Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Roodbaarsfilets met rabarber en gekonfijte kerstomaten

4 stengels rabarber150 g boter1 El honing1 snuifje vijfspecerijen8 roodbaarsfilets180 ml olijfolie1 El suiker12 kerstomaatjes met steeltje zout en peper1. Schil de rabarber en snij de stengels in stukjes. Laat ze 1 min blancheren in kokend water. Laa... bekijk recept »

Meringuetaart met rabarber

600 g rabarber 2 El suiker boter om in te vetten 150 g bloem, gezeefd 50 g amandelpoeder2 theelepels bakpoeder 100 g zachte boter, in stukjes 130 g suiker1 theelepel vanille-extract 2 grote eieren 3 eiwitten 150 g suiker zout1. Spoel de rabarber, dr... bekijk recept »

Ijsthee met rabarber

200 g suiker5 stengels rabarber, in stukken gesneden 1,5 l water1 vanillestokje, in de lengte ingesneden2 steranijs4 zakjes rooibosthee3 limoenen, in sneetjes ijsblokjes1. Doe de suiker, rabarber en 0,5 liter water in een pot. Breng tot het kookpunt, z... bekijk recept »

Lobbige room met rabarber-frambozenmoes

600 gram rabarber, ongeschild, in kleine stukjes2 eetlepel rietsuiker200 gram frambozen (vers of diepvries)200 milliliter slagroom2 eetlepel limonadesiroop framboos4 kaneelbiscuits1. Breng de rabarber met de suiker aan de kook en laat zonder deksel o... bekijk recept »

Sorbetijs rabarber-druiven

1. Snijd 500 gram schoongemaakte rabarberstengels in stukjes. Kook de rabarber met 100 ml rodedruivensap en 125 gram suiker 10-12 minuten. Laat wat afkoelen. Pureer de rabarber met het kookvocht en meng er 50 ml honing door. Vul de vormpjes en vries ... bekijk recept »

Rabarber-bessenpotjes met meringue

500 gram rabarber, in stukjes van 2-3 cm2 eetlepels honing125 gram blauwe bessenbasisrecept meringue (zoek 'basisrecept meringue' op website)4 ovenvaste potjes(spuitzak)1. Kook de rabarber met de honing en een klein scheutje water zachtjes 5-... bekijk recept »

Rabarber custard-flip

1 sinaasappel, goed schoongeboend300 g rabarber, gewassen en in kleine stukjes80 g suiker100 ml slagroom (Melkan)4 bitterkoekjesvoor de custard:1 vanillestokje500 ml melk (Melkan)30 g custardpoeder30 g suiker1. Rasp de schil van een halve sinaasappel... bekijk recept »

Yoghurthangop met rabarber en amandelcrunch

1 l volle yoghurt (Melkan)1 vanillestokje700 g rabarber, gewassen en in stukjes gesneden1/2 sinaasappel (sap)2 eetl. suikervoor de crunch:50 g amandelschaafsel2 eetl. suiker1/2 eiwit, losgekloptbakplaat met bakpapier1. Leg een schone theedoek... bekijk recept »

Rabarber met honing-pecannoten en ijs

300 g rabarber3 el suiker1 el olijfolie50 g pecannoten1-2 tl vloeibare honing4 bollen slagroomijsbakplaatbakpapier1. Verwarm de oven voor tot 220ºC. Maak de rabarber schoon. Snijd het onderste harde stuk en restblad eraf. Schil de stengels dun met ee... bekijk recept »

rabarber en aardbei crumble

120 gr suiker 80 ml sinaasappelsap 5 stengels rabarber 2 el sinaasappel zeste 250 gr aardbeien 80 gr solo 75 gr bruine suiker 1 el kaneel 30 gr geraspte kokosnoot 1. oven voorverwarmen op 180°C2. rabarber wassen en in 5cm lange stukken snijden, d... bekijk recept »

Pagina 13 van 28