Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Rabarber crumble

50 gm boter 100 gm bloem 50 gm suiker 1 zakje vanillesuiker 1 snufje kaneel 1 rabarbercompote (zie recept) 4 ovenvaste schaaltjes 1 creme fraiche Verwarm de oven voor op 200 C. Smelt 50 g boter en laat het wat afkoelen. Roer in een kom 100 g bloem, 5... bekijk recept »

Rabarber uit de oven

5 deciliter rabarber in dunne reepjes 5 deciliter verse broodkruimels in elkaar ged; uwd, of 8 deciliter verse broodkruimels losjes 250 ml suiker 1 deciliter boter gesmolten Oven voor verwarmen tot 150 graden Celsius.Meng rabarber, broodkruimels en s... bekijk recept »

Rabarber-appelgruwel

1/4 liter droge witte wijn 3 eetlepels suiker (45 gr) 1 sap van 1 citroen 1/2 kaneelstokje 1/4 vanillestokje 200 gm rabarber 2 groene appelen (200 gr) 2 eetlepels maïzena (20 gr) of 50 gr sago 1 evt. een beetje zoetstof 80 gm rode bessen 4 blaadjes m... bekijk recept »

Rabarber-banaantoetje met kwark

500 gm rabarber in dunne reepjes 4 eetlepels bruine suiker 1 eetlepel geconfijte gember fijngesneden 2 bananen in dunne plakjes 1 citroensap 1 eetlepel poedersuiker 225 gm kwark 2 eiwitten Kook de rabarber gaar, pureer het en laat het afkoelen. Voeg ... bekijk recept »

Rabarber-rijstpudding in laagjes

75 gm snelkookrijst 1 rasp van l citroen 3 deciliter melk 2 eieren 1 eetlepel(s) suiker 2 zakjes vanillesuiker 25 gm boter 1 potje rabarbercompote. Kook de rijst met de citroenrasp en alle melk volgens de aanwij- zingen op het pak. Giet de melk echte... bekijk recept »

Rabarber

1,5 kilo rabarber 1 dl water (aardappelmeel of maïzena) ongeveer 100 gram suikerWas de rabarberstelen en snijd ze in stukken. Breng de stukjes vlug aan de kook en laat ze zachtjes doorkoken tot ze moes zijn (ongeveer 10 minuten). Evt. te veel kookvoc... bekijk recept »

Toetje met aardbeien en rabarber

500 gram rabarbar 500 gram aardbeien 100 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 2 eieren (gesplitst) custardSchil de rabarber en snijd ze in stukjes. Maak de aardbeien schoon. Doe de rabarber en aardbeien samen in de pan, zonder toegevoegd water en kook d... bekijk recept »

Slaatje van rabarber, venkel, biet en geitenkaas

400 g gekookte rode biet2 stengels rabarber (200 g)1 kleine venkelknol, met loof (200 g)80 g zachte geitenkaas enkele takjes platte peterselie1 bosje waterkers2 El olijfolie extra vierge1 El zonnebloempitten zout, peper van de molen1. Snij de biet in... bekijk recept »

Yoghurtijs van rabarber en aardbeien

250 g rabarber, geschild en in blokjes150 ml water150 g suiker1 theelepel citroensap150 g aardbeien200 g yoghurt op z’n Grieks Carrefour1. Breng in een kookpan de rabarber aan de kook met het water, de suiker en het citroensap. Laat 10 min sudderen. ... bekijk recept »

Chutney met rabarber en pepertjes

5 stengels rabarber250 g appelen (Granny Smith), geschild en grof gehakt 1 rode ui, fijn gesnipperd150 g bruine suiker200 ml ciderazijn2 theelepels garam masala 2 rode pepertjes1 theelepel zout1. Snij de rababer in kleine dobbelsteentjes. Meng alle i... bekijk recept »

Pagina 12 van 28