terwijl u het mengsel au bain-marie v... bekijk recept »

Lamsbout uit de oven

2 sneetjes oud witbrood 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel gemalen koriander 1/2 theelepel gemalen komijn 2 eetlepels sinaasappelsap 2 eetlepels (olijf)olie zout, peper 1 lamsbout zonder bot ( plusmn 400 gr) 1/2 eetlepel olie om in te vetten Snijd ... bekijk recept »

Oosterse lamskoteletten

4 lamskoteletten 2 eetlepels sesamolie 2 fijngesnipperde uitjes 2 gesnipperde teentjes knoflook 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels chilisaus 100 gr niet te zoete sinaasappelmarmelade 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel geraspte gemberwortel Verwarm de oli... bekijk recept »

Oosterse lamskoteletten

4 lamskoteletten 2 eetlepels sesamolie 2 fijngesnipperde uitjes 2 gesnipperde teentjes knoflook 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels chilisaus 100 gr niet te zoete sinaasappelmarmelade 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel geraspte gemberwortel Verwarm de oli... bekijk recept »

Pagina 90 van 100