1000 recepten met peultjes
? rosbief van ? 1 kg ? zoutpeper ? 1 ? dl olijfolie ? 3 sneetjes oud wit brood ? 3 eetl pesto genovese (basilicum) ? 5 eetl fijngesneden gemengde kruiden (basilicumtijm,peterselie) ? 3 eetl grove mosterd ? 50 gr walnotenfijngemalen ? 2 sjalotjesfij... bekijk recept »
50 gr boter of margarine1 fijngesneden ui2 el droge vermouth4 dl gevogeltefond1 dl droge witte wijn8 takjes dragon2 dl slagroom4 enkele kipfiletszoutpeperextra: ovenschaal. Smelt 25 gr boter in een pan en bak de ui hierin ong. 5 min. Voeg de vermouth... bekijk recept »
MARINADE: 2 dl rode wijn 1 dl rode port ? dl creme de cassis 1 takje rozemarijn of 2 theelepels gedroogd 3 eetlepels olie peper en zout EN VERDER: 2 grote of 4 kleine eendenborstfilets (zelf neem ik altijd tamme eendenborstfilets) 75 gr koude boter 4... bekijk recept »
250 gr kruimige aardappelen zoutversgemalen peper2 eidooiers20 gr boter + boter voor invetten2 el geraspte belegen kaas300 gr gemengde zomergroenten ( courgettewortelen,peultjes )2 el olijfolie3 el slagroom40 gr jonge bladsla Hulpmiddelen 4 ovenvast... bekijk recept »
LAMSCAREE:2 lamcarees(je moet er 12 losse stukjes van krijgen)geklaarde boter250 gr sjalotten gesneden1 el suikerzout en peperscheutje witte wijn. SAUS:1 el sjalot,gesnipperd200cc ingekookte kalfsjus (te koop in delicatessenzaak)25 cc rode wijnrozema... bekijk recept »
1 1/2 kg lamsbout 3 dl rode wijn 1 teentje knoflook 3 dl bouillon 50 gr gesmolten boter 1 eetlepel ma?zena 3 uien zout 4 ontvelde tomaten peper 4 takjes peterselie tijm Maak met de punt van een scherp mes een aantal inkepingen in de lamsbout en steek... bekijk recept »
.225 g fusilli pasta of een andere soort. .4 lenteuitjesin ringetjesplus wat extra dunne repen. .1 gele paprikazonder zaad en in blokjes gesneden. .125 g peultjes (sugar snaps) fijngehakt. .200 g zote mais (blik) uitgelekt. .185 g tonijn in water (bl... bekijk recept »
2 sjalotjes2 tenen knoflook1 bakje kastanjechampignons85 g boter1 laurierblaadje1 takje rozemarijn1 dl rode wijn1 pot wildfond (380 ml) of eigengetrokken fond4 springboksteakszoutpeper. Voorbereiding Sjalotjes pellen en snipperenchampignons schoonveg... bekijk recept »
2 asperges p.p. 3 peulen p.p. wat verse doperwtje 1/8 tomaat p.p. 1/2 gekookt kwateleitje p.p. handje garnalen dressing evt. croutons Voorbereiding Blancheer de peultjes en de doperwtjes en laat ze koud worden. Bereidingswijze Schil de asperges zorgv... bekijk recept »
250-300 g konijnenvleesin brede repen, zout en peper, 1 el olijfolie, 1 el boter of margarine, 50 g ontbijtspekin dunne reepjes, 2 sjalottenin dunne ringen, 1 teentje knoflookgeperst, 1 el ontpitte zwarte olijvenin blokjes, 1 dl kippenbouillon [van t... bekijk recept »