Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Zalmforel in papillot

1 dik stuk zalmforelfilet van 600-800 g, op kamertemperatuur 1 bos worteltjes, geschild met stukje groen eraan 200 g sugarsnaps of peultjes 2 cm verse gember, geraspt 2 teentjes knoflook, gehakt 1-2 theelepels sambal badjak 1 eetlepel suiker sap en r... bekijk recept »

Zeeduivel met gesmolten kruidenboter

400 gram zeeduivel (dik stuk met graat, zonder vel) ½ dl droge witte wijn 2 plakjes citroen 1 sjalotje 75 gram boter 1 teentje knoflook 3 eetlepels fijngehakte groene kruiden (bijvoorbeeld peterselie, kervel, bieslook, selderij en dille) zout en pepe... bekijk recept »

Jeera Chicken (een Heerlijk Kip Recept)

3 eetlepels komijnzaad. 3 eetlepels zonnebloemolie. ½ theelepel zwarte peperkorrels. 4 groene kardemom peultjes. - o.a. verkrijgbaar bij AH ze zitten in een zakje en de naam was - tot voor kort- kardemom vruchten- 2 groene chili peperszaad verw... bekijk recept »

Bami Goreng Met Vis

400 gr eiermie 200 gr spekreepjes (kleiner snijden)4 visballetjes + 4 garnalenballetjes (kleiner snijden)175 gr garnalen (eventueel kleiner snijden)4 eieren 3 volle theelepels knoflookpasta (of 3 tot 4 gesneden knoflookteentjes) 175 gr peultjes 175 g... bekijk recept »

Bami Goreng Met Vis

400 gr eiermie 200 gr spekreepjes (kleiner snijden)4 visballetjes + 4 garnalenballetjes (kleiner snijden)175 gr garnalen (eventueel kleiner snijden)4 eieren 3 volle theelepels knoflookpasta (of 3 tot 4 gesneden knoflookteentjes) 175 gr peultjes 175 g... bekijk recept »

Gepocheerde Kabeljauw Met Bieslook

4 moten kabeljauw van ca. 2 1/2 cm dik]1 theelepel zout4 gekneusde peperkorrels60 g boter2 eetlepels bloem1 1/2-2 eetlepels gehakte bieslook1 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie1 eetlepel groene peperkorrels (uit potje)1 citroen Spoel de vis af onder... bekijk recept »

Oosters Stoofpotje

-500 gram hamlappen of magere varkenslappen -2 eetl. zonnebloemolie -1 klein blikje tomatenpuree -1 eetl. ketjap manis -1 theel. gemberpoeder -mespuntje knoflookpoeder of 1 geperst teentje knoflook -1 klein potje atjar tjampoer (chinees zoetzuur) -1 ... bekijk recept »

Snelle Loempia's

500 gr varkensgehakt (wij gebruiken rundergehakt) 250 gr jonge groenten (paksoiworteltjesharicot verts en peultjes) in stukken gesneden en geblancheerd 8 voorjaarsuiengehakt 75 gr tauge 2 eetl sojasaus 3 eetl zoete sherry 1,5 theel vers geraspte gemb... bekijk recept »

Kalfsvlees Met Balsamicoazijn

.4 grote kalfskoteletten of -oesters. .1 glas rode wijn. .75 gr sultanarozijnen. .25 gr boter. .1 eetl olijfolie. .1 eetl suiker. .snufje kaneel. .2 eetlepels balsamico-of sherryazijn. .zout en vers gemalen zwarte peper. .50 gr pijnboompitten. Hulpmi... bekijk recept »

Kalfsvlees Met Balsamico-azijn En Rozijnen.

.4 grote kalfskoteletten of -oesters. .1 glas rode wijn. .75 gr sultanarozijnen. .25 gr boter. .1 eetl olijfolie. .1 eetl suiker. .snufje kaneel. .2 eetlepels balsamico-of sherryazijn. .zout en vers gemalen zwarte peper. .50 gr pijnboompitten. Hulpmi... bekijk recept »

Pagina 96 van 100