Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Zalm met prei en noten

600 gram zalmfilet2 sinaasappels, schoongeboend5 sneetjes volkorenbrood, zonder korst, fijnverkruimeld50 gram walnoten, grof gehakt1 prei, in smalle ringetjes of fijngehakt100 gram vloeibaar bakproduct of boter1 eidooier, losgekloptbakplaat, ingevet1... bekijk recept »

Noedelsoep met groene groenten

200 gram smalle noedels750 milliliter groente of kruidenbouillon1 theelepel geraspte gemberwortel3 eetlepel sojasaus125 gram peultjes of sugersnaps in repen2 lente-/bosuitjes in stukjes van 2 cm150 gram paksoi in repen2 eetlepel gehakte verse kor... bekijk recept »

Zalm met olijven-sinaasappelgremolata

4 zalmfilets (ca. 150 gram per stuk)2 eetlepels citroensap2 eetlepels olijfolie extra verginevoor de olijven-sinaasappelgremolata:125 gram groene olijven, grof gehaktrasp van 1 sinaasappel2 teentjes knoflook, fijngehakt2 eetlepels gehakte muntoven- o... bekijk recept »

Thaise rijstschotel met garnalen

250 g pandanrijstzout en versgemalen peper3 eieren5 eetl. arachideolie of zonnebloemolie2 lenteuitjes/bosuitjes, in ringen1 gemberwortel, geschild en geraspt mespunt kerriepoeder (1cm)100 g diepvriesdoperwten100 g Hollandse garnalen (Vismarine)2 ... bekijk recept »

Pasta met gamba’s, parmaham en Pesto Rosso

350 gram verse pasta (spaghetti) 1 flesje light room 3 eetlepels Bertolli Pesto Rosso 16 gamba’s gepeld 100 gram parmaham 100 gram peultjes 100 gram sperziebonen 0.25 bos bladselderij 1. Verwarm de frituurpan tot 160 graden. Kook de pasta volgens d... bekijk recept »

SHRIMP STIR-FRY

180 gr garnalen 1/4 el Soja saus 1/2 tl rijstazijn 1/4 cup Kippenbouillon, vetarm 1/4 tl Look 1/4 tl Gember 1/2 cup Rode ajuin 1/2 cup Broccoli 1,5 cups champignons 1,25 cups peultjes 1/4 cup Gele paprika 1/4 cups Waterkastanjes1. Spoel de ga... bekijk recept »

lamscurry

900 g ontbeende lamsschouder 70 g ajuin 2 blaadjes laurier 2 takjes thijm boter 3 g currypoeder 0,9 dl cognac 1,25 dl kokosmelk 5 dl fond1. -snij de lamsschouder in stukken van 3cm,kleur ze aan in boter samen met de ajuin tijm en laurier2. -bestrooi ... bekijk recept »

Kalfsgoulash

2 eetlepels Olijfolie 50 gram Mager rookspek, in blokjes 1 Ui, grof gesnipperd 1 teen Knoflook 1 eetlepel Tomatenpuree 2 eetlepels Milde paprika poeder 1 theelepel gemalen komijn 1 stuk Tomaat, ontveld in stukjes 100 ml vleesbouillon 1 Versgema... bekijk recept »

Pittig Thais Rundergehakt

1 el kleefrijst 1 el arachideolie 1 stengel citroengrasfijngesneden 4 kleine rode chilipepersin ringen 2 teentjes knoflookfijngehakt 1 el gemberwortelgeraspt 450 g mager rundergehakt (lams- of varkensgehakt kan ook) sap van 1 citroen of limoen ... bekijk recept »

Feestelijke Coquilles

250 ml kippenbouillon 1 bosje peterselie 4 zoete aardappels 2 dl room 2 blaadjes gelatine 1 rode paprika 1 gele paprika 2 wortels 100 gr peultjes 1 courgette 2 teentjes knoflook 1 rood chilipepertje 4 el limoensap 4 el vissaus 4 el rijsta... bekijk recept »

Pagina 92 van 100