Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Gegrilde Zeetong Met Gestoofte Groenten En Saffraan Risotto

2 x zeetong 400 gr per stuk zonder vel800 gram schoongemaakte groenten zoals: artisjokkenhollandse peultjesbospeenbosuitjesdoperwtengesnipperde ui en 3 teentjes knoflook400 gram risotto rijsteen theelepel saffraaneen liter kippen bouilloneen eetlepel... bekijk recept »

Indische Salade

1 pak gele rijst 1 blik kokosmelk stukje sereh, djeroek poeroet-of laurierblaadjes 4 eieren 100 gram peultjes stuk komkommer 1/2 rode paprika 250 gram andijvie 50 gram tauge pindakaas ketjap appelstroop sambal koriander 75 gram pindas Houd 1/2 dl kok... bekijk recept »

Jambalaya

 1 ui  2 teentjes knoflook  1 groene paprika  75 gram chorizoaan een stuk  150 gram hameen plak  1 vleestomaat  2 eetlepels olijfolie  3 takjes peterselie  200 gram Arborio rijst (risotto... bekijk recept »

Paella Met Lentegroenten

1 ui1 rode peper1 vleestomaat2 teentjes knoflook30 gram blanke amandelen15 gram verse peterselie5 eetlepels (olijf)olie1 1/2 kruidenbouillontablet300 gram risottorijst1 dl. droge witte wijn200 gram groene asperges1 envelopje saffraandraadjes1 zakje p... bekijk recept »

Haasje in bladerdeeg

Voor 4 personen: 600-800 g ossenhaas of varkenhaas 4 sjalotjes, fijngesnipperd 400 g paddestoelen (cantharellen, oesterzwammen of champignons), gesneden +/- 8 plakjes parma- of rauwe ham +/- 8 plakjes roomboter bladerdeeg verse peper tuinkruiden room... bekijk recept »

Paardenbiefstuk met rode port en grapefruit

Voor 4 personen: 4 Biefstukken (van 125 gram) 3 grapefruits (rode) 60 g boter 6 eetlepels slagroom 1 borrelglaasje port (rode) 1 eetlepel honing (fruitbloesem) 1 eetlepel basilicum (vers, fijngesneden) zout peperPers twee grapefruits uit. Sc... bekijk recept »

In de oven gebakken lamsbout met voorjaarsgroenten

Nodig voor 4 personen : 800 g lamsbout met been 4 teentjes knokloof 3 eetlepels (verse) gesnipperde rozemarijn Versgemalen zwarte peper (en zout) Citroen 2 eetlepels olijfolie 1/2 gesnipperd teentje look 8 (zilver)uitjes 4 rijpe tomaten Provençaalse ... bekijk recept »

Kabeljauw met gember-wijnsaus

Voor 2 personen: 1 prei 4 gemberbolletjes 2 eetlepels boter of margarine 2 dl droge rode wijn 1 eetlepel grove mosterd 2 kabeljauwfilets 2 theelepels viskruiden (AH) zout peperPrei wassen en in stukken van ca. 10 cm snijden. Stukken in smalle lange r... bekijk recept »

Kalfsrolletjes met bladspinazie en Ardenner ham

vier magere kalfslapjes, elk 125 gram 200 gram bladspinazie vier sjalotjes vier plakjes Ardenner ham, niet te dun gesneden 100 gram belegen kaas, aan een stuk vier eetlepels zonnebloem- of olijfolie vier eetlepels roomboter 3 dl gevogelte- of kalfsbo... bekijk recept »

Lamskoteletjes in een kruidige korst

Voor 4 personen: 250 gram boter 1 koffielepel kaneelpoeder 50 gram paneermeel 8 lamskoteletjes olijfolie 1 koffielepel paprikapoeder peper en zout sojasaus 200 gram peultjes 1/2 koffielepel pimentpoederLaat de boter smelten au bain-marie en klaar ze ... bekijk recept »

Pagina 93 van 100