Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Rabarber-rozijnentaart

200 g bloem 100 g Solo in blokjes snuifje zout 40 g suiker 1/2 kopje water 6 rabarberstengels 100 g rozijnen 30 g suiker 100 ml rum 2 eieren 20 cl room 70 g suiker1. 1) Verwarm de oven voor op 220°C.2. 2) Meng de bloem, de Solo, het zout en 40 g s... bekijk recept »

Rollade van rabarber

5 eieren 100 g kristalsuiker 50 g bloem 50 g Maizena 25 g Solo 150 g rabarberconfituur 2 el poedersuiker1. Verwarm de oven voor op 220°C.2. Doe de eieren samen met de suiker in een kom en klop ze tot ze luchtig zijn au bain marie (plaats hiervoor ... bekijk recept »

Rabarber souffle met crumble

500 gram Rabarber 4 eiwitten 140 gram Kristalsuiker 150 gram bramen 1 citroen Maizena 75 gram bloem 50 gram zachte boter 50 gram havervlokken 50 gram bruine suiker ongezouten hazelnoten zout1. Doe de bloem, de boter, bruine suiker en een beetje z... bekijk recept »

Crumble met rabarber en framboos

Fruit: 500 g rabarber 70 g suiker 300 g frambozen Crumble: 50 g koude Solo in blokjes 90 g bloem 60 g suiker 60 g amandelpoeder 0.5 theelepel kaneel 1. Was en schil de rabarber en snij ze in staafjes van 1,5 cm. Voeg 50 g suiker toe, meng en laat... bekijk recept »

Rabarber- en honingcompote

900 g rabarber 85 g kristalsuiker 1 sap van een sinaasappel 5 el honing 4 sinaasappels (reepjes sinaasappelschil) 1. Verwarm de oven voor op 170°C. 2. Schil de rabarber en snij hem in stukken van 2,5 cm lang. 3. Leg de stukken rabarber in een ovens... bekijk recept »

Rabarber-gembercompote met slagroom

1 kg rabarber schoon en in stukjes van 1 1/2 cm 4 cm verse gember geschild in plakjes 100 gr rietsuiker 1 scheut water ongezoete slagroom paar blaadjes verse munt fijngehakt 1. De rabarberplant schiet weer in de lucht. Tijd voor deze heerlijke compo... bekijk recept »

Quatre-quarts met rabarber

300 g rabarber, in blokjes 150 g suiker 2 eieren, gesplitst 120 g bloem 120 g boter, gesmolten 30 g botervoor de vorm1. Doe de rabarber in een kookpot, bestrooi met suiker en laat koken op een zacht vuurtje tot de stukken zacht zijn. Opgelet: het... bekijk recept »

rabarber-aardbeidessert

500 gr rabarber 400 gr aardbeien 60 gr suiker 3 eetl sinaasappelsap 1 st kaneelstokje 1 beetje slagroom1. breng de gewassen en in kleine stukjes gesneden rabarber samen met de suiker en sinaasappellsap , citroenschil en kaneelstokje aan de kook2. laa... bekijk recept »

rabarber-crumble

500 g rabarber 50 g boter 100 g bloem 1 zakje vanillesuiker 125 g suiker 1 snuifje kaneel1. Voor de compote:: verwijder (zonodig) het blad van de rabarber en snij de stengels in stukken van 3 cm. Breng in een kleine pan 1 dl water aan de kook met 75 ... bekijk recept »

Rabarber-aardbeiencrumble

4 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml) 300 g rabarber 200 g aardbeien 1 sinaasappel, de geraspte schil 75 g basterdsuiker 175 g granola 2 el gesmolten Solo1. Meng de granola met de gesmolten Solo in een middelgrote kom. Zet apart.2. S... bekijk recept »

Pagina 14 van 28